- Tepki Skoru
- 0
HTML:
http://www.beyazana.com/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=
“ATATÜRK’ÜN ÖZGÜR ÇOCUKLARI” ARTIK MATERYAL YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
KONU:
Madde 1: İstanbul İli Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve İlköğretim Kurumları 6 Yaş sınıfları Arası Artık MateryalYarışması
AMAÇ:
Madde 2: Türk Milli Eğitimi’nin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, anasınıfı 6 yaş çocuklarının artık materyallerle yapacağı çalışmalarla; okul öncesi dönemde öğrencilerimizin eğlenmelerini ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak, yaratıcı düşüncelerini geliştirmek, hayal güçlerini desteklemek, sosyal becerilerini sergilemek, bilişsel, sözel ve psikomotor gelişimlerini desteklemek ve en önemlisi özgüven duygusunu kazandırmak amaçlanmıştır.
KAPSAM:
Madde 3: Bu şartname Özel Beyazana Anaokulu’nun düzenlediği “Artık Materyal Çalışması” kural ve yöntemlerini kapsar.
YASAL DAYANAK
Madde 4: Yarışma esasları 26/02/2002-24679 tarihli resmi gazetede yayınlanan ödül yönetmeliğine uygun olarak düzenlenmiştir.
KATILIM ŞARTLARI
Madde 5.1: Organizasyona katılacak tüm çalışmalar Türk Milli Eğitimi’nin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda olmalıdır.
Madde 5.2: Yarışmaya tüm okul öncesi öğretim kurumlarının altı yaş gruplarında eğitim alan öğrenciler bireysel veya grup çalışmasıyla katılabilirler.
Madde 5.3: Konu sınırlaması yoktur.
Madde 5.4: Her okul bir çalışma ile yarışmaya katılabilir
Madde 5.5: Organizasyona katılacak öğrencileri her okul kendisi belirleyecektir
Madde 5.6:Yarışmaya bireysel veya grup çalışmaları olarak iki şekilde başvuruda bulunulabilir. (Grup en fazla 3 kişiden oluşmalıdır.)
Madde 5.7: Yarışmaya proje gönderen her okul ve öğrenci yarışma şartnamesini okumuş sayılır.
Madde 5.8: Telefon ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
MÜRACAAT ŞEKLİ:
Madde 6: Herokul ekte bulunan katılım formunu doldurup onayladıktan sonraöğrencilerin nüfus cüzdan fotokopileri ve okulun öğrencisi olduğuna dair öğrenci belgeleri, yarışma katılım formu ve projenin 4 farklı açıdan çekilmiş fotoğrafıyla birlikte okul müdürlüğüne e-posta yoluyla beyaz.ana@hotmail.com adresine veya kargo yoluyla Gençosman mah. Semiz Sok. No:17A Güngören/ İstanbul adresine 29 Nisan 2011 tarihine kadar gönderilmelidir.
AÇIKLAMALAR :
Madde 7: Kargo ücreti başvuru yapan okula aittir.
Madde 8: Okulların, proje ile ilgili her türlü ihtiyaçlarının temini (kukla malzemeleri vb) kendilerine aittir.
Madde 9: Yarışma ön eleme ve son değerlendirme olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Yarışma için hazırlanan projenin dört farklı açıdan çekilmiş fotoğrafı gönderilecektir. Proje fotoğrafının yanında proje yapan öğrencinin çalışma esnasındaki fotoğraflarından en az bir tanesi gönderilmelidir. Ön elemeden geçen projelerin asılları kargoyla veya elden okul müdürlüğümüze teslim edilecektir.
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
Madde 10: Yarışma değerlendirme ölçütleri;
· Kullanılan teknikler (15 puan)
· Hayal gücünü kullanım (15 puan)
· Estetik (10 puan)
· Ürün tasarımı (20 puan)
· İlgi çekicilik (15 puan)
· Kullanılan malzemelerin uygunluğu (10 puan)
· Materyal çeşitliliği (15 puan)
Olarak belirlenmiştir.
SONUÇLARIN DUYURULMASI
Madde 11: Yarışma ön değerlendirme ve son değerlendirme olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Yarışma takvimi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
1 Mart- 29 Nisan 2011 – Proje fotoğraflarının gönderilmesi
6 Mayıs 2011 - Ön değerlendirme sonuçlarının açıklanması ve Çalışmaların asıllarının kargoyla gönderilmesi
23 Mayıs 2011 - Ön değerlendirmeden geçen eserlerin değerlendirilmesi ve yarışma sonucunun açıklanması
28 Mayıs 2011 - Ödül töreni
ÖDÜLLER:
Madde 12: Değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilere;
Birincilik Ödülü : Dijital fotoğraf makinesi+ Birincilik Şilti + Okulöncesi Eğitim Seti
İkincilik Ödülü : Bisiklet+ İkincilik Şilti + Okulöncesi Eğitim Seti
Üçüncülük Ödülü : Sukuter (Scooter) + Üçüncülük Şilti+ Okulöncesi Eğitim Seti
Ön elemeden geçen her okul ve öğrenciye katılım belgesi verilecektir.
JÜRİ ÜYELERİ
Madde 13: Jüri üyeleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
Suat BAYAZ, Uzm.Psikolog, Özel Beyazana ANAOKULU ve Özel Yedidamla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu
Gülay BAYAZ, Eğitimci, Özel Beyazana ANAOKULU Kurucusu ve Özel Yedidamla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü
Fatma YAŞAR EKİCİ, Fatih Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Program Başkanı
Hacer AZMAN, Zambak Okul Öncesi Yayınları Editörü
Azize Sena ATEŞ, Özel Yedidamla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni
Ayşenur MUTLU, Özel Beyazana ANAOKULU Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı / Eğitim Koordinatörü
Gizem ÇAKIRCI, Özel Beyazana ANAOKULU Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi
Gamze ÜLGER, Özel Beyazana ANAOKULU
Ekli dosyalar
-
26.7 KB Görüntüleme: 16