Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anne-babaların disiplin konusunda disipline ihtiyacı var!

Katılım
9 May 2006
Mesajlar
729
Tepki Skoru
0
Puanları
16
Yaş
43
Uyguladığınız disiplin yönteminin işe yaradığından emin misiniz?

Anne-babalar uyguladıkları disiplin yönteminin etkisiz olduğunu bilmelerine rağmen uygulamaya devam ediyorlar.

Yeni bir araştırma anne-babaların üçte birinden daha fazlasının çocuklarına etkisiz olduğunu bilmelerine rağmen kendi anne-babalarından gördükleri disiplin yöntemlerini uyguladıklarını ortaya koydu.



Bağıran ya da vuran anne-babaların çocukları da aynısını yapıyor



Araştırma anne-babaların %38'inin kendi anne-babaları tarafından uygulanan bazı ayrıcalıkların kaldırılması, bağırma, çocuğun odasına gönderilmesi ve popoya vurma gibi yöntemleri uyguladıklarını kabul ettiler.



Ancak %31'i uyguladıkları yöntemin hiç bir zaman veya nadiren etkili olduğunu da belirttiler.



Çocukken kendisine bağırılan ya da vurulan anne-babalar, bu yöntemin etkisizliğini bilmelerine rağmen kendi çocuklarına da aynı yaklaşımı sergiliyorlar.



Uyguladıkları disiplin yönteminin etkisiz olduğunu belirten anne-babaların çoğu ise çocuklarına bağırdıklarını söyleyen anne-babalar.



Araştırmayı gerçekleştiren Monroe Carell Jr. Çocuk Hastanesinden Dr. Shari Barkin, çocuğa bağırdığını söyleyenlerin uyguladıkları yöntemin etkisizliğini en fazla belirten kesim olduğunu belirtiyor.



Clinical Pediatrics dergisi Ocak 2007 sayısında yayınlanan araştırma 2-11 yaş arası çocuğu olan 2.000 anne-babayı kapsadı. Araştırma sonuçları anne-babaların çok çeşitli disiplin yöntemlerini uyguladıklarını gösterdi.



Anne babaların en fazla uyguladığı disiplin yöntemlerinden bazıları şunlar:



Mola yöntemi: %45



Ayrıcalıkların kaldırılması: %42



Çocuğa bağırmak: %13



Sık sık veya her zaman poposuna vurmak: %9



Araştırmacılar uygulanan disiplin yönteminde çocuğun yaşının etkili olduğunu da belirlediler. Çocuklar 6-11 yaşına ulaştıklarında ailelerin %25'i mola ve vurma yöntemini bırakıyor. Okul çağındaki çocuklarda en fazla uygulanan disiplin yöntemleri ise ayrıcalıkların kaldırılması ve bağırma. Ancak anne-babalar bu yöntemleri etkisiz olduğunu düşünmelerine rağmen uygulamaya devam ettiklerini de belirtiyorlar.



alınıtı

Siz de düşüncelerinizi paylaşın arkadaslar
 
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
2,502
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
Çok önemli bir konu. En önemli sebep, ebeveynler çocukları hakkında yeterince düşünmüyorlar. bu konuda çok eksikler ve çoğu zaman çocuk karşısında "aciz" kalıyorlar. Ve en basit ve sıradan davranışlarla problemi çözmeye çalışıyorlar. Bağırma vb... Ve.. çocuğa vakit ayırmıyorlar, dinlemiyorlar..
Sonuç ortada: Okullarda şiddet arttı, Öğretmenlerin canı tehlikede, Ebeveynler çocuklarına söz geçiremiyorlar VB...
 
Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
25
Tepki Skoru
0
Puanları
0
aileler genelde evde serliğe dayslı disiplin yöntemleri kullanıyor.çocuklar okulda biz okulöncesi öğretmenlerinin yumuşaklılığında şaşırıyorlar ve bizleri kullanmaya başlıyorlar.evdeki yönteme alışmışlar laf anlatabilirsen anlat.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst