Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ANATOMİ FİNAL SORU ÖRNEKLERİ

Katılım
24 May 2007
Mesajlar
4
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ ÖRNEK SORULAR



--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar sonunda buldum bazı örnek soruları sizlerlede paylaşmak istedim.
1.Hipofiz bezinin salgısı olan kortikotropin salgısını aş.hangisi arttırır?
cevap:kortikotropin
2.Hangisi ön hipofiz bölümünde yer almaz?
cevap:Antidiüretik hormon
3.Hangisi memede süt yapımını uyarır?
cevaprolaktin
4.Hangisi hipertiroidizmin belirtilerinden biri değildir?
cevap:Hiperaktivite
5.Hangisi karaciğerde depolanmış olan glikojeni serbestleştirerek şekerin kana geçişini kolaylaştırır?
cevap:Glukagon
6.Sentez edildikten sonra hücre içinde depolanmadan kana verilen hormonların kimyasal yapısı hangisidir?
cevap:Steroid
7.Suda çözünen hormonların hedef hücrelerinde bulunan reseptörleri nerede bulunur?
cevap:Hücre zarında
8.Hipotalamus etkisiyle calışmayan hormon hangisidir?
cevap:İnsülin
9.Büyüme hormonu hangi organdan salgılanır?
cevap:Hipofiz bezi
10.Kandaki şeker miktarının normalin üzerinde olması hangi hormon eksikliğinde olur?
cevap:insülin
11.Kalbin iç yüzeyini ince bir zar şeklinde örten tabakaya ne ad verilir?
cevap:Endokard
12.Kan ile hücre arasındaki madde geçişinin sağlandığı en ince damarlara ne ad verilir?
cevap:Kapil
13.Kalbin vuru sayısının 400-600 vuru/dakika olmasına ne ad verilir ?
cevap:Fibrilasyon
14.Sağlıklı kişinin kan plazmasında hangisi bulunmaz?
cevap:Hemoglobin
15.Ses telleri arasında bulunan açıklığa ne ad verilir?
cevap:Rima glottis
16.Hangisi karbondioksit taşınmasında rol oynar?
cevap:Lökositlere bağlanma
17.Midede karıştırılıp sulandırıldıktan sonra parçalanan besinlere ne ad verilir?
cevap:Kimus
18.Kuffer hücreleri ne iş yapar?
cevap:Fagozitoz
19.Böbreklerde idrar oluşturan en küçük birimlere ne ad verilir?
cevap:Nefron
20.Böbreklerde bir günde ortalama kaç litre sıvı filtre edilir?
cevap:180lt.
21.İdrar kesesinin örtü epitel türü hangisidir?
cevap:Çok katlı değişici epitel
22.Hangisi nefronun görevi değildir?
cevap:Transkripsiyon
23:Sperm ile yumurtacığın birleşerek döllenmesine ne ad verilir?
cevap:Zigot
24.Dişi dış üreme organlarının tümüne ne ad verilir?
cevap:Vulva
25.Progesteron hormonunu hangisi salgılar?
cevap:Corpus luteym
26.İdrar kesesi arkasında bulunan ve testesteron hormonunun etkisiyle besleyici maddelerden zengin sıvı salgılayan beze ne ad verilir?
cevap:Seminal vezikül
27.Bir seferde çok miktarda maddenin hücre içine kitle halinde taşınmasına ne ad verilir?
cevap:Endositoz
28.Sirkolemma ile sarılı her kas lifi içindeki ince ipliksi yapılara ne ad verilir?
cevap:Miyofibril
29.Pars cervicaliste kaç çift spinal sinir vardır?
cevap:10
30.Kasların kemiklere tutunma bölgelerine yakın ya da kasların kemiklere tutunmasnda aracılık eden tendon içlerinde bulunabilen kemiklere ne ad verilir?
cevap:Sesemoid kemik
 
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
39
Tepki Skoru
0
Puanları
0
çok sağol canım nasıl vercm ben bu anatomiyi bakalım...........
 
Katılım
3 Ara 2006
Mesajlar
7
Tepki Skoru
0
Puanları
0
teşekkürler arkadaşım vizelerde anatomim iyi idi baya bi korkmama rağmen ama finaller çok zoruma gidio bu sorularıda görünce baya bi gözüm korktu inş düşürmemde bi de eylüle kadar daha ders çalışmak zorunda kalmam neyse arkadaşlkar başarılar

saol arkadaşım gerçekten çok işime yarayacak bu sorular
 
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
39
Tepki Skoru
0
Puanları
0
gökçe senin vizede iiymiş ben napıcam................bu soruları da görünce
 
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
arkadaşlar ya banada yardım edin lütfennnn:(((((çok korkuyorum bu anotomiden ve ilk kez sınava giricem bilemiyorum verebilecekmiyim elinizde sorular kaynaklar varsa benimlede paylaşırmısınız.şimdiden teşekkür ederim.sağlıcakla kalın:)
 
Katılım
14 Ocak 2008
Mesajlar
18
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
inanamıyorum bu soruların olduğuna çook ama çok teşkkürler içim rahatladı vala yaa:)
 
Katılım
1 Şub 2008
Mesajlar
14
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
Bu Sinava Hiç Girmedim Ama Nalttiğiniza Göre Zor Görünüyor Paylaşim Için Tşkr
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst