Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfında yardımcı olmak zorunda değil mi?

Tepki Skoru
0
ben bi köy okulunda calısıorum sınıfım müstakil.. ilköğretimde ancak farklı bir binada bu nedenle tuvaleti ayrı ve sobalı.. yardımcım olmadıgı için temizliği ve soba yakma işini ben yaptım.. yardımcı istiorum ancak müdür bey hiç oralı deil.. yardımcı bizim hakkımız deilmi bunun için ne yapmam lazım.. okulu temizlemekten öğrencilerle ilgilenemiorum

s&r

Tepki Skoru
0
ben de sınıfımı kendim temizliyorum ayrıca tuvaletimiz de olduğu için mecburum temizlemeye çünkü ben yapmayınca yapacak kimse olmadığı için o kokuyu pisliği ben çekmek zorunda kalıyorum ne yapacağız bilmiyorum 2 senedir söylüyorum ama hiç bir değişiklik olmadı..

Tepki Skoru
0
bu ıs ıcın velılerden yardımcı olmalarını ısteyın
köy okulundaysanız bu daha kolay olabılır. velılerden yardım ısteyın en azındna temızlık ıcın .

s&r

Tepki Skoru
0
sağolsun velilerimize bizden daha çok yardımcı lazım 10 tane de bi tane temiz çocuk geliyor okula temizliğin t'si yok

Tepki Skoru
0
hocam benim de yardımcım yok sınıfı çocuklarla beraber temizliyoruz en de velilere deddim hafta da iki kişi elip sınıfı iyice temizleyecekler diğer günler de iz ne yapalım kader diyom

Tepki Skoru
0
benimde okulum müstakil ve tuvalet ayrı çok zorlanıyorum milli eğitime isteğimizi söyledik o öğretmeni yanım gönderin demişler!!!!!!!!!1

Tepki Skoru
0
ALLAH yardımcınız olsun umarım biran önce yardım ederler size. normalde öğretmenin yanına lise satjyeri vermeleri gerekir bizde öyle haftada 3 gün geliyorlar iki gün bize ait .biz o iki günde sınıf içerisinde çok zorlanıyoruz temizlikçimiz de var okul sınıf temizliğiyle ilgili.yazdıklarınızı okuyunca ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.ALLAH emeklerinizi zayi etmesin,yollarınızı açık etsin

Tepki Skoru
0
inşallah hocam valla temizlik yapmaktan bir hal oluyorum bi de tam gün dısarıda sıra oluyo çocuklar sabah öğlee onları içeri almak da i mesele ben çok dertliyim o yönlerden el yıkamak bi mesele

Tepki Skoru
0
hocam valla hiç canınızı sıkmayın bakıcı olsa da başka sorunlar çıkıyor inanın.Umarım sorunlarınız halledilir.

mae

Tepki Skoru
0
aynı sorunları bende yaşadım bir dönem ...Haftanın bir günü öğretmenlik yapan arkadaşlar olabiyor ,Köylerde tuvalet yıkayan cam silen öğretmen olabiliyor ikisininde bir suçu yok işte Öğretmenlik bir Hizmet işidir.. İşimz Hizmet gücümüz Hizmet ...Eminim kişiliğinize çok etkili oluyorur ..Merhamet ,karşılıksız hizmet yapma bilincine eriyorsunuz yoksa AL maaşı yatır kıyafete gez dur ..Siz hakkını veriyorsunuzdur Eğitim sadece öğretim işi değil işte hizmet işi ,kibirlenip gezen öğretrmenlerden se hizmet görevlisi olduğunu bu devletin hizmet görevlisi olduğunu unutmaması daha güzel Allah sabrınızı arttırsın ..

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
konu ile ilgili meb den gelen cevap kod dan e bilgi edinmeden kontrol edebilirsiniz .

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 513071

Cevap Metni : Sn: NİHAL EROĞLU
İlgi: a) Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği
b) 513071 nolu elektronik posta başvurunuz.

ilgi (b) elektronik posta başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir.

Ülkemizde okul öncesi okullaşma oranı %39 olup, bu yaş grubundaki çocukların büyük çoğunluğu bu eğitimden yararlanamamaktadır. Bu yönüyle ülkemiz OECD ve AB ülkelerinin oldukça gerisindedir. Bu sebeple öğretmenin yanına bir yardımcı verilmesi bu aşamada mümkün olmamaktadır. Bu zorunluluk sebebiyle öğretmenlerin bu konudaki sorunlarını okul yönetiminden yardım talep ederek ve okulda görevli personelden destek alarak yürütmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

20/05/2010
Mevzuat Şubesi

Tepki Skoru
0
hocam ben merkezde görev yaptığım halde yardımcım yok. veliler de ayrı bi alem. çocuklardan aidat bile almıyoruz. halılarımız pislik içinde ama ne yapabilirim ki. velilere birlikte yıkayalım dedim kimse yanaşmadı.allah anasınıfı öğretmenlerine sabır versin.

Tepki Skoru
0
ne demek ya kişiliğe eriyorsunuz temizlik yaparak mı kişilik sahibi olacakmışız,okullar ne tekke ne medrese bu nasıl bir yaklaşım ,eskiden medreselerde ,tekkelerde belli seviyelere ermek için baderelerden geçilirmiş onun gibi...tövbe tövbe yaaa...sinirlendimm..
15 yıldır aynı şeyleri konuşuyor aynı sorunları yaşıyoruz maalesef bir arpa boyu mesafe katedemedik sanırım emekliliğim gelidği zamandada aynı şeyleri yaşıyoruz olacağız...
ha sinirlendim diye süslenip oturan bir öğretmende değilim biline,bende fırça alıp sınıfımı temizliyorum yeri gelmiştir tuvalette temizlemişimdir,ama bu yanlışa doğru dememi gerektirmez ne stajyerler temizlikçidir ne de öğretmen...ben sınıfta stajyerim varken de viledayı alıp sınıfımı paspaslarım bundan da gocunmam..anasınıflarının temizlenme sorununu bile Allah inancına bağlıyorsunuz yaa,elbette bu sorunlar çözülmez zihniyetler değişmediği sürece,sizi yanına çağırtan milli eğitim müdürü de aynı zihniyet baştakilerde!

Tepki Skoru
0
öğretmenm bizim staj yaptğmz anasnflrnda ve anaokullrnda yardmcı annelrn paralrnı velilr ödyordu..fakat zannedermki böyle bir şansnz yok,velilrdende yardm alamyrsnz 8.sınıflrdaki kız öğrencleri deneyn..tuvaltlr içnde hizmtli yoksa mecbren kendnz yapcksnz demktr...allh yardmcnz olsn..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle