Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfında karne

Tepki Skoru
0
merhabalar hocam anasınıfında karne ile ilgili bi sorum olacak.okulda 2 düşünce var ben karnenin gerçek değerlendrme yapılmasından yanayım.diğer arkadaşlarım karnede herşeyi 4*4lük gösterip yanında gelişim forumu verceklermiş.sebebide şuymuş.öğrencinin ilk karnesiymiş karneyi herkes görcekmiş çocuk rencide olurmuş ,ama formu sadece veli göreceği için formuda bu sebeple veriyolar.ben karneyi gerçek değerlendirme yapıp.karneden 1 hafta önce toplantı yapıp velilerimle konuşuyorum.hangisi daha uygun iyi akşamlar

Tepki Skoru
0
bence gerçek değerlendirmeyi yapmak doğru tabıkı de.Öyle saçmalık olmaz bence çocuğun ilk karnesi olsun bizde zaten not falan yok ki karneye baktıklarında bu çocuk başarısızmş gibi algılanılacak değerlendirmeler yok ki temel noktalar var ve gerçekler yazılmalı bence.Birde eğer o mükemmelmiş gibi gösterilirse veli ilerde hep öyle bir beklenti içerisinde olacaktır çocuğum başarılı olmasada nasıl olsa öyle gösteriliyo diye:(bence her zaman gerçekler yansıtılmalı diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
ben katılmıyorum bende aynen öyle yapıyordum ama karnesi yırtıp okula gelmek istemeyen öğrencilerle karşılaştım o yüzden olumlu yazıyorum gelişim raporundada gerekli eksikleri belirtiyorum bu konu üzerinde çok düşündüm ve artık karneleri olumlu doldurmaya karar verdim tabi yinede görüşlerinize saygı duyorum

Tepki Skoru
0
Bence karneler kesİnlİkle ÇocuĞun gelİŞİmİnİ yansitmali yanİ gerÇekler yazilmali.Çocuklari mutlu etmek İÇİn karneler sÜslenebİlİr yildizlarla kalplerle doldurulabİlİr ama kesİnlİkle gerÇekler yazilmali.zaten Çocuk okumayi bİlmİyor sÜsler yildiz onu mutlu eder.(ben Öyle yapiyorum)aİle de yazilanlara dİkkat ederek ÇocuĞun gelİŞİmİne daha Çok destek olabİlİr.

Tepki Skoru
0
Bence karneler kesİnlİkle ÇocuĞun gelİŞİmİnİ yansitmali yanİ gerÇekler yazilmali.Çocuklari mutlu etmek İÇİn karneler sÜslenebİlİr yildizlarla kalplerle doldurulabİlİr ama kesİnlİkle gerÇekler yazilmali.zaten Çocuk okumayi bİlmİyor sÜsler yildiz onu mutlu eder.(ben Öyle yapiyorum)aİle de yazilanlara dİkkat ederek ÇocuĞun gelİŞİmİne daha Çok destek olabİlİr.

sana katılıyorum arkadaşım

Tepki Skoru
0
Ben karne verilmesinden yana değilim. Çünkü okul öncesinde başarıyı dercelendirmek yok, önemli olan gelişimine yardımcı olmaktır. Gelişim raporunda da çocuğun eksikleri belirtilmelidir ki aile ona göre eksiklerini tamamlasın. Lütfen kendimizizn doğru olarak kabul ettiklerimizi bir olay ve ya eleştiriler yüzünden değiştirip taviz vermyelim.

Tepki Skoru
0
ben gerçekleri yazdım ama karne günü üzüldüm.çocuklar birbirlerininkinden bakıp anladılar tabi...ama neyse;geçti artık...ama seneyede böyle yapıcam.sonuçta doğruyla ne kadar erken yüzleşirlerse o kadar iyi

Tepki Skoru
0
burada bir uzmana soru sorulmuş ama üyelerin hepsi psikolog olmuş:)

Tepki Skoru
0
bence anaokulunda karne temsili bir göstergedir ve bence gerçek değerlendirme o kadar önemli değildir birçok arkadaşınım dediği gibi sınıf içerisinde senin yıldızı az benim ki çok gibi olaylar olabiliryor. iki yıl önce bir öğretmen arkadaşım uslu çocukların yıldızları çok olacak diye bir konuşma yapmıştı sınıfta daha sonra bir öğrencisi karnesinde yıldızları az diye 2. dönem yıldızlarınıda boyamıştı bu kaygıyı yaşatmaya gerekyok bence.anaokulu karnesini değiştiren çocuk olarak tarihe geçmeli aslında.:77wu[1]:
okul öncesinde gerçek degerlendirme kriterleri gözlem dosyalarında verilmiştir. gerçek gözlemleri orada yansıtmak daha mantık lı bence .
hem bu çocukları daha bu kadar küçük karne telaşına sokmanın bir anlamı yok ama bunlar benim düşüncelerim

Tepki Skoru
0
bence anasınıfında karne değil gelişim raporu önemlidir,kazanım değerlendirmeler olduğu gibi gelişim raporuna yansıtılmalı ve velilere rehberlik edilmelidir,tekrar anasınıfına devam etmesi gereken bir öğrenciniz var diyelim bunu gelişim raporunda yansıtır,nedenlerini açıklarsınız ama bu çocuğa da karne verilmelidir,diyelim ki vermediniz kendinizi o çocuğun yerine bir koyun...

Tepki Skoru
0
bence de karne kaygısı çocukları hayatları boyunca sıkacak zaten şimdiden kasmanın anlamı yok..

Tepki Skoru
0
bız okul olarak sunu yapıyoruz: butun ogrencılerın karnelerınde olumluolan durumları dolduruyoruz fakat gelışım raporlarında eksık olan yonlerını yazıyoruz. veliye de ayrıca not gonderıyoruz; karne cocuk için onemlı bır sey oldugu için ve cevresındekı herkese gostermek ısteyecegı ıcın karnelerını olumlu doldurduk. gelısım raporları cocugun anne ve babasına ozeldır lutfen baskalarına okutmayınız. ayrıca karnede olumsuz doldurulan bır durumun cevredekıler tarafından "aa bunu da mı yapamıyorsun" seklınde elestırlecegı ıcın olumsuz bır durum olusturabılır.
bence onemlı olan velıye bu durumu ızah etmek yoksa neden hepsı olumlu dıyorlar.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle