Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfında İngilizce öğretimi

Tepki Skoru
0
:36_13_3:
Arkadaşlar son yılların modası okulöncesinde ingilizce öğretimi.Ben öğrencilerimin öncelikle Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun cümleler kurmasını istiyorum.Onun için çabalıyorum.Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.Sizlerin ne düşündüğünü merak ediyorum.

Tepki Skoru
0
benim çalıştığım okulda ek ders olarak veriyoruz dışardan hoca geliyor ve gitar eşliğinde şarkılar söylüyor amaç ing.öğretmek değil sadece kulaklarını doldurmak benim öğrencilerim 3.5 yaşında ama söylediği şarkıları duysanız şok olursunuz bence çok gereklii tabi ki türkçe öncelikli ama çocuklarımızın ilerde kolay öğrenmelerini sağlamak için önemli............

Tepki Skoru
0
Bu konuyu açmaktaki amacım kendimi doğrulatmak değil.Yanlış anlaşılmasın.Eminimki paylaşımlarla çok farklı bir noktaya varacağım.Şimdiden hepinize teşekkürler.

su2

Tepki Skoru
0
BEN DE okul öncesi eğitimde ingilizce öğretimini benimsemiyorum.Önceden de belirtmiştim biz birşeyler versek bile 3 yıl aradan sonra 4.sınıf da alıyorlar tekrar ingilizceyi.O zamana kadar unuturlar zaten..Birde okul öncesi dil gelişimi açısından önemli bir dönem daha türkçe dil gelişimini tamamlamayan çocuklar o kadar çok oluyor ki sınıfda...Bence onlara vermeliyiz zamanımızı.Bizim vereceğimiz şeyler renkler sayılar belki birkaç şarkı çünkü{ ben şahsım adına }telafuzunda hata yapabilir çocukları olumsuz etkileyebiliriz...İlkokuldan ortaokula kadar bunları zaten tekrar edeceklerini düşünüyorum...

Tepki Skoru
0
Bence önde Kendi dilimizi layıkıyle öğretmeliyiz.Türkçe yi tam olarak öğretmeden ingilizceye kalkışmak mantıksız olur.Bu çocuklar türkçeyi iyi bilmiyorlarsa ingilizce öğrenemezlermi? sorusunu akla getirmesin elbette öğrenir ama önce Türkçe

Tepki Skoru
0
arkadaşlar amaç çocuklara gramer kurallarını öğretmek değil sözcükler ile kulaklarını doldurmak ilerde karşılarına bu sözcük çıktığı zaman şaşırmasınlar bilnçaltında kalsınn ortak dil olarak kabul edilmişse ve herkes için çok gerekliyse ingilizce buna okulöncesi dönemden başlamada bi sakınca görmüyorum.....

Tepki Skoru
0
bizim okulda da veriliyor çocuklara ve çocuklar ingilizce öğretmeninin geldiğini duyunca hello hello diye sevinç çığlıkları atıyorlar.
Ki zaten son derece lüks okullarda ing. dersi veriliyor o yüzden türkçeyi yanlış konuşmaları veya bilmemeleri gibi bi mevzu olmuyo çoğunlukla çünkü velilerin % 95 i bilinçli hemen hemen her konuda...
Yani sözün özü "ben de çocukların bu konuda bişeyler öğrenmesinden yanayım" :)

Tepki Skoru
0
Ben tamamen karşıyım. Türkçe kelimeleri daha doğru düzgün telaffuz edemiyorken çocuklarımız,bir de ing. vererek daha da karmaşıklaştırmak doğru değil.önce anadilimizi iyi bilmeleri gerekir.Zaten 4.ve 5. sınıftan itibaren öğrenecekler ve unutacaklarını sanmıyorum.Okul öncesi dönemde verilmesini doğru bulmuyorum.Önce Türkçe nin güzellikleri ve doğru öğretilmesi gerekir.ayrıca öğretilen belli başlı kelimeler(renkler,sayılar,hayvanlar vs.)telaffuzları doğru verilmezse yanlış yerleşir beyinlerine ki telafisi daha zor olur.

Tepki Skoru
0
Bence İngilizce ye marakı o yaşta vermeyede gerek yok.Önce anadilimizin önemini öğrenmeleri lazım.Zaten belli bir yaş düzeyine gelince zorunlu olarak alacaklar.

Tepki Skoru
0
hussel' Alıntı:
merakı hevesi vermeye gerek yokmu???
yorumsuzz!!!!
yorum yapabilirsiniz.konuşuyoruz.ben ingilizceye meraka gerek yok dedim.onun dışında bilime doğaya,hayvanlara vs. merak ve ilgi uyandırmak gerekir tabi ki.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
İlkokul 1-2-3 de ingilizce eğitimi veriliyor mu arkadaşlar?

Tepki Skoru
0
İngilizceyi öğrenememe nedenleri okul öncesi dönemde almamış olmaları değildir.Ayrıca bunu marşımızla kıyaslamanız beni şaşırttı.Türkiye Cumhuriyeti nde yaşıyoruz ve Türk üz.Önce Türkçe yi güzel konuşacaklar ve önemini anlayacaklar ki başka dilleri de öğrensinler.başka dilleri öğrenmek elbetteki güzel.Bir lisan bir insan ama bunu o çağda vermenin anlamı yok.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
anasınıfında veriliyor 1-2-3 de verilmiyor 4-5- de veriliyor.Bi gariplik yok mu sizce?
anasınıfında verilince bunun desteklenmesi lazım 1-2-3 de.
1-2-3 de desteklense olur derim ama anasınıfında var 1-2-3 de yok 4-5 de var ise bunda(bu sistemde) bir art niyet ararım.
Ayrıca gördüğüm kadarıyla deniz haftada 1 degil 6 saat ortalama ingilizce veriliyor.
Ayrıca bir çok kreş ve özel okul bunu birey öğretmek için değil şov yapmak ve öğrenic çekmek için yapıyor.

Tepki Skoru
0
Çocukların kritik dönemlerinden ingilizce vererek değilde başka şekilde faydalanabilirsiniz.ayrıca burda yine marşımızın tartışmasını yapmayacağım.sizin öğreteceğiniz kelimeleri zaten 4.sınıftan itibarende alsalar hayatları boyunca unutmazlar.Anasınıfında verilen ingilizce Çocukların kendi dillerini öğrenmelerine daha doğrusu doğru şekilde telaffuz etmelerine ket vurur düşüncesindeyim.madem çocuklarınızın hazır bulunuşluk düzeyi iyi marşımızda geçen kelimelerin anlamlarını öğrensinler..

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
verilip verilmemesinden öte bunun arkadasında sinsi bir oyun seziyorum ben halen.

Tepki Skoru
0
Yabancı dillerin önemini vurgulayıp anadilimizden soğutmak gibi..

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Yukarıda dediğim gibi :
anasınıfında veriliyor 1-2-3 de verilmiyor 4-5- de veriliyor.Bi gariplik yok mu sizce?
anasınıfında verilince bunun desteklenmesi lazım 1-2-3 de.
1-2-3 de desteklense olur derim ama anasınıfında var 1-2-3 de yok 4-5 de var ise bunda(bu sistemde) bir art niyet ararım.
Ayrıca bir çok kreş ve özel okul bunu birey öğretmek için değil şov yapmak ve öğrenic çekmek için yapıyor.
Fevziye mekteplerinde örneğin Anasınıfında haftada 8 saat, 5 yaşta 6 saat, 4 yaşta ise 4 saat ingilizce eğitimi vermektedir.

Bu arada ben verilsin verilmesin olayın da değilim farklı bir açından olaya değiniyorum.

Tepki Skoru
0
4 sene boyunca aldığım eğitim,katıldığım seminerler,okuduğum ve halen okumakta olduğum kitaplara dayanarak yazıyorum zaten.Sence böylesi uygunsa devam et arkadaşım bana uygun değil ben çocuklarıma öğretmem.Şunu da belirteyim ki öğrenecek kapasiteleri var ama ben bu yaşta gerekli görmüyorum.Öncelikli olarak Türkçe ve önemi üzerinde durulması gerekir.Türkçe nin telaffuzu üzerinde durulupta ingilizce öğretmek ne alaka..Kendi dilini bilmeyen başka dilleri öğrenemez.

Tepki Skoru
0
konu ne boyuta gelmiş arkadaşlar yapmayın 3-6 yaş grubunu kritik dönem olarak görüyoruz ve bunu çocuklarımızın kapasitesi ve ilgili olduğu sürece kullanmalıyız temelde biz varız gelecekleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız evet katılıyorum bazı okullar bu işi sadece şow amaçlı yapıyor benim müdürümün de düşüncesi bu değil öğrenci gelsin çocuk eve gidip iki şarkı sölesin reklam olsun,benim okulumda uygulanan bu uygulama ile ilgili ing.öğretmenim ile uzun sohbetler yaptım çocuklarımızın öğrenmeye en açık olduğu dönemde kulaklarının dolması şu kelime ne bana bununla ilgili cümle kur vs böyle bir zorlama asla yok bu şekilde bir tutuma bırakın reklamı şovu kimse izin vermez gelip öğretmen gitarı ile şarkı söylüyor şarkının içinde 4.5 sınıfta öğretilcek olan bazı kalıplardan sözcükler var çocuk ilerde bu sözcüğü duyduğu zaman "merak ile " devamını bekliycek ve ingilizce öğrenmesi kolaylaşcak olay burda türkçeyi önce öğrensin değill ing.zaten öğretiliyor değil biz zaten hergün aldığımız planlarda güzel cümle kurmadan,kendini ifade etme becerisini.....vermiyormuyuz haftada 1 saat ing.olmuş çok mu???herkesin görüşüne saygı duyuyorum okulumuzda yapılan yılsonu gösterisinde ing.koroyu en yakın zamanda ekleyeceğim çocuklarımın gözündeki mutluluğu görmenizi istiyorum.....SEVGİYLE KALIN...........

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle