Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfında harcamaları yapmak yasal olarak bizim görevimiz midir?

Tepki Skoru
0
merhaba. ben bir ilköğretim kurumunun anasınıfında 2. senedir görev yapıyorum. sınıfın mutfağı var yemekler okulda pişiyor. anasınıfının ihtiyaçlarını biz daha iyi gözlemlediğimiz için market alışverişlerini vb. bizim yapmamız mı gerekiyor? yoksa bu işin asıl görevlisi müdür yardımcısı mıdır?bu konuda 2. senedir bankadan para çekme ve bu paraları gerekli şekilde harcama konusunda görevlendiriliyorum.(okulumuzda 2 tane müdür yardımcısı var ve ayrıca bir memur yok) ayrıca hesap işlerine de ben baktım ve gelir giderleri de deftere ben işledim. bunun benim görevim olmadığını artık biliyorum ama yine bu konuda müdür yardımcısıyla sorun yaşıyorum. hesaplarla benim de kendisiyle birlikte ilgilenmemi istiyor.(kendi de anlamıyormuş) yani sormak istediğim anasınıfı öğretmeni olarak yönetmeliğe göre benim görevim sadece velilerin getirdiği dekontları toplamak mı, para çekmek ve harcamalar yapmak mı,bunların hesaplarını deftere işlemek mi? çünkü yönetmelikte "gerçekleştirme birimi olarak öğretmeninde görev alabileceği" yazıyor(okulda müdür yardımcısı varsa ilk olarak onun görevimidir yoksa bu tamamen müdürün kendi seçimine mi bağlıdır?) bunu biraz açıklar mısınız? şimdiden teşekkür ederim

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
müfettişlerin bizlere direk dediği kesinlikle parasal konulara girmeyin bizlere ait değil arkadaşlar

Tepki Skoru
0
müdür yardımcısı ilgileniyor gelir giderllerle. benim çalıştıgım okulda sınıf annesi seçtik iki tane para çekme ,ödeme , alışveriş vs. onlardan sorumlu

Tepki Skoru
0
bu sene ben de ilgileniyorum bu hesap işleriyle ama bizim okulda bir düzen var.
müdür yard,öğretmen ve mudur alım satım komisyonundayız komisyondan ıkı kişinin imzas olmadan para cekilemez mesela.baya bişey öğreniyorum aslında.her yıl bir arkadaş mali işlerle görevli oluyor.sıra yaptık.karar defteri işletme defteri gelir gider makbuzları felan bir sürü iş var ama olsun ben sevdim bu işleri de.ekstra yük gibi görmüyorum.

Tepki Skoru
0
keşke paranın idaresini bize verseler ihtiyaçlarda müdürün gönlünü bekliyoruz anlamadıkları içinde okul öncesinden gerek yok filan diyolar.ayrıca okulun başka ihtiyaçlarındada kullanıyolar.

Tepki Skoru
0
ne yazıkki böyle yönetmelik ,genelge, umurlarında değil idarenin tek ilgilendiği anasınıfının parası

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle