Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfı öğretmenliği atama yaşı üst limiti

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar, anasınıfı öğretmenliği yapabilmek ve atanabilmek için üst limit yaşı kaç olduğu yönünde bilgisi olan arkadaşım varsa yardımcı olabilirmi? Şimdiden teşekkür ederim.:36_13_3:

Tepki Skoru
0
anasınfı değil ama öğretmen olabilmek iin memeurluk yaşının 40 olması gerekyor

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
İlk defa öğretmen olarak atanacaklarda "40 yaşından gün almamış olma" şartı yer almaktadır. Bu şart hem 200 tarihli yönetmelikte hem de 4/3/2006 tarihli yönetmelikte yer almaktadır. Bir öğretmen adayı, bu şartın iptali istemiyle 2001 yılında Danıştay'da dava açmıştır. Danıştay Onikinci Dairesi, 2003 tarihinde MEB lehine karar vermiştir. Öğretmen adayı bu karara itiraz etmiş ve itiraz Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna gelmiştir. Kurul kararında Danıştay 12. Dairesinin kararını onamıştır

İLK DEFA ÖĞRETMENLİĞE ATANACAKLAR İÇİN 40 YAŞ SINIRI KOŞULUNUN ÖNGÖRÜLMESİNDE KAMU YARARI VE HİZMET GEREKLERİNE AYKIRILIK BULUNMADIĞI HK.

Temyiz İsteminde Bulunan (Davacı):

Karşı Taraf (Davalı) : Milli Eğitim Bakanlığı-ANKARA

İstemin Özeti : Danıştay Onikinci Dairesinin 27.2.2003 günlü, E:2001/4262, K:2003/438 sayılı kararının temyizen incelenerek bozulması davacı tarafından istenilmektedir.

Savunmanın Özeti : Danıştay Onikinci Dairesince verilen kararın usul ve hukuka uygun bulunduğu ve temyiz dilekçesinde öne sürülen nedenlerin, kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte olmadığı belirtilerek temyiz isteminin reddi gerektiği savunulmaktadır.

Danıştay Tetkik Hakimi Yakup Bal'ın Düşüncesi: Temyiz isteminin reddi ile Daire kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

Danıştay Savcısı Yaşar Uğurlu'nun Düşüncesi: Temyiz dilekçesinde öne sürülen hususlar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen nedenlerden hiçbirisine uymayıp, Danıştay Onikinci Dairesince verilen kararın dayandığı hukuki ve yasal nedenler karşısında anılan kararın bozulmasını gerektirir nitelikte görülmemektedir.
Açıklanan nedenlerle temyiz isteminin reddiyle Daire kararının onanmasının uygun olacağı düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca gereği görüşüldü:

Dava, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller İngilizce bölümü mezunu olan davacının, İngilizce öğretmenliğine atanma istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin 25.9.2001 günlü, 90501 sayılı işlemin ve 14.8.2001 günlü, 76712 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesinin iptali istemiyle açılmıştır.

Danıştay Onikinci Dairesi 27.2.2003 günlü, E:2001/4262, K:2003/438 sayılı kararıyla, 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (B) bendinin ikinci fıkrası, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin 8/e maddesinden bahsederek, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, memuriyete girişte aranacak yaş koşulu olarak sadece genel olarak alt sınırın belirlendiği, idarenin kendi hizmet özelliklerini dikkate alarak yaş konusunda üst sınır belirlemesinin olanaklı olduğu ve 657 sayılı Kanunda bu konuda aksine bir hükme yer verilmediği, Genelge maddesi ile öğretmenlik mesleğinin niteliği gereği ve belirli bir dinanizmi gerektirdiği dikkate alınarak ilk defa öğretmenliğe atanacaklar için 40 yaş sınırı koşulunun öngörülmesinde kamu yararı ve hizmet gereklerine aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar vermiştir.

Davacı anılan kararın yerinde olmadığını ileri sürerek temyizen incelenerek bozulmasını istemektedir.

Temyiz edilen kararla ilgili dosyanın incelenmesinden; Danıştay Onikinci Dairesince verilen kararın usul ve hukuka uygun bulunduğu, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenlerinin kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte olmadığı anlaşıldığından, davacının temyiz isteminin reddine, Danıştay Onikinci Dairesinin 27.2.2003 günlü, E:2001/4262, K:2003/438 sayılı kararının onanmasına,20.10.2005 günü oybirliği ile karar verildi.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Bi üsteki mesajımı okumadınız sanırım ? Açık açık cevap verdim.

Tepki Skoru
0
:36_7_8:eek:leyyyy!!!!!!!!!!!!
40 çok var!!!!!!!!!!!!!!!ÇOK ŞÜKÜR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tepki Skoru
0
slml. öğretmenlik te hangi branş olursa olsun memuriyet 40 yaş

Tepki Skoru
0
slm selçuk hocam sizi bişey sormak istiyorum aöf 3 sınıf ögrencisiyim kayserideyim hocam burda bi söylenti çıktı ve hepimiz diken üzerindeyiz biz aöf okul öncesinde okuyan arkadaşlarımızı ögretmen olarak almıyacaklarmış daha dogrusu 2000 yılında bi protokol imzalanmış ve bu protokol 2005 bitmiş 2055 ve 2006 yılında kayıt yaptıranlar yani ben ögretmen olamayacakmısız hocam burdaki meb müdür yardımcısı usta ögreticilerde sorumlu müdürümüzde bunu söyledi ve biz açık konuşmak gerekirse sudan çıkmış balıga döndük bize bi yardımcı olursanız sevinirim

Tepki Skoru
0
tşk edrim deniz ama diyorum ya aof okdugumuz için ne yazıkkı bizi ögretmen olarak görmüyorlar ve sankı ögretmenlik sadece örgünde okuyanlara verilmiş bi hak gibi görüyorlar biliyorum sende aof mezunusun mezuniyet fotograflarını gördüm peki sen kpss sınavına girebildinmi denizcim burdakı nerdeyse 400 aof okul öncesi ögretmenliginde okuyan herkesi diken üzerinde bıraktılar özellikle usta ögreticilik kursunda meb müdür yardımcısının söylemesi bizi diken üzerine bıraktı diyebilecegim bu kadar sana

SENA

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim canım işte agzı olan konuşuyor yapabilecegin bişey yok bizim bu okulu kazanırken aldıgımız puanı ögrenselar herhalde çok şaşırırlardı neyse canım ben kayserideyim ne güzel sen bu okulu erken kazanmışsın ben 2 lise bitirince ancak bu kadar oluyor tşk ederim hocanın dedigi gibi devlete girmeyi çalış sen neredesin usta ögreticilik yapmadınmı?

Tepki Skoru
0
ne güzel bende istanbulda çok uzun zaman kaldım babamın işleri nedeniyle kayseriye geldik ben istanbul dogumluyum 3 ay önce ordaydım ama istanbul beni boğuyor peki mezuniyete nasıl katıldın yoksa eşkişehire gidip derslerimi katıldn

Tepki Skoru
0
arkadaşlar merhaba bana biri cevp yazsın lütfen lise 1. ve 2. sınıfları evimizdenmi yoksa okula gidipmi okuyacağız matematik varmı derslerde lütfen cevap

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle