Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anasınıfı kitaplarıyla çelişkiye düşüyorum..

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben bazı konularda çok çelişkiye düşüyorum,bu konularda sizlerin de fikirlerinizi almak istedim.Çocuklarla nesnelerle toplama çıkarma yapıyoruz,fakat okul öncesi kitaplarında(meb onaylı) sayılarla toplama çıkarma işlemlerini de verdiğini görüyorum.Kararsız olduğum ve yanlış bir şey vermek istemediğim için bunları uygulamadım sınıfta.Seneye çocuklarımı okutacak olan ilkokul öğretmenimiz vermememizi istiyor.Bunun dışında çocuklara başlangıç sesleri ve bitiş seslerini veriyoruz,A harfi ile başlayan kelimeler bulma oyunu oynuyoruz mesela...Kitaplarda sessiz harfleri de kullanmıştı,bir gün deneyeyim dedim ama çocuklardan bazılarının kalem ve kedinin aynı harfle başladığını anlayamadığını farkettim,o ka öbürü ke aynı değilki öğretmenim diyenler oldu.Ben de kısaca anlatıp üzerinde durmadım,çünkü 1.sınıfta bu sesler çok daha farklı verilecek,yanlış öğrenmeler oluşturmak istemedim ve yine ilkokul öğretmenimiz kesinlikle verme bunları dedi..Hatta bir dergide matematikte kullanılan büyüktür küçüktür işareti de vardı..Ben inanıyorum ki şimdiki çocuklar bizim programımızdakinden daha fazlasını başarabilecek ve de öğrenebilecek düzeydeler,bunları versem bunları da rahatlıkla öğrenecekler ama vermiyorum..Sizler bu konularda neler düşünüyorsunuz,bu tür durumlarla karşılaşıyor musunuz merak ettim..

Tepki Skoru
0
canım bu sorunlarla bende karşılaştım..bizim çocuklara okumayı öğretsek onu bile öğrenirler..aman hocamm kesinlikle çok iyi yapmışsınız..bencede öğretmemek gerekli..

Tepki Skoru
0
Yaptırmaman daha iyi hocam çünkü versen öğrenirler ama bu sefer seneye okula giderken herşeyi bildikleri için şamata yapıp diğer çocuklarıda etkilerler.

Tepki Skoru
0
sağolun yorumlarınız için ama çocuklar bilmeleri gerekenden çok daha fazlasını biliyorlar,1.sınıf öğretmeni şimdiden kara kara düşünüyor.Yarım yamalak okuyanlar,el yazısı yazmaya çalışanlar,iki basamaklı sayılarla toplama yapanlar...vb.sınıf seviyem yüksek,program bazı çocuklara komik geliyor,seneye öğretmenin işi zor olacak..Boyamayı zaten hiç vermiyordum,sayı etkinlikleri bile hiç vermez oldum,çocuklar evde diyorlarmış ki ,öğretmenim bunları niye veriyor ki biz zaten biliyoruz,ben de düzeylerinin üzerine ufak tefek numaralarla çıkıp her şeyi bilmediklerini hissettirmeye çalışıyorum arada..Mesela benzeyen sözcükler bulma oyununu bile kafiyeli,uyaklı sözcük bulma oyunu diyoruz,son harfin aynı olmasını kabul etmiyorum da son iki harf aynı olursa kabul ediyorum gibi...

Tepki Skoru
0
basit toplama ve çıkrama vrebiliriz bence ama tabiki buda 1.sınıftaki bazdan değil eskildiğini yada arttığını anlamaları için...ama diğer konularda vermmekte çok iyi etmişsiniz...

Tepki Skoru
0
Teşekkür ediyorum çok yardımcı olduğunuz,bizim öğretmenler aksine öğrenmemelerinden yana,herşeyi zamanından önce bilerek,ya da bildiğini zannederek gelen çocuklar istemiyorlar,herşeyin zamanında öğrenilmesinden yanalar.Çocuklara sesli harflerin hepsini;başlangıç,bitiş sesi olarak verdim,hepsi de çok iyiler bu konuda,artık bir adım sonrası yok diyorum bazen kendi kendime,1 adım sonrası 1.sınıf oluyor çünkü..Toplama çıkarmayı nesnelerle çok kolay yapıyoruz,arada sayılarla akıldan çözmeye başlamıştık,bende bu sırada parmaklarını kullanmalarını istiyordum,nesne yerine parmak devreye girmiş oluyor.Artık bazı etkinlikleri onlar yaptırıyor,evde hazırlayıp sınıfta öğretmen gibi arkadaşlarına uyguluyorlar,benim kadar iyi makas kullanabiliyorlar.Şimdiki çocuklar harika gerçekten de ama iş veliler de bitiyor bence..

Tepki Skoru
0
Benim bulunduğum şehirdeki bazı anasınıfı öğretmenleri çocuklara harf veriyor,isimlerini deftere yazdırıyormuş.Geçen gün eski bir velim erkek çocuğunu çok zeki olduğu için bu okula göndereceğini belirtti,orada harf öğretiyorlarmış diyor.o kadarsinirlendim ki. Bu ne bilinçsizliktir anlamıyorum.Bazı öğretmenler neden programın dışındaki bilgileri çocuklara yüklemek gibi misyon ediniyorlar kendilerine.Anasınıfında okuma -yazma yoktur ve bununla ilgili Progarma kitabında sadece 2 kazanım var.
1.Yönergelere uygun çizgiler çizer.
2.Sesli harflerde kelimeler bulma
Bu öğretmenlerimizin niyeti veliye hoş görünmek mi,Biz farklı bir okuluz imajımı anlamıyorum.
Bencede arkadaşım siz en doğrusunu yapmışsınız.Bende çocuklarımı bol bol çizgi çalışması,Sesli harflerle kelime bulma çalışmaları ve diğer kazanımlarla ilkokula hazırlıyorum.Ve bu türde yayınlanmış okul öncesi kitaplarını tercih ediyorum.
Çok dertliymişim yahu.Neyse rahatladım.Herkese kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
tabi ki çelişkiye düşüyoruz ama ilk okul öğretmenleri haklı çünkü her çocuk okul öncesi eğitim almıyor hepsinin eğitim seviyelerinin eşit gitmesini istiyor o bilgileri vermemekte iyi yapmışsın

Tepki Skoru
0
ben basit toplama çıkarmaları verdim kaptılar bile herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.çok ileri düzeyde vermedim.zaten.kendi yaşlarına uygun olanı verdim.bahsettiğiniz kelime oyunlarını da ben sadece sesli harflerle yaptırıyorum.çünkü dediğiniz gibi karıştırıyolar.

Tepki Skoru
0
benim 3-4 tane öğrencim yaptıkları etkinliklere isimlerini yazmaya başladılar.Bilinçli yazdıklarını zannetmiyordum ezberliyolar heralde diye düşünmüştümki diğer arkadaşlarınınkileride okumaya başladılar. İlkokul öğretmenimize sordum harf vermeyin kesinlikle diye uyardı. Ben zaten asla harf öğretmiyorum ama yazanada engel olamıyorum. mesela "g" yi seneye "gı" diye ses çıkararak öğreneceklermiş.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle