Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anaokullarına Sınıf Öğretmenlerinin Yönetici Olarak Atanmasının Yolu Açılmalıdır.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
Yönetmelik değişikliği çerçevesinde branşı sınıf öğretmeni olan yönetici ve adaylarına hak verilerek Anaokullarında görev yapmaları sağlanmalıdır.

MEB ile Eğitim Birsen arasında imzalanan kurum idare raporunda Meslek Liselerine Kültür öğretmenlerinin de Müdür olarak atanmasını sağlayacak değişikliğin yapılması konusunda mutabakat sağlandığı haberleri medya da dolaşmkatadır.

Bu değişiklikle birlikte branşı sınıf öğretmeni olan okul müdürü ve müdür yardımcılarına mustakil anaokullarında idareci olma hakkı tanınması gerekmektedir.

Anaokulu idarecileri bünyesinde anasınıfı bulunan ilköğretimlere yönetici olabilmektedirler.Bu tip ilköğretimde görev yapan idarecilerde mustakil anaokullarına yönetici olarak atanma imkanı tanınmalıdır.

Anaokulu ülkemizde zorunlu hale gelmesi nedeniyle idareci açığı uzun müddet anaokullarında olacağı bir gerçektir.Bu açığı kapatmanın yolu ise branşı sınıf öğretmeni olan yönetici ve adaylarına bu okullarda görev yapma imkanı verilerek giderilebilir.

İdareci adaylarına seminer ve kurs verilerek anaokullarına intibahları sağlanabilir.Böylece mustakil anaokullarının idareci açıkları kapanarak daha iyi ve etkili bir eğitim verilmesi sağlanmış olur.
MEB en kısa sürede bu değişikliği yapması gerekmektedir.

Mehmet KÖSE
Kamusitesi.com editörü

Anaokullar?na S?n?f Ö?retmenlerinin Yönetici Olarak Atanmas?n?n Yolu Aç?lmal?d?r - kamudanhaber-Son Dakika Kamu Haberleri

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
eğitim bir sen e destek veren arkadaşlar bakın ve görün yakında bizim ile ilgili planları nelerdir sendikanızın ?

Tepki Skoru
0
yeter ya kendi branşınıza bakın sınıf öğretmeninin ne işi var bizim yöneticiliğimizde kulvarlarımız farklı biz nasıl derslerinize girip tamamlayıcı olamazsaqk sizde anaokullarından uzak durun çok istiyorsanız 4 yıl okul öncesi okuyun hakkını verin sonra istediğinizi yapın herkes yerini bilsin

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
kesinlikle katılıyorum hocam herkes yerini bilecek madem yeterli müdür yok işlerine gelince bizim sendikaya geçin istediğin okula görevlendirme müdür yapalım demesini çok iyi biliyorlar. şimdi müdürlük işi sınava döndü adamları açıkta kaldı tekrar kuyruklarını kıstırıp idareciliği bırakıp öğretmen olmak istemiyorlar ee ne apalım ne yapalım bu arkadaşları hadi olmadı sizi anaokullarına müdür yapalım demişlerdir başka bir iazahı yok. yıllarını bu işe vermiş ve müdürlüğü gönüllülükle yapacak arkadaşlar var görevlendirme de olsa kendi branşımızdan birileri müdür olmalı sessiz kalmayalım .

bir de işin şu yönünü düşünün mesleğin içinden gelmeyen biri bambaşka bir kulvar olan okulöncesi eğitimi ne kadar anlaya bilir. çocuklar gürültümü yaptı hemenbu ne ses susturun şunları , amma yaramazlar vss şeklinde yaklaşımlarda buluna bilirler

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle