Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anaokul öğretmenlerinin özel eğitim çocuklarına bakış açıları nasıldır,nasıl olmalı??

Tepki Skoru
0
öğretmen arkadaslarım ben anaokulu öğretmenliği yapıyorum.Fakat özel eğitime muhtaç çocuklara bakmayı daha cok sevıyorum onlara en ufak bır sey öğrendıklerınde yuzlerındekı tebessumu gordunuzmu hiç ben gördum bılıyormusunuz?Üniv gıderken hep onlara devam etmek onlarla olmak aynı ortamı paylaşmak istedım ama yollamadılar suan kolejde öğretmenlık yapıyorum.Ama özel eğitime gececegım bırde daha cok erken dedıler bıraz normalde çalış tecrube edın ondan sonra dedıler ve bu sene bakalım.tesekkur ederım şimdiden......

Tepki Skoru
0
merhaba özel eğitimde çalışmak istediğini söylüyorsun ama işin zorluğunu umarım biliyorsundur.ben 1yıldır özel eğitimde çalışıyorum; evet onlara bişey öğretmek insana büyük haz veriyor ama ağır mental çocuklarla çalışmak ve onlara bişey kazandıramamak da vicdan azabı  duymana neden oluyor.bende mesleğin başındayım ve bence dedikleri gibi biraz normal çocuklarla çalış yoksa meslekten soğursun.karşına tek tip engel türü çıkmıycak otistiklerde olucak bedensel engelliler işitme engelliler görme engelliler ve  birçok engel türü. üstelik bir çocukta 1tane engel olucak diye bişey de yok.bir öğrencim hem otistik hem işitme engelli hemde ağır mental yürümede zorlanma var üstelik salya problemide var sen bu çocukla derse girdiğinde ne kazandırabilirsin.biraz bu yöndende düşün.fakat mutlaka özel eğitim deneyimin olsun çünkü insana çok şey kazandırıyor:sabretmeyi, başarma azmini, deneyim ve bilgi yönündende kazandırdıkları var.
şimdi karar senin! ama hazır olduğuna inandığın an çalışmaya başla ve iyi bir kurum tercih et.
şimdiden başarılar....
:36_15_4:

Tepki Skoru
0
EVET YANLIŞ YERE ACMISIM DOGRU SONRADAN OYLE OKURKEN FARKETTIM.BENDE CALIŞTIM ONLARLA ILGILI BILGIMDE VAR ZATEN ZORLUKLARI VAR TABIKI SANKI NORMAL ANAOKULUNDA YOKMU ELBETTE ÖZEL EGITIM ZOR AMA ZORU BASARMAK BENCE DAHA ONEMLI HELEL BU ZAMANDA ONLARDAN KORKUPTA KACANLARI YANLARINA YANAŞMAYANLARI TISKINENLERI GORDUKTEN SONRA TABIKI KARARLIYIM GIRECEGIM ALALHIN IZNIYLE BEN BUNU LISEDEN BERI DUSUNUYORUM BIRKAC STAJERLIGIMIDE YAPTIM AMA BEN COK MUTLUYUM ONLARLA EMIN OLABILIRSINIZ YAZILARINIZDAN DOLAYIDA TESEKKURLER.....

Tepki Skoru
0
herkes zorluklarından kacarsa bu çocuklarla kim ilgilenecek. çocuklara olan sevginden dolayı seni kutluyorum. iyiki sizin gibi zoru başarmak isteyenler var.

Tepki Skoru
0
Özel eğitim gereksinimi duyan çouklarla iki sene çalıştım.kendi sinıfımda kaynaştırma olarak.önceleri acıma duygusuyla yaklaşıyordum,faydalı olamadığımı düşünüyordum.Daha sonra bu benim çocuğum da olabilirdi,diyerekm elimden geldiğince diğer çocuklarımla bir tuttum.BUu konuda enbüyük mutluluğumda o çocukları kendilkerinden ayırmayan gerektiğinde benim gibi yaklaşımlarda bulunan bir sınıf kazanmamdı.sizide onlar için çalışma arzunuzdan dolayı kutlarım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle