Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Analojiler

Tepki Skoru
0
Dolu'nun taşa
rüzgarın nefese
bulutların pamuğa
ASLINDA İLK AKLA GELEN ŞEYLER BUNLAR AMA BEN DÜŞÜNMEYE DEVAM EDİM:D

Tepki Skoru
0
yumurtayı hava olaylarına benzetebilirsin örneğin kaynamış yumurtayı yumurtanın akı bulut sarısı güneş bu kapalı bir havaya,tavada kırılmış bir yumurta açık güneşli bir havaya benzer umarım işine yarar

Tepki Skoru
0
fotosentez olayını yemek pişirmeye benzetmek...Yemek için ne gereklidir,ısı,su,tencere,kaşık vb.Fotosentez için de güneş,hava,su gereklidir.Önce çocuklara rol dağılımı yapabilirsin,sen ocak ol pişr,sen kaşık ol karıştır,sen su ol...Canlandırabilirler sonra da burdan fotosentez olayını canlandırabilirsin.Bir tane güneş olsun,bir kaç çocuk yağmur olsun,bir kaçı da çiçek,ağaç olsun,güneş,su onlara yaklaştıkça çiçek olan çocuklar yavaş yavaş oturdukları yerden kalksınlar,gökyüzüne doğru ellerini açsınlar........

Tepki Skoru
0
lavinyacım seni tebrik ederim sunumuz harikaydıı

Tepki Skoru
0
benim de analoji örneğine ihtiyacım var:( hem de çok acil en az beş tane

Tepki Skoru
0
Anolojiler 3’e ayrılır;
1- Basit Anolojiler; Direkt olarak bir şeyin bir şeye benzetilmesidir. Örnek; Kalbin pompaya, fay hattının ok ve yaya benzetilmesi vb.
2-Hikaye Tarzında Anolojiler; Bir olayın açıklanmasının bir başka olaya benzetilerek açıklanmasıdır.
3-Oyunlaştırılmış Anolojiler; Olaylar oyunlaştırılır. Örn; bitkilerin fotosentez olayı insanların yemek pişirmesi olayına benzetilerek oyunlaştırılır.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle