Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi’nin parasına el konuldu!

Tepki Skoru
0
Anadolu Üniversitesi’nin döner sermayesinde biriken 1 milyar 19 milyon’un 500 milyonuna Maliye el koydu

Maliye Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Fakültesinden topladığı 1 milyar 19 milyon liranın 500 milyon lirasına kullanılmıyor gerekçesiyle 31 Ekim 2009 tarihinde el koydu. Üniversite ve YÖK ile birlikte alınan bu kararla el konulan para yeni kurulan üniversitelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bir önergeyle Anadolu Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi’nin banka hesaplarındaki paranın 250 milyon lirasının genel bütçeye aktarılmasına karar verildi.
Gelecek yıl şubat ayında bütçeye aktarılacak para Üniversitelerin Desteklenmesi Projesi (ÜNİDES) kapsamında yeni kurulan 36 üniversitenin yatırım projelerine harcanacak. Üniversitenin nakit fazlasından Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) da üniversitelerin araştırma projelerinde ve yeni kurulan üniversitelerde istihdam edilmek üzere yurt içi ve yurtdışında öğretim üyesi ve araştırmacı yetiştirilmesi amacıyla 250 milyon lira aktarılacak.
Maliye Bakanı Mehmet şimşek döner sermaye gelir fazlasının 421.4 milyon liralık bölümünün 2003-2009 yılları arasında faziden kazanıldığını söyledi.
DSP milletvekili Harun Öztürk hükümetin daha önce de İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki paralara bu tür gerekçelerle el koyduğunu söyleyerek, “Üniversite yönetimi ilk etapta 500 milyon liraya ikna edilmiş olsa da bunun arkası gelecek ve geri kalan paraya da el konulacaktır.” dedi.
------------------
Yahu okdar bütçeniz var madem niye bize okdar para verdiriyosunuz. İnsafsızlar bir ders için yığınla para sayıyorum yazıklar olsun!

Tepki Skoru
0
Kimsenin ilgisini çekmemiş anlaşılan :))

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle