Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ana sınıflarında tam ve yarım gün çalışma saatleri?

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar...

çalıştığınız kurumda tam gün yada yarım gün (sabah,öğle) çalışma saatleriniz hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Toplam ne kadar süre sınıfta eğitim veriyorsunuz?
çalıştığınız kurumda yardımcı öğretmen yada hizmetli var mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
Konu önemli ama cevap veren yok :mad: neyse ben yönetmelikteki maddelerden bahsedicem biraz:

Yönetmelik: Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

Madde 5: b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, geneva] [/FONT]ders okutmakla yükümlüdürler.

(2) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile okuma-yazma kurs öğretmenlerinin aylık karşılığı okutmak zorunda oldukları ders saati dışında ilgili mevzuatına göre fiilen okuttukları her ders saati zorunlu ek ders görevi sayılır. Ancak, bu şekilde verilecek ek ders görevi haftada, okul öncesi öğretmenlerinden anaokulları ile kız teknik öğretim okul ve kurumları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli olanlar için bir sınıfta bir öğretmenle tam gün eğitim yapılması şartına bağlı olarak 24 saati, diğer ana sınıflarında görevli öğretmenler ile sınıf ve okuma yazma kurs öğretmenleri için 12 saati geçemez.

İşin özeti diyorki bir anasınıfı öğretmeni haftada 18 saat normal ders süresi + 12 saat ise ek ders süresi olmak üzere haftada 30 saat çalışır.. 30 saati haftada 5 gün olduğuna göre günde 6 saat olarak tamamlayıp maaşınızı hakedin diyor.. Yani 5 saat ve ya 5.5 saat çalışacaksınız demiyor ya da ben öyle bir şey çıkaramadım.. (Forumda başka konularda var çalışma saatleriyle ilgili arkadaşlar bu konudan öğreneceklerdir)

Tepki Skoru
0
yönetmelikte 6 ders saati olarak geçiyor.bir ders saatini de 50 dk diyor.yani 5 saate tekabül ediyor.6ders saati =tenefüs olmadığı için 5 saat.yönetmelikte var. 08.30 da başlatıp 13.30 da bitirirsiniz.ya da 8 de başlayıp 13. de bitirirsiniz.

Tepki Skoru
0
yardımcı anne/öğretmen okulun maddi olanakları iyi ise ya da veliler yardımcı annenin parasını karşılayabiliyorsa olur.hizmetli de ana sınıfını temizlemekle ya da en azından çöpleri almakla yükümlüdür.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle