Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ağlamadan Çocuk Olmak..

Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
1,206
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
Bilirsiniz hepimizin başına gelmiştir yada birilerinin başına geldiğine şahit olmuşuzdur: Anne-çocuk yada baba ile çocuk yada anne-baba ve çocukları pür neşe gezmeye çıkarlar. Çocuk bu, birden, önce sızlanmaya, sonra ağlamaya sonra da avazı çıktığı kadar bağırmaya başlar. Her ne yaparsanız yapın bir türlü susturamaz, avutamazsınız küçük yaramazı. Siz çabaladıkça o işi çığırından çıkarmaya devam eder. Sonunda çaresiz, her dediğini yapmaya başlarsınız ama , bu da kar etmez.

Biraz utanarak biraz da kurtaracak birini bulma gayretiyle gözleriniz etrafta dolaşır, uygun birini bulunca da “hadi teyzesi sen söyle de ağlamasın artık” yada “bak amca kızacak şimdi” dersiniz. Amca-teyze , her kim ise kaşlarını şöylee bir çatarak heybetlice bakar. Veya sizin hiç yardım istemenize gerek kalmadan “gönüllü azarcılar” “şişt sus bakalım, koca adamsın, çok ayıp, insan hiç böyle ağlar mı” diyiverir. “Hiç olur mu, çocuk ağlar mı, olacak iş mi yani, bak etrafına a çocuk, ağlayan bir tane daha görebiliyor musun?”. Anneler, neye uğradığını şaşırıp susan çocuklarından hayli memnun, bu zor görevi yerine getiren kişilere teşekkürlerle yolarına devam ederler. Şimdi diyeceksiniz ki, sorun hallolmuş, çocuk susmuş, anne de bu sıkıntılı durumdan kurtulmuş, her şey yolunda.

Değil, değerli anneler ve babalar. Çocuğunuza, sizin değil, başkalarının sözüne değer vermesini öğrettiniz. Etrafındaki insanların düşüncelerine haddinden fazla önem vermesini de, ayrıca kişiliğini zedelediniz. Çocuğunuz başkalarının değil “sizin” sözünüzü dinlesin, ergenlik döneminde “bu çocuk sözümü neden hiç dinlemiyor” diye düşündüğünüzde, 3 yaşındayken ona kızmasını istediğiniz amcayı, teyzeyi hatırlayın. Bu gün ve bundan sonra lütfen, insanların çocuğunuzu kontrol etmesine, onu azarlamasına müsade etmeyin, kibarca “ben üstesinden gelebilirim, teşekkür ederim” deyin ve eğer susturamıyorsanız, bırakın çocuğunuz avazı çıktığı kadar bağırsın, ucu sadece size dokunur. Sizin biraz utanmanız, çocuğunuzun ömür boyu problemler yaşamasından çok çok daha küçük bir sorundur.

Ayrıca, ağlayan bir çocuk utanç kaynağı değildir. Onu insanların içinde azarlayacak ebeveynler utanç vericidir
 
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
438
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
35
evet serpilcim yine doğru bir konuya değinmişsin.Gerçekten bakıyorumda etrafıma toplum içinde ağlayan bir çocuğa başta annesi müdale eder onu susturmaya çalışır.Genelde anne bunu başaramazsa eğer susturma görevini orda bulunan başka biri üstlenir valla kendimi o çocuğun yerine koyuyorumda küçüklüğümde dediğim herşeyi yapan beni haddinden çok şımartan annemi yada babamı büyüdüğümde dinlemezdim......:)çocuklarada hak vermek lazım yani.......:)
 
Katılım
18 May 2006
Mesajlar
1,558
Tepki Skoru
0
Puanları
0
paylaşımın için teşekkür yazı çok güzeldi
 
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
304
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
''Ağlayan bir çocuk utanç kaynağı değildir. Onu insanların içinde azarlayacak ebeveynler utanç vericidir.''

Gerçekten çocuk ağlamaz , çocuklar konuşmaz, çocuklar yaramazlık yapmaz,çocuk odasını toplar.....böyle bir sürü şey...Neden onların adı çocuk hiç düşünmüyoruz???.....İlerde yaptığımız yanlışları yine biz çekiyoruz.Pişman olmamak için dikkatli olalım!!!!....
:phzuihf::phzuihf::phzuihf::phzuihf:
 
Katılım
8 Eyl 2006
Mesajlar
9,423
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
38
Serpilcim öncelikle iyi bir anne olursun inşallah.:)
Paylaşımın için de çok teşekkürler...:D
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst