Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Aday Öğretmenlik

Tepki Skoru
0
Sayın öğretmen arkadaşlarım ben bir duyum aldım ve doğru olup olmadığını öğrenmek adına bu konuyu açtım.biliyorsunuz hükumet bir atılım yaptı ve tüm sözleşmeli memurları kadroya geçirdi.bu sözleşmeli öğretmenler kadroya geçtikten sonra stajerliği kalkıyormuş hemen yani aday öğretmen olmayacaklarmış.ben 1 haziranda kadroya geçtim.bize bu hak verilmeyecek mi? özellikle taylan hocam ve özal hocam bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.bu benim için çok önemli!..

Tepki Skoru
0
sormayın hocam yaa..mademm herkesi kadroya geçireceklerdi niye atamaya dahil ettiler bizi..başkalarının hakkına girdik..hele bu aday öğretmenlik meselesi çok sıktı canımı!.

Tepki Skoru
0
sormayın hocam yaa..mademm herkesi kadroya geçireceklerdi niye atamaya dahil ettiler bizi..başkalarının hakkına girdik..hele bu aday öğretmenlik meselesi çok sıktı canımı!.
o düzelir hocam.. geriye yonelık haklarımızı verirlerse hepsi düzelir. ama eğer hak diyorlarsa ağustostan once mutlaka alım olmalıdır..

Tepki Skoru
0
bilemiyorum hocam..ben 2 yıl sözleşmeli öğretmenlik yaptım..bu hizmetime dahil edilmeli..aday öğretmen seminerlerine gittim.stajerliğim kalkmalı..verilmesi gereken hak çok ama hak veren yok!

m.t

Tepki Skoru
0
kadrolu olmanın da bedeli buymuş hani.... ne sevindik ne sevinemedik :) son 1-2 gün kaldı , bakanlıktan gelen açıklamaya göre herkez kendi payına düşeni alıcaktır. umarım nihai amacımız mutlu sonla biter.

Tepki Skoru
0
inşallah sorunlar hallolur..sendikaların el atması lazım bu işe başka türlü olmayacak.

Tepki Skoru
0
Selvi hocam bu konuyu araştırdım Kanun Hükmünde Kararnamenin İLgili Maddesi:

"...4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte çalışmakta olan ve 48 inci maddede belirtilen genel şartları taşıyanlardan otuz gün içinde yazılı olarak başvuranlar, .... Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanırlar."
Madde metni, sözleşmeli personel için bir ayrım yapmamıştır. madde metnine, "hizmeti 1 yıla kadar olanlar aday memur, hizmeti 1 yıldaz fazla olanlar asil memur kadrolarına atanmış sayılır" şeklinde bir hüküm konabilirdi. Ancak, bakanlar kurulu bu yolu tercih etmemiştir.
Diğer taraftan, bu konunun bir benzeri daha önce Danıştay tarafından ele alınmıştır. Danıştay, 657 sayılı Kanunun 59. maddesinde yer alan istisnai memuriyet kadrolarına atananlara aday memurluk hükümlerinin uygulanmayacağını karar vermiştir.
Yine, KHK'nın 4. fıkrasında; "Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, 4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz." hükmü yer almaktadır. Normalde, memuriyete atanan aday bir memurun, memuriyet dışındaki önceki hizmetleri asil memur kadrosuna atandıktan sonra değerlendirilmektedir. Ancak bu KHK düzenlemesinde görüldüğü üzere, hüküm koyucu irade, sözleşmeli personel pozisyonlarında geçen sürelerin hemen değerlendirilmesini istemektedir.
Tüm bu durumlar, sözleşmelilerin memur kadrolarına asil olarak atandığını göstermektedir.
Bizim değerlendirmemiz bu yöndedir. Ancak, KHK'nın son fıkrasında "Bu maddenin uygulamasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkilidir.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde, Maliye Bakanlığı ve DPB daha sonra bir karar alarak, hizmeti 1 yıldan az olanlara aday memurluk hükümleri uygulanabileceği şeklinde bir ilke kararı alabilirler. Ancak biz yine de KHK'daki hükümlere göre kadroya atanacaklara aday memurluk hükümlerinin uygulanmayacağını düşünmekteyiz...

http://www.memurlar.net/haber/197479/

Tepki Skoru
0
hocam yani adaylığımız kalkacak mı? ya çok üstü örtük herşeyin nereye çekersen oraya gidiyo!.bizden önce sözleşmedn kadroya geçenler aday öğretmen şimdi..o yüzden soruyorum.

Tepki Skoru
0
1 haziranda atandık diye haklarımız alınıyor yok böyle şey!.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle