Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Adalet mi Kura mı???

Tepki Skoru
0
Ya arkadaşlar benim sorunuma yardımcı olursanız sevinirim.Ben 4 yıldır usta öğreticilik yapıyorum aynı zamanda üniversite okuyorum(a.ö.f) son sınıftayım.Bulunduğum okulda benim dışımda iki tane usta öğretici daha var.Bir arkadaşımız benimle aynı şekilde diğeri ise;lise mezunu aynı zamanda 4 yıl başka bölümün üniversitesini okumuş.Okulumuzda 3 sınıf var ve 3 öğretmende sabahçıyız.Okulumuz iki öğün değil.
Okulumuza bizim dışımızda bir sözleşmeli öğretmen atandı bugün.Ya okulumuz 2 öğün olacak ya da 3 öğretmenden biri kurayla çıkacak.Benle benim seviyemle aynı olan hoca kuraya karşı çıktık.Çünkü okul okluduğumuzdan dolayı böle bir hakkın otomatikmen bize geçtiğini düşündük.Diğer öğretmen ve müdür karşı çıktı.Okul okumayan öğretmende milli eğitim müdürünün yeğeniymiş.Müdür ona kesinlikle senin çıkmanı istmiyorum falan demiş.Pazartsi gününe kadar okulumuz milli eğitim müdürü tarafından iki öğün yapılmazsa kura çekmek zorunda kalacaz.Şimdi soruyorum size arkadaşlar ben o okulda 2 yıldır öğretmenlik yapıyorum ve eğitim durumum çok iyi üniversite okumamın yanında oryantasyon puanım 94.Bunlara rağmen nasıl kuraya gidilebilir?Neden müdür öle bişey yapıyor?Düşüncenizi öğrenmek ve bana yol göstermenizi istiyorum.Ha bu arada müdürümüz şunu da söledi.Üniversite mezunu olsaydınız,öncelik sizin olurdu ama daha üniversite okuyosunuz" dedi.Sonuçta yine diğer öğretmen arkadaştan daha öncelikliyiz ve en azından okuyoruz dedik ama anlamak istmedi.Lütfen yardımcı olun pazxartesi gününe kadar bana olması gereken yöntemi ve çözümü söleyin.Gerçekten kura mı olması gerekiyor?Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Tepki Skoru
0
öğübn ne demek 2 öğün yani ben bundan hiç bişey anlamadım. bence ki atama yapılırken ki öncelik hakkına göre eğer yapılacaksa lise mezunu gitmelidir ama göreve son vermede nasıl olur bilemiorum

Tepki Skoru
0
bağımsız anaokullarının kaçınılmaz sorunlarından biri...
statünüzün aynı olduğu durumda kimse kimseden üstün değildir.lise mezunuyum,ünüversite mezunuyum vb. durumlar malesefki statünüzü değiştirmez.sonuç olarak lise mezunuyla siz aynı kefedesiniz ve bu durumda kimse kimseden üstün değildir.imzaladığınız sözleşmeyi unutmayınız.usta öğreticilik şartlarınıda...lise mezununa sıra gelmiş ve usta öğretici olarak atanmış.eğer buna itirazınız varsa o zaman liseli arkadaşlarımızın da aynı hakdan yararlandığı usta öğreticiliğe başvurmayacaktınız.statünüz usta öğretici ve bu sıfatta olan kişiler arasında kimse kimseden üstün değildir.tabiki doğru olan kura çekmektir...bana kalırsa elinde diploması olmayan,henüz eğitimini tamamlamamış kişilerin bile öğretmenlik yapması zaten başlı başına saçma...
Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim hocam.Dediğiniz mantıklı ama şu şekilde de olabilirdi;Oryantasyon puanına göre gidilseydi eğer kuraya gerek kalmazdı.Bu benim fikrim.Sizce daha adaletli değil mi?Zaten oryantasyon puanına göre merkeze veya köylere veriliyoruz (aöf dışında) Ayrıca puanı düşük olan birinin kalması ve yüksek puanda olan birinin ayrılması ihtimali bile beni üzer doğrusu.Sadece kendim için demiyorum.Bi başkası olsaydı eğer aynı şeyler onun içinde geçerli olurdu.

Tepki Skoru
0
hocam sozlesmede kadrolu öğretmen geldıgı taktırde okulda en son baslayan usta öğretıcının gorevıne son verılır hangıız en son goreve basladıysanız o arkadas gtmelı..

Tepki Skoru
0
geçen yıl benim okulumda da aynı durum yaşandı, normalde göreve en son başlayan gider ,fakat iki arkadaşında başlama tarihi aynıydı.bende arkdaşlarla konuştum eğer kuraya itirazları omayacaksa kura çekelim dedim ikisininde eğitim düzeyi aynıydı. kurayı kabul ettiler ve kura soncunda biri kaldı diğeri gitti.bu konularda genelde insiyatif okul yöneticisinde olıuyor ,çünkü ilçe milli eğitim size kalmış hangisinden memnun değilseniz onu gönderin demişti banada...

Tepki Skoru
0
Ben ikinci yılıma girmiştim o okulda ama müdürün bana olan tavırları hiç hoş değildi.diğer iki arkadaş yeni gelmiştiler ama maalesef ben kurada çıktım.O kadar üzüldüm ki...İster istemez insan düzenini kuruyo,yerleşiyo,öğrencilere alışıyo yani...ama dediğim gibi müdürümüz çok berbat biriydi.ee nede olsa diğer bayan öğretmen il milli eğitim müdürünün yeğeniydi.onu çıkaramazdı.Diğer öğretmen arkadaşı da çıkaramayacağı için mecburen kuraya gittik.Öğrencilerimi o kadar çok özledimki...Arkamdan ağlayışları,beni bırakamamaları çok duygulandırdı beni.Hatta veliler bile ağladılar gidişime...neyse demekkki hayırlısı böyleymiş.Umarım hiçkimse böyle bir haksızlıkla karşı karşıya kalmaz benim gibi.Allah kimsenin hakkını kimsenin yanında bırakmaz...

Tepki Skoru
0
tubiş gerçekten durumuna çok üzüldüm. öğrenci sayınız ve mekanınız müsaitse keşke 4 e bölseydiniz. bizim okuldada geçen benzer problem oldu. bizde ikili eğitim yapıyorduk fakat müfettişler bazı sornlarda dolayı herkes sabahçı olsun dedi.ben okulun sözleşmeli öğetmeni olmama ve 4 aydır düzenimi kurmuş olmama rağmen sınıfımdan çıkıp(kaloriferliydi) ana binadan ayrı eski sobalı binaya geçtim. sııfımıda iki tame lise mezunu usta öğreticiye bıraktım. böylece kimse işinden olmadı. bu çözümler üretetilebilirdi. müdürünüz isteseydi tabi

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle