Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Açıköğretimden örgün bölüme yatay geçişş!!!!

Tepki Skoru
0
ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) başarılı olan öğrencilerin, örgün bölümlere yatay geçiş yapabileceklerini açıkladı.

[SIZE=+0][/SIZE]Prof. Dr. Davut Aydın, Rektörlük görevine başlaması nedeniyle Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Rektör yardımcıları Prof. Dr. Meryem A. Kozak, Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Nüvit Oktay ile Prof. Dr. Naci Gündoğan da katıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Açık Öğretim sisteminde devrim niteliğinde köklü değişiklikler yapacaklarını söyledi. AÖF’te başarılı olan öğrencilerin örgün bölümlere yatay geçiş yapabileceğini kaydeden Rektör Aydın, şöyle konuştu:
“Açık Öğretim Fakültesi’nde 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle 1 milyon 300 bin kayıt yenilendi. Açık Öğretim için çok değişik projelerimiz var. Türkiye’nin, özel ve kamu sektörünün istekleri, teknolojik değişiklikleri ve dünyadaki modelleri de dikkate alarak, açık öğretimi yeniden yapılandırma sürecine sokuyoruz. Bu yeni süreçte teknoloji ve internet kullanımını olabildiğince artıracağız. Programlarımızı güncelleştirip, gözden geçireceğiz. Daha odaklı bir eğitime yöneleceğiz. Bunları yaparken de kapsamlı bir değişikliğe ihtiyaç var. Bu sistem içerisinde öncelikle değerlendirme ve sınav sistemini değiştireceğiz. Kanun değişiklikleri ile ilgili olarak YÖK ve parlamento ile görüşmelerimiz olacak. Dünyadaki diğer açık öğretim normlarını yakalamak istiyoruz.”

AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS İMKANI

Bugüne kadar Örgün eğitimden açık öğretime geçiş imkanı olmasına rağmen açık öğretimden örgün eğitime geçiş olmadığını belirten Prof. Dr. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yatay geçiş yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı. Şimdi açık öğretim öğrencisi başarı kriterlerini tutturuyorsa örgün eğitime yatay geçiş yapabilecek. Bu devrim niteliğinde bir uygulamadır. Bu, Açık Öğretim öğrencisinin önünü açma uygulamasıdır. ‘Sen üniversiteye açıktan girdin açıktan çıkacaksın’ uygulaması artık kalkıyor. Çünkü bu sistem içerisinde son derece başarılı öğrenciler var. Ayrıca, Açık Öğretimdeki öğrenciye örgün eğitimde olduğu gibi burs imkanı da sağlayacağız.”

Tepki Skoru
0
bu basarı krıterlerı falan nerden ogrenebılırız pekı...

Tepki Skoru
0
ayy inanamıorumm foruma yazmaz demişiinniiizzz :)))
rezil olduuumm :pppppp
benim ölüm bile iş yapar merak etmeyin hoocaamm :)))

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ortamın samimiliğini göstermek için böyle bir yazı yazdım
"forum ayazı" diye biri yok sadece
sen onu yersen foruma yazı yazmaz demek istedim....
:)

Tepki Skoru
0
ayrıca teşekkürler çok iyi çalışıyorsunuz okulöncesi için sağolun....

Tepki Skoru
0
bu habere çok sewndim yalnız bu sene uyglamaya girckmi arkadaşlarr?=)

Tepki Skoru
0
galıba askıya alındı bizim geçişler hiç haberi çıkmıyor bu sene olmayacak herhalde:(:(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle