Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Açık Alan Oyunları

Tepki Skoru
0
KRAL KİM?

çocuklar belirlenen bir alan içerisine yerleşirler. sol ayaklarını kaldırıp sağ elleriyle sol ayak bileklerinden tutar , sol elleriyle de sağ dirseklerinden tutarlar. daha sonra birbirlerine omuz atarak ya da carparak dengelerini bozmaya calisirlar. ellerini acan , ayak bileklerini birakan , belirlenen alandan cikan , yere dusen cocuklar elenir. oyunun sonunda ayakta kalan kral olur...

DEVDEN KİM KORKAR?

1 kisi ebe secilir. basketbol sahasi buyuklugunde bir alanda kisa kenarlardan birine ebe gecer , digerine de diger cocuklar genis kolda dizilir. oyunun baslamasiyla cocuklar ebenin bulundugu yere dogru kosarlar. bu sirada cocuklar belirlenen yere ulasana kadar ebe dokunabildigi kadar cok cocuga dokunur. bu sefer ebe ve ebenin dokundugu cocuklar ebe olur. dokunamadigi cocuklar yeniden dizilirler. oyun bu sekilde devam eder. ebelenmeyen en son kisi bir sonraki oyunda ebe olur...

Tepki Skoru
0
ben de Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi dersi için hazırladığım oyunu yazmak istiyorum.

Rengini Al da Gel
Öğrenci sayısı belirlenir.Örneğin öğrenci sayısı 24 olsun. 24öğrenciden 4öğrenci alınır. bu 4 öğrenciden 2si hakem,biri renkli kağıtların bulunduğu kutuyu tutan diğeri de zamanı tutan olarak belirlenir. kalan 20 öğrenci 5erli kişiler halinde 4 gruba ayrılır. Her gruba "sarı,kırmızı,yeşil ve mavi" bayraklar verilir.
oyun şu şekilde oynanır:
her grup elindeki bayrağın rengine göre tek ayak üzerinde zıplayarak kutuyu tutan arkadaşının yanına gider ve kutunun içindeki kendi renginde bulunan kağıdı alır ve zıplayarak grubunun yanına döner. bu olay 2dk içerisinde devam eder. 2dk süresi içinde en çok kağıt toplayan grup oyunu kazanır.
kurallar:
1-her öğrenci tek ayak üzerinde zıplayarak gider ve gelir
2-kutunun içinden sadece bir tane kağıt alabilir.
3-oyun 2dk sürer.

Tepki Skoru
0
arkadsım bişi ögrenmek istiyorum rengini al de gel oyunu hangi ögrenim hayatında uygulamıştın lise mi üniversite mi?

Tepki Skoru
0
yaa açık hava oyunları bu kadar az mı biraz daha eklerseniz sevinirim!!!

Tepki Skoru
0
arkadaşlar oyun dersi öğretmenimiz bizden açık hava oyunlarıyla ilgili tam 15 tane oyun istedi lütfen elinizde oyun varsa gönderin TEŞEKKÜRLER....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle