Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Aciiiiilllll yardıııııım

Tepki Skoru
0
arkadaşlar sınıfımda tunahan adında bir öğrencim var bu çocuğu rehberliğe yönlendirdim.Rehberlik hastaneye yönlendirmiş.Hastane de okuldan rapor istemiş ve ben bu raporu yazamıyorum.Yani yazıyorum ama müdürüm bilimsel olması gerektiğini söyleyp tekrar yazdırıyor.tunahan Türkçe etkinliklerini dinlemiyor ve ortaya geçip yerde yuvarlanıyor.Serbest zaamanda arkadaşlarıyla devamlı kavga ediyor.İstediği şeyi vermediklerinde vuruyor.Sanat etkinliklerini yapmıyor.Okuma yazma etkinliklerinde etkinliği kafasına göre yapıp diğer sayfaları da istediği gibi yapıyor.4 yaşında konuşmuş.Herşeyi oyun gibi görüyor.Oyunlarda kaybedince ağlıyor.Yanlış davranışlarından sonra konuşunca hatalarını kabulleniyor.1den 10 akadar sayamıyor ama sayıları tanıyor ve yazıyor.yüksek yerlere çıkmaktan hoşlanıyor.Kural dinlemiyor.Şuan aklıma gelenler bunlar bunları bilimsel olarak nasıl yazacağım bilemiyorum.Öğrencim 6 yaşında ve ben onu kaybetmek istemiyorum son zamanlarımız zaten:(Lütfen yardım ediiin...

Tepki Skoru
0
Sizin yerinizde olsaydım bu davranışlarını anekdot formu, sistematik ve oyun gözlem formu olarak sunardım..

Tepki Skoru
0
Hocam anlattıklarınız sanırım en belirgin problemler olmalı,belki çok hoşunuza gitmeyecek ama ben ondan kat kat fazla problemleri olan çocuklara rastladım,elbette ki çocuğu tanımak için gerekli bir takım teknikler uygulamışsınızdır ama aile,aile aile..bu çocukların derinine indiğinizde küçücük bedenlerinde çok ağır yükler taşıdıklarını görüyoruz.bence hastanelik bir durum yoktur..bu rehberlik araştırma merkezleri tam olarak ne yaparlar anlamıyorum,eğer bu çocuğun durumunu tanımlayamıyor ve çözemiyorlarsa pes artık..ki çoğu yerde böyleler,yazık yaa..eğer siz gerçekten buna görüyorsanız bişiy diyemem,ama arkadaşın dediği gibi eğer çocuğun bu durumunu tespit eden herhangi bir evrak düzenlemediyseniz bu güne kadar neye göre rapor yazacaksınız..size tavsiyem 15 yıldır değişik illerde bu işi yapıyorum farklı problemler sebebi ile gitmesi gereken epey öğrencim olmuştur evrak ve yazışmadan başka rehberlik araştırma merkezlerinden çocuklar için somut bir gelişme ve fayda görmedim...çocuğa siz yardımcı olmaya çalışın bence..

Tepki Skoru
0
anekdot oyun gözlem ve gözlem formlarım var elimde ama rapor istemişler tüm alanlarda ne durumdaysa yazckmşm (psikomotor,bilişsel,...)okul müdürüm böyle söyledi.ailesinin yanlış davranışları çok fazla çocuğa karşı.Ben yönlendirmeye çalıştım ama olmuyor çocuk değişmiyor.bazı şeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum mesleğimde çok yeniyim çünkü.tşk ederim yardımlarınız için...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
hocam ne kadar biz yardım etsekte sizin değerlendirmeleriniz önemli sadece şunu diye bilirim

psikomotor: fiziksel hareketlerini ve kalem tutmasını zıpplaması oturması vs.. gibi olumsuz hareketlerini yazın

bilişsel alanda : anlatılanı aklında tıtıyor mu hikaye tamamlama , zeka ile ilgili kısımlarda yaşadığınız sıkıntıları mesela geç konuşması nı da yaza bilirsiniz hem dil gelişimine hem bilişsele

sosyal alan : sınıf içerisinde arkadaşları ile ilgili olan tutumlarından olumsuz olanları

öz bakım becerileri : yeme içme tuvalet alışkanlığı ile ilgili sıkıntı

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.