Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

5 sayısı

Tepki Skoru
0
arkladaşlar 5 sayısını nasıl öğretiyorsunuz biz diğer arkadaşımla çok çelişkiye düştük ben çocukalarıma 2 aşamalı el kaldırarak öğrettim diğer arladaşımda el kaldırmadan öğretmiş yapanın kitaplarını kullanıyoruz o kitaplardada el kaldırarak vermiş siz nasıl öğretiyorsunuz doğrusu nedir?

Tepki Skoru
0
yazmayımı tanıtmayımı yazmayı yaptırmıyorum tanıtmada bunun bir çok eğlenceli yolu var

Tepki Skoru
0
noktaları birleştirerek yazıyoruz bizz zaten tanıtınıyoruz bizde

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu konuda bende çok çelişkiye düşüyorum,ben ilksel arkadaşımızın dediği gibi uyguluyorum,ama komşumun oğluda anasınıfına gidiyor öğretmeni eve ödev olarak sayıları yazdırma çalışmaları veriyor ve rakamlarla toplama ve çıkarma işlemleri yaptırıyor bende acaba eksik mi kalıyorum diye düşünüyorum.toplama ve çıkarmayı ben nesne resimleriyle ve sınıfda oyun olarak öğretiyorum hangisi doğru?

Tepki Skoru
0
sayın güldeste..yazdıklarınızı acı bir gülümsemeyle okudum.eve ödev vermek ve sayfalarca toplama çıkarma işlemi yaptırmak,sayıları yazdırmak.malesef günümüzde hala yaptığı işin bilincinde olmayan kişiler mevcut.tabiiki sizin uygulamanız doğru.
benim çelişkiye düşme sebebim benim branşım olmaması eğitimini görmedim ama kendimi geliştirme konusunda başarılı olduğumu hissediyorum şöyle düşünüyorum bu çocuk zaten gelecek yıllarda en azından 8 yılı ödevlerle boğuşmakla geçecek niye şimdiden yoralım ki bırakalım çocukluğunu yaşasın değil mi inanmazsınız hergün en azından çocuğun üç sayfa boyama ödevi oluyor ve artık boyamadan nefret ediyor

Tepki Skoru
0
ben nakış öğretmenliği mezunuyum m. e.b. sayesinde okulöncesi öğretmeni olarak atandım 10 yıllık öğretmenim ilk yıllar zorlandım ama şuan çocuklarla iyi anlaştığıma inanıyorum bu meseleyi sadece mili eğitimin yanlışlıklarından bir tanesi diye görüyorum branşımada genelge yayınlanmadığı sürece geçemiyorum imkan olsada geçer miydim o da ayrı mesele

Tepki Skoru
0
bende ilk defa duydum bencede bırakılmaz çocuklar yaa benim bulunduğum yerdede velilerim dedi diğer okuldaki öğretmenelr ewe ödev yolluyomuş siz niye vermiyosunz falan kısacası oyun çocuğunu şimdiden derslere boğuyolar çocuklar sonra sıkılıyolar ve okumak istemiyolar

Tepki Skoru
0
ilginç geldi bana ilk kez duydum böyle bir olayı.ama çocukların kokusuna alışmak farklı birşey.şu saatten sonra geçiş size zor gelir :)
Benim stajer öğretmenimde nakış öğretmenliği mezunuydu.Örnekleri çok aslında...İlk zamanlar tabikide sıkıntı çekmiş fakat işini ciddiye alarak ve sürekli çocuklarla ilgili çeşitli araştırmalar yaparak bu sorununu aşmış.

Ödev konusuna gelince bende duydum eve ödev verildiğini.Velileriminde bu yönde talepleri oldu hatta konuyu iyice abartıp el yazısı ne zaman öğrenecekler diye soranlar...Bu durumun yanlış olduğunu ve çocuklar üzerindeki sakıncalarını anlattıktan sonra doğru olanı öğrendiler.

Tepki Skoru
0
Eve ödev konusunda kesinlikle katılmıyorum söylediklerinize,ben bunlara ödev değil aile katılımı diyorum..Yani ailenin eğitim sürecine katılımı ve desteği..bu sene yetiştirdiğim öğrencilerin şu andaki gelişim düzeylerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum.Çocuklarımdan hiçbirinde rakamlarda,renklerde,herhangi bir kavramda,toplama,çıkarma işleminde,flamingosundan,fotosentezine,uyaklı kelime bulmaya kadar her türlü konuda en ufak bir eksiklik yoktur.Çocuklarım merak duygusunu,bilme arzusunu güdülediğiniz takdirde çocukların bizlerin düşündüğünden çok daha yüksek düzeyde bir bilişsel ve dilsel potansiyele sahip olduğunu görürüz.Benim çocuklarım öğrenmek istiyorlar,anlatmamı istiyorlar,dergi yapmak istiyorlar,evde sıkıldıklarını ve ödev vermemi istiyorlar.Fazla bilginin(duyuşsal alana zarar vermemek kaydıyla) hiç bir zaman bir zararının olmayacağını düşünüyorum.Bizler bile beynimizin sahip olduğu potansiyelin çok azını kullanıyoruz,neden bu çocuklar da bizim gibi olsun?Ev ödevlerinin her yönden inanılmaz faydasını gördüm,tabi bunun yararını görebilmek için tek şart,bilinçli velilerin olması,yoksa yarar değil zarar da görülebilir..Bu ödevlerle=aile katılım çalışmalarıyla 26 çocuğa benim birebir ayıramadığım zamanı da veli evde desteklemiş oldu,veli evde çocukla nasıl verimli vakit geçirebileceğini,onunla neler yapabilceğini de daha çok öğrenmiş oldu..yani eğitimi tamamlıyor ev ödevleri ya da aile katılım çalışmaları...

Tepki Skoru
0
ilginç geldi bana ilk kez duydum böyle bir olayı.ama çocukların kokusuna alışmak farklı birşey.şu saatten sonra geçiş size zor gelir :)
benmde lisedeki staj hocam nakış mezunuydu.hatta kardeşide nakış mezunuydu ama okul oncesi öğrt. yapıyorlardı. halada yapıyorlar.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle