Eve ödev konusunda kesinlikle katılmıyorum söylediklerinize,ben bunlara ödev değil aile katılımı diyorum..Yani ailenin eğitim sürecine katılımı ve desteği..bu sene yetiştirdiğim öğrencilerin şu andaki gelişim düzeylerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum.Çocuklarımdan hiçbirinde rakamlarda,renklerde,herhangi bir kavramda,toplama,çıkarma işleminde,flamingosundan,fotosentezine,uyaklı kelime bulmaya kadar her türlü konuda en ufak bir eksiklik yoktur.Çocuklarım merak duygusunu,bilme arzusunu güdülediğiniz takdirde çocukların bizlerin düşündüğünden çok daha yüksek düzeyde bir bilişsel ve dilsel potansiyele sahip olduğunu görürüz.Benim çocuklarım öğrenmek istiyorlar,anlatmamı istiyorlar,dergi yapmak istiyorlar,evde sıkıldıklarını ve ödev vermemi istiyorlar.Fazla bilginin(duyuşsal alana zarar vermemek kaydıyla) hiç bir zaman bir zararının olmayacağını düşünüyorum.Bizler bile beynimizin sahip olduğu potansiyelin çok azını kullanıyoruz,neden bu çocuklar da bizim gibi olsun?Ev ödevlerinin her yönden inanılmaz faydasını gördüm,tabi bunun yararını görebilmek için tek şart,bilinçli velilerin olması,yoksa yarar değil zarar da görülebilir..Bu ödevlerle=aile katılım çalışmalarıyla 26 çocuğa benim birebir ayıramadığım zamanı da veli evde desteklemiş oldu,veli evde çocukla nasıl verimli vakit geçirebileceğini,onunla neler yapabilceğini de daha çok öğrenmiş oldu..yani eğitimi tamamlıyor ev ödevleri ya da aile katılım çalışmaları...