Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

5-6 yaŞ grubunu beraber okutabİlİrmİyİm?

Tepki Skoru
0
Bağımsız anaokuluna kurucu müdür olarak yeni atandım.prosedür hakkında tek bildiğim farklı yaş gruplarının farklı sınıflarda olması gerektiği. bir tane 4yaş(11mevcut) bir tane5yaş (22mevcut) iki tanede 6yaş grubu (toplam 41 mevcut) sınıfım var.pilot bölgede oldugumuzdan6yaş grubundaki tüm öğrencileri kaydetmeye çalışıyorum.10tane kadar da 6 yaşında olup daha kayıt olmayan öğrencim var.üçüncü bir 6yaş sınıfı daha açmak istiyorum ama 5yaş sınıfımda kalabalık olduğundan o sınıftaki birkaç öğrenciyi altı yaş grubu sınıfına kaydedebilirmiyim??
tesekkür ederim..

Tepki Skoru
3
Merhaba yeni göreviniz hayırlı olsun... Mantıken 5 yas cocgunu 6 yasa verirseniz seneye ne olacak o çocuklar direk ilkokulamı baslayacak yada aynı sınıfta tekrar mı devam edecek ???? Aslında olmamalı... Su olabilir belki.. ailerle görüşüpte 5 'i dolduranlar varsa seneye ilkokula gönderirim diyenler hazırsa tabiii ögrenciler onların gecişini yapabilirsiniz 6 yasa... Bana göre olmaz ama suda var ki nice okulda bu oluyor.. Kalabalıktan,sınıf azlıgından vb. nedenlerle mevcut...

Tepki Skoru
0
Hocam 5-6 yaş çocuğunu bir sınıfa alabilirsiniz.
Ben de 5-6 grubu anasınıfı öğretmeniyim... Öncelikle 6 yaşların kayıdını yapıyoruz. Sonrasında 6 yaşlar, 20 öğrenciyi geçmediyse 5 yaşları da alıyoruz. iki yaşın aynı sınıftaki becerisine gelince bu tartışılır. Çünkü öğrencilerin hepsinin düzeyi birbirinden farklı; bireysel farklılıkları var. Bazen 6 yaşındaki çocuk 5 yaş becerisini gösteremezken; 5 yaş çocuğu 6 yaş becerisini gösterebiliyor. Ama düzey olarak birbirine yakındır iki yaş da...
Ancak velileri şu konuda uyarın; 5 yaşında anasınıfına gelen bir çocuğun 6 yaşında da anasınıfına gelmesi mecburidir. yaşına doldurmadan 1. sınıfa başlayamaz. birçok aile 1.sınıfa erken başlasın diye ısrarla 5 yaşında gönderiyor. sonraki seneye de anasınıfı mecburiyeti olduğunu öğrenince; ben geçen sene neden o kadar harcama yaptım konuşmalarına giriyor...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
yönetmelik gereğide 60-72 aylık çocuklarla sınıf mevcudu doldurulamıyorsa 48-60 ay lık çocuklardan alına bilirnir. ama sınıf açmak için en az 10 öğrenci gerektiğini siz de biliyorsunuzdur okulunuzun fiziki şartları el veriyorsa ve 5 yaş için en az 10 kişilik öğrenci sayınız var ise birleştirmeyin derim

Tepki Skoru
0
İlköğretim okullarında 5-6 yaş bir arada olabilir. Ancak bağımsız anaokulunda prosüdür ve yönetmelik gereği yaş gruplarına yönelik sınıf açılır. Asla 5 yaş bir çocuk 6 yaş da olamaza(özel durumu hariç) Yine yönetmelik bize sınıfların en fazla 25 olması konusunda madde var ancak 30 a kadar da esnekleik gösterebiliyor bu. evet 30 çok ama malesef durum bu. herhangi bir yaş grubundan en az 10 çocuk olduğu takdirde bir sınıf açabilirsiniz. Bana sorarsanız sakın birlşetirmeyin. Baştan dik durun yönetmeliğe uygun davranın ki ilerde sorun yaşamayın.Kolay gelsin:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle