Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

3 Boyutlu görünümlü 18 Çanakkale şehitlerini anma projemiz...

Tepki Skoru
0
Öncelikle Sabah çocuklar geldiğinde silahları sevip sevmediklerini sordum. Sonra da "Bugün uzun tenefüsten sonra size silahları neden sevmediğimi anlatacağım" dedim. Tenefüsten sonra da Savaşın iyi mi kötü mü olduğunu sorarak muhabbete başladık. Madem savaşmak kötü insanlar neden savaşır diye felsefe yaptık. En sonunda da etkinliğimizi çıkarıp anıt ve heykelleri göstererek bu kötü savaş ve savaşta ölenler unutulmasın , bir daha böyle savaş olmasın diye böyle anıtların ve heykellerin yapıldığını anlattım.

Etkinliğin yapılışı:
Öncelikle google'dan fotoları buldum. Sonra fotoları kendim kestim. (Bu etkinliğimizi sınıfın değil de okulun değerler panosuna ya da atatür panosuna asacağımız için ve resimlerin çoğu çok detaylı olduğu için kendim kestim. Zaten amaç ve kazanımlara da kesme ile ilgili bir şey almadım.) Sonra kesilmiş bu fotoları siyah fon kartonunun belli yerlerine hafifçe bant ile yapıştırdım. (etkinlikten sonra bu fotoların yerini değiştireceğimiz için hafifçe yapıştırmak gerekiyor.)
Not: iğne ile tutturmanızı tavsiye ederim. Sonra sprey boya ile griye ve yer yer altın sarısına boyadım.

Burdan sonra çocuklar devreye girdi. Suluboyalarını aldırıp dışarı bahçeye çıkardım. (Köy okulu olmanın en büyük avantajı çimenlerin üzerinde etkinlik yapabilmek sanırım) Aldılar diş fırçalarını ve suluboyalarını başladılar püskürtmeye. Önce sadece resimlerin üzerlerine püskürtme yaptılar. Sonra benim uyarımla tüm kağıda püskürtme yaptılar. Tek bir tabaka karton olduğu ve 15 çocuk olduğu için yığılma olmaması amacıyla suluboyaları kartondan uzak bir yere bıraktırıp kartonun 4 kenarına sıralar oluşturdum. Fırçasına boya alan geldi sıraya geçti sıra gelince fırçasındaki boya bitene kadar püskürtme yapıp tekrar fırçasına boya almaya gitti. Böylelikle hem izdihamı önlemiş hem de aynı anda 4 kişinin rahatça çalışabilmesini sağlamış olduk. :D

Her neyse ben iyice gevezeye bağladım. Yakından normal görünmesine rağmen uzaktan 3 boyutlu gibi görünüyor. İşte etkinliğimiz:
...

Ekli dosyalar

Tepki Skoru
2
3 boyutlu görünümlü çok güzel bir çalışma olmuş teşekkürler:) 4'lü çalışmaları da iyi fikirmiş.

Tepki Skoru
3
Hocam, sizin fikrinize, çocuklarınızın ellerine sağlık (ayy Açılay gibi oldum :)

Gerçekten çok beğendim,,,o gün için istediğim gibi bir etkinlik uygulayamadım maalesef (okula yeni bir müdür geldi de, telaşe vardı)...Bu çalışmanızı görünce, iyice kızdım kendime !

Tepki Skoru
0
Hocam, sizin fikrinize, çocuklarınızın ellerine sağlık (ayy Açılay gibi oldum :)

Gerçekten çok beğendim,,,o gün için istediğim gibi bir etkinlik uygulayamadım maalesef (okula yeni bir müdür geldi de, telaşe vardı)...Bu çalışmanızı görünce, iyice kızdım kendime !
Hocam öncelikle fikir benim değildi. Müdürüm bulmuş bu etkinliği benim de hoşuma gitti yaptırdım.

İkincisi: Açılay hakkında hiçbir fikrim yok. Konuya Fransız kalmamak adına Açılay hakkında ön bilgi alabilir miyim?

Üçüncüsü: Bence anasınıfında bütün herşeyden önce tarih bilinci ver tarihini sevme güdüsü verilmeli çocuklara. Çünkü bence bizim milletimizin en kötü yanı geçmişini yanlış bildiği için çıkıp "Ben türküm! ve Türklüğümden gurur duyuyorum!" diyememesi. Bir Fransız gelip "biz Türkleri sevmiyoruz çünkü Çanakkalede , İstanbulda , Balkanlarda bizim atalarımızı öldürmüşler." diyebiliyorken biz "Ne işiniz vardı orda?" bile diyemiyoruz.

Ve sonuncusu: Hiçbir şey için geç değil hocam. Anlatın ki bilsinler geçmişlerini. Utanmak yerine gururlansınlar. :D

Tepki Skoru
3
Hocam; birincisi, azarlanmış gibi hissettim kendimi :)

ikincisi, Açılay, popüler bir dizinin karakterlerinden biri, her konuşmasının sonunda mutlaka, "yüreğine sağlık, emeğine sağlık, sağlık da sağlıkkk..." gibi laflar ediyor...

Ayrıca, tabii ki o günün önemini,anlamını onların seviyesine uygun şekilde anlattım. Uygun etkinliklerle tamamlayıcı çalışmalar yaptım ama sanat etkinliği olarak , planladığım şeyi yaptıramamıştım...bunu kastetmiştim...

Tepki Skoru
0
Hocam; birincisi, azarlanmış gibi hissettim kendimi :)

ikincisi, Açılay, popüler bir dizinin karakterlerinden biri, her konuşmasının sonunda mutlaka, "yüreğine sağlık, emeğine sağlık, sağlık da sağlıkkk..." gibi laflar ediyor...

Ayrıca, tabii ki o günün önemini,anlamını onların seviyesine uygun şekilde anlattım. Uygun etkinliklerle tamamlayıcı çalışmalar yaptım ama sanat etkinliği olarak , planladığım şeyi yaptıramamıştım...bunu kastetmiştim...
Hmmm.

Birincisi: Azarlamak ya da yargılamak ne haddime... :D
İkincisi: TV seyretmediğim için duymamam normalmiş. :D
Üçüncüsü: Şimdi anladım. :D

Tepki Skoru
3
1 ve 3. madde yorumsuz...

Televizyon izlememeniz çok güzel doğrusu...Ama yine de bu diziyi tavsiye ederim : Yalan Dünya (Gülse Birsel'den)...

Tepki Skoru
0
Iyy bazı videolarını görmüştüm o dizinin. Açıkçası hiç hoşuma gitmemişti. Şu an oynayan diziler arasında seyredipte hoşuma giden tek dizi Leyla ile Mecnun. :D

Tepki Skoru
3
bakın yine olumsuz bir girizgahh.... Leyla ile Mecnun u ben de severek takip ediyorum, hatta bir de ona alternatif; Üsküdar'a Giderken vardı ama ne yazık ki tutmadı, bitti...diğer diziye gelince, tabii ki zevk meselesi...neyse dizi sektörüne girersek, bayağı bir uzayacak...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle