Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim alanı atak yapacak....

Tepki Skoru
0
Okul öncesi eğitim 57 ilde zorunlu oluyor!

32 ildeki zorunlu okul öncesi eğitimin önümüzdeki dönemde 25 ilde daha uygulanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul öncesi eğitimde yüzde 39 olan okullaşma oranının da yüzde 70’e çıkacağını söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 32 ilde başlatılan zorunlu okul öncesi eğitimle ilgili pilot uygulamada büyük başarı elde edildiğini, 25 ilin daha bu kapsama alınacağını açıklad
Milliyet’e “okul öncesi” eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çubukçu, bu eğitimin çocuğun bilişsel ve fiziksel gelişimine olumlu etkileri olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitim alanında öğretmen istihdamında önemli ölçüde kadro açıldığını belirten Çubukçu, “16 bin okul öncesi öğretmenini tek seferde atadık. Bu sayıda yapılan atama, Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde bir ilk” diye konuştu.
2009-2010 eğitim-öğretim yılında 32 ilde başlatılan zorunlu okul öncesi eğitimle ilgili pilot uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğini açıklayan Çubukçu, “Bu pilot uygulama ile Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde yüzde 33 olan okullaşma oranını yüzde 39’a ulaştırdık. Bu uygulamaya 25 ile daha ilave ederek okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 70’e ulaştırmak hedefindeyiz” dedi.

Veliler ikna edilecek

MEB, 20 Eylül’de başlayacak 2010-2011 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim alanında atak yapacak. Bu kapsamda, zorunlu okul öncesi pilot uygulamasına 25 il daha eklenecek. Böylece, okul öncesi eğitim 57 ilde zorunlu olacak. Eğitim, 5 yaş (60-72 ay) grubuna, zorunlu olacak. Çocuğunu zorunlu eğitime göndermek istemeyen velilere ceza uygulanmayacak. Okul yönetimleri velilere okul öncesi eğitimin yararlarını anlatarak, onları ikna etmeye çalışacak.
Eylül ayından itibaren Yozgat, Denizli, Ayfonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt, Bingöl ve Çorum’da zorunlu eğitime geçilecek.

25 ile talimat verildi

Zorunlu eğitim kapsamına alınan illere hazırlıkların tamamlanması yönünde yazılar da gönderildi. Buna göre, 25 ilin yöneticileri hazırlık amacıyla şu işlemleri yürütecek:
- 5 yaş çocuklarının zorunlu pilot uygulaması kapsamına alınıdığı basın yoluyla halka duyurulacak.
- Alan taraması yapılarak belirlenen öğrencilerin anaokulu-anasınıflarına kayıtlarının yapılması sağlanacak.
- Kullanılmayan veya atıl durumda kamu binaları belirlenecek.
- Derslik ihtiyacının giderilebilmesi için derslik olabilecek idare odaları ve atıl durumdaki derslikler tespit edilip ana sınıflarına dönüştürülecek.
- Anaokulu-anasınıfına kayıt için gelen veliler geri çevrilmeyecek ve tümü alınacak.

Bu haberlede işallah atanamayan hiçbir okulöncesi öğretmeni kalmayacak....

Tepki Skoru
0
inşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah..............

Tepki Skoru
0
zorunlu oluyorda işe mı yarıyor...bır alt yapı mı olusturmuslar...rezıllıkten baska bırsey degıl...öğrt çok, öğrencı çok...sınıf yok, malzeme yokk.....bunun neresıne sevıneyımm...

Tepki Skoru
0
egitim 9 yıla çıkmasında önderlik eden tek bakanımıza kendi adıma teşekür ederim. birde şu ücretli ögretmenler olmasa atanmayan kimse kalmaz ama küçük yemlere kanıyoruz.

Tepki Skoru
0
egitim 9 yıla çıkmasında önderlik eden tek bakanımıza kendi adıma teşekür ederim. birde şu ücretli ögretmenler olmasa atanmayan kimse kalmaz ama küçük yemlere kanıyoruz.

Benimde tek endişem o, sınıf öğretmenlerine bizim branşı verip ücretli öğretmen olarak görevlendirmeleri.... Eğer bu şekilde yapacaklar ise açıkta olmaz atamada olmaz! işallah şu ücretli öğretmenlik kalkarda herkes atanır....

Tepki Skoru
0
ücretli öğretmenlik kalkarsa ona da bir kılıf bulup MEB işini yürütür bi şekilde

Tepki Skoru
0
En son ücretli öğretmenliğin iptali için dava açıldığını duymuştum...İşallah iptal edilir ...Herkes atanır...

Tepki Skoru
0
ücretli ögretmenligin kaldırılacagını sanmıyorum çünkü devletin işine geliyor bir memur maaşına iki işçi çalıştırmak:((

Tepki Skoru
0
son 5 gün arkadaşlar :) sonra özgürlüükkk .. yani umarım öyle olur sonu güzel bitsin:)

Tepki Skoru
0
Amin... işallah bizim için sonu hayırlı olur... Yüce RABBİM bizimde yüzümüze güldürür....

Tepki Skoru
0
yok yok 8 bin bence sonuçta tek bi atama olcak :S

Tepki Skoru
0
geçen yıl 10 binlik alımda her yeri okul öncesi öğretmeni doldu.Toplamda 16 bin okul öncesi öğretmeni alındı...Ağustos hüsran olmaz inşallah... 2000-2500 gibi bir şey olacak gibi geliyor.kadrolu atama olacağından sözleşmelileri de hesaba katıp tabanı belirleyeceklerdir.Tahminim yine 70 olur.Sözleşmelilerden boşalan yerlere de yine sözleşmeli alacaklardır.Kadro taban puanı hiç bir zaman 70 in altını görmeyecektir.

Tepki Skoru
0
geçen yıl sadece urfaya 1700 kişi alınmış...bu yıl zorunlu olacak illere zaten geçen yıl yeterince atama yapmışlar...yani zorunlu 25 ili düşünüp fazla heveslenmemek gerekir.Bu hayallerin sonu hep hüsaranla bitiyor çünkü...en güzel yerlere,atanmayı rüyalarında bile göremeyecekler yerleşti,puanları da düşük olduğundan kadroya geçmeleri de imkansız...batıya çok az kadro veriliyor...maşallah doğuya her branştan öğretmen yağdırılıyor...yüksek puan almak ta bazen hiç bir işe yaramıyor (geçen yıl olduğu gibi...)

Tepki Skoru
0
usta ögreticilik yeniden açılacak diye duydum ama dogruluk ne kadar bilmiyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşlar 25 ilde zorunlu olursa yine 2009 döneminde oldugu gibi bu dönemde de 17 bin ögretmen alımı olur........inş. bu arada kpss den 53 alacagım..sözleşmeli atama olur inş.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle