Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2009 öss sonuçlarını burdan paylaşalım

Tepki Skoru
0
arkadaşlar aldığınız bu puanlar kaç net karşılığı geldi ve ek puan olarak kaç puan geldi size yani ham puanlarınız kaçtı sizin teşekkürler inşallah herkes gönlünde yatan üniversiteye ve bölüme girebilir...

Tepki Skoru
1
Bende söz1 306 ea1 292 olmuycak napalım nasip bende açıköğretim önlisans sosyal hizmetler yazmayı düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı inşallah:)

Tepki Skoru
1
Hayırlısı olsun.Seneye niçin olmasın değil mi

Tepki Skoru
1
evet herşeyin hayırlısı kimsede açıköğretim sosyal hizmetler hakkında bir bilgi vermiyor bilen biride yok:( puan düşüyormu düşmüyormu:( ek kontenjanda seçebiliyoruz mu aklıma takılan bir sürü soru var bu bölümle ilgili ama daha aöf bürosu bile kendi koyduğu bölüm hakkında bilgi sahibi değil kaldı ki başkası bilsin:(

Tepki Skoru
1
evet herşeyin hayırlısı kimsede açıköğretim sosyal hizmetler hakkında bir bilgi vermiyor bilen biride yok:( puan düşüyormu düşmüyormu:( ek kontenjanda seçebiliyoruz mu aklıma takılan bir sürü soru var bu bölümle ilgili ama daha aöf bürosu bile kendi koyduğu bölüm hakkında bilgi sahibi değil kaldı ki başkası bilsin:(
Sosyal Hizmetler
Sosyal Hizmetler Yüksekokulunda insanların yeteneklerini en iyi şekilde kullanabilmelerine yardım ederek, toplum içinde gereksinimlerini karşılamaları amacıyla eğitim ve araştırma yapılır. Bu bölümdeki eğitim:insan, toplum ve sosyal hizmet teori ve uygulamaları çerçevesinde yürütülmektedir. Sosyal hizmetler uzmanları çerçevesinde yürütülmektedir. Sosyal hizmetler uzmanları görev aldıkları ilgili kurumlarda yönetici, planlayıcı, araştırıcı ve uygulayıcı olarak çalışırlar. Bunlar, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, sakatlar; suçlular, yoksullar, çözümünde bireylere mesleki bilgiler verir; sorunların bireysel ve toplumsal olarak önlenmesi ve çözümlenmesi için çalışırlar.

Programın Amacı: Sosyal hizmetler programı, sıkıntı içindeki insanların toplumda kendilerine sağlanan olanakları ve kendilerinin halen sahip oldukları olanakları en iyi şekilde kullanabilmelerine yardım etme yöntemleri konusunda eğitim ve araştırma yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Sosyal hizmetler yüksekokulunda eğitimin temeli olan ekonomi, sosyoloji, siyasal bilimler, sosyal antropoloji, psikoloji ve sosyal psikoloji gibi dersler ilk iki yılda verilir. Bu temel derslerin başlıca amacı, bu alanları öğrencilere sistematik disiplinler olarak öğretmek değil, onlara insan ihtiyaçlarına ve sosyal sorunlara ilişkin bir anlayış kazandırmaktır. Daha sonraki yıllarda sosyal hizmete giriş, sosyal hizmet alanları, sosyal sorunlar, mülâkat teknikleri, tıbbi ve psikiyatrik sosyal hizmetler, aile ve çocuk refahı, suçluluk, nüfus dinamiği ve sosyal refah, sosyal hizmet yöntemleri (sosyal-kişisel çalışma, sosyal grup çalışması, toplumla çalışma, sosyal refah araştırması ve sosyal hizmet yönetimi) gibi sosyal hizmetin kapsamına giren dersler okutulur. Sosyal hizmet alanında çalışanların sosyal hizmete ilişkin çeşitli disiplinler hakkında bilgi sahibi olmaları yanında belirli beceri ve davranışları geliştirmeleri de gerekir. Sosyal hizmet öğrencileri bu beceri ve davranışları ancak uygulama tecrübesi ile kazanırlar. Öğrenciler uygulamalarını sosyal grup çalışması, sosyal-kişisel çalışma ve toplumla çalışma yöntemlerini kullanarak, sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda, bir sosyal refah kurumunda veya alanda yaparlar. Öğrenciler gerekli beceri ve davranışları, okulca görevlendirilen yöneticilerin yardımı ve denetimiyle kazanırlar. Uygulamalar genel eğitim programı içerisinde yaklaşık yüzde 40 oranında yer almaktadır.

Gereken Nitelikler: Kişisel ve toplumsal sorunlara derin ilgi duyan ve devamlı olarak kendini ve sosyal anlayışını geliştirecek bir meslek arayan kişiler için sosyal hizmet alanı ilginç ve doyurucu olabilir. Sosyal hizmet, anlayışlı, insanların refahına ilgi duyan, liderlik özelliklerine sahip kişiler için çeşitli ve yeni olanaklar sağlayan bir meslektir

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Sosyal hizmetler yüksekokulundan mezun olanlar "Sosyal Çalışmacı" ünvanı ile görev yaparlar. Sosyal çalışmacılar, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, sakatlar, suçlular, yoksullar, hastalar, işsizler gibi grupların sorunlarının çözümünde bireylere, mesleki bilgi ve becerisiyle yardımcı olur; bu sorunların toplumsal olarak önlenmesi ve çözülmesi için kurumlar aracılığıyla ve toplum kaynaklarından yararlanarak çalışmalarını yürütür.

Çalışma Alanları: Sosyal çalışmacılar, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, SSK'da, İş ve İşçi Bulma Kurumunda, DPT'de, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, körler ve sağırlar okullarında, çocuk yuvalarında, yetiştirme yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, huzurevlerinde, ıslahevlerinde,cezaevlerinde, nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler.

Tepki Skoru
1
sağlık bakanlına bağlı hastanelerde,milli eğtm bakanlığına ait araştırma merkezlerinde,çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığnda,çocuk esirgeme kurumu
ıslah evleri,cezaevi,kreş ,huzurevi ,rehabititasyon merkezelri,nüfüs planlamada,ssk,işçi bulma kurumunda,körler sağırlar oklnda ,özl hastanelerde,dpt çalışabilirler bu alanlarda önünüz açık

Tepki Skoru
0
ben ea1 den 335 aldım.okul öncesi istiyodum.çok şükür geliyo..

Tepki Skoru
1
Hayırlı uğurlu olsun.Güzel puan almışsınız.Tebrik ederim.

Tepki Skoru
0
tesekkür ederim..darısı da tüm isteyenlerin basına..

Tepki Skoru
1
tşkler mahmut hocam paylaştığınız bilgiler için bu sene yazıcam sanırım bu bölümü:)

Tepki Skoru
0
doğrudur ilkaycım o belgeye ben bu sene rastladım muhakkak böyle bi durum yoktur dedim ama sonuçta belge tarih var okulun adı var acabamı dedim zaten öyle olsa okumak gerçekten çok kolay olurdu. hem geçen sene benim puanım 280 di sanırım tercihte bulundum ama bişey çıkmadı demek olmuyor değilmi yinede paylaşmak ,akılllara takılan sorulara burada birlikte çözüm bulmak istedim...tşkler.

Tepki Skoru
0
bende sözel1 :348 ea1:331 aldım tercih yapmak össden daha zor geldi :(

Tepki Skoru
0
teşekkr ederm ama tek tercih yapıcam açık öğretm okul öncesi

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat