Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2007 KPSS-Sınav ve Başvuru Tarihi

Tepki Skoru
0
BASIN DUYURUSU

(08 Mayıs 2007)

2007 Kamu Personel Seçme Sınavı (A Grubu ve Öğretmenlik)

2007 Kamu Personel Seçme Sınavı (2007-KPSS) Lisans Düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile (Resmi Gazete: 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı) yürürlüğe konulan ”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümlerine göre 30 Haziran-01 Temmuz 2007 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa’da ÖSYM tarafından yapılacaktır.

2007-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2007-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları gireceklerdir.

2007-KPSS’ye başvurma işlemleri, ÖSYM’nin, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları sınav başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezlerine gelen adaylar Kılavuz ve Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını 14–25 Mayıs 2007 tarihleri arasında 2,00 YTL karşılığında alabileceklerdir. Sınav ücreti bankalara 14–25 Mayıs tarihleri arasında yatırılabilecektir. Sadece Cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 35,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 45,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine girecek olan adaylar 55,00 YTL; tüm oturumlara girecek adaylar 65,00 YTL sınav ücreti ödeyeceklerdir.

2006-KPSS/1’e girmemiş olan adaylar, başvurularını başvuru merkezlerine gitmek suretiyle yapacaklardır. 2006-KPSS/1’e girmiş olan adaylar, başvurularını internet yoluyla kendileri yapabilecekleri gibi, istedikleri takdirde başvuru merkezlerine gitmek suretiyle de başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru merkezlerinde yapılan başvurular için bu merkezlere başvuru hizmet bedeli olarak 3,00 YTL ödenecektir.

2004-KPSS ve 2006-KPSS/1 sonuçları 30 Haziran 2008 tarihine kadar geçerliliğini korumaktadır. Bu sınavlara girmiş olan adaylar puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2007-KPSS'ye de girebilirler. 2005-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçlarının geçerlilik süresi ise 01 Temmuz 2007 tarihinde sona ermektedir.

Adayların KPSS sonucu ile, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar ve öğretmen kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

Tüm adaylar 2007-KPSS’nin Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Öğretmen adayları Cumartesi öğleden sonraki oturuma da gireceklerdir. A Grubu Kadrolar için sınava girecek olan adaylar, Pazar sabah, Pazar öğleden sonra veya Pazar günü yapılacak her iki oturuma da girip girmeyeceklerine kendileri karar vereceklerdir.

2007-KPSS sonuçları, sadece A Grubu ve öğretmen kadroları için, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.

2007-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

Basınımıza saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan

Başkan

Tepki Skoru
0
bende şimdi ösym sayfasından baktım hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar inşallah hepimiz iyi puanlar alırız

Tepki Skoru
0
çok tesekkürler arkdsm paylaşımın için dört gözle bekiyordum.herkez için hayırlı olsun.herkeze iyi çalışmalar;)

Tepki Skoru
0
Hayırlı olsun arkadaşlar.İnşallah çok atama yaparlar da buradaki bütün değerli öğretmenlerim,öğretmen adaylarım atanırız.Bu sene heyecanlıyım,daha endişeliyim,umarım hepimiz atanırız.Bizi daha fazla üzmesinler artık:10:

Tepki Skoru
0
Az bir zaman kaldı şimdiden bende tüm kpss ye girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.Son senem...İlk ve son sınav deneyimim olur inşallah:)

Tepki Skoru
0
alan sınavı bu sene olacak mı bilginiz var mı?

Tepki Skoru
0
büyük ihtimalle var kpss kitapçığı alan arkadaşlar varsa orda daha ayrıntılı yazıyordur bilgilendirirseniz seviniriz:)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar alan sınavı yapılmayacak hepimizin gözü aydın

Tepki Skoru
0
Öğretmenlik alan seçme sınavı yapılmasına imkan veren düzenleme 18 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu düzenleme sonrasında KPSS-Öğretmenlik sınavına ek olarak, her branş için, ayrı bir sınav yapılacaktı.

MEB Mart ayında, ÖSYM'ye bir yazı yazarak, alan seçme sınavını yapıp yapamayacağını sormuştur. ÖSYM, böyle sınavı yapamayacağını, Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığına bildirmişti.

Diğer yandan, ÖSYM, KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik için 14-29 Mayıs 2007 tarihleri arasında başvuru almaya başlamış, MEB ise yayımladığı resmi açıklamada öğretmenlik atamalarında "ÖSYM’ce yapılacak KPSSP10 ile Bakanlıkça yapılacak olan Alan Seçme Sınavı’nda atanacağı alan için Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üstünde puan almış olmak," şartının aranacağını vurgulamıştır.

Bu son Danıştay kararına göre MEB alan seçme sınavını yapamayacaktır. Yönetmelik değişikliğinin de yürürlüğü durdurulduğundan, öğretmenlik atamalarında sadece ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS-Öğretmenlik sınav sonuçları geçerli olacaktır. Bir başka anlatımla öğretmen olmak isteyen adayların Cumartesi sabah ve öğleden sonraki oturumlara katılmaları yeterlidir.

------------- yukarıda belirttiği açıklamalara uygun resmi bir açıklamanın yazımı devam etmekte olup, kısa bir süre içinde, bu resmi açıklama kamuoyuna duyurulacaktır.

Tepki Skoru
0
hadi bakalım hepimize kolay gelsin herkese başarılar

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim..İnternette kpss sınavına başvurumu yapıyorum.Mezuniyet tarihi kısmına diplomada yazan sınavları 12.06... tarihinde tamamlayıp lisans derecesini tanınan bütün yetkileriyle birlikte almaya hak kazanmıştır kısmındaki tarihinimi,yoksa düzenleme tarihi 13.06 yı mı yazmalıyım.... bence 12.06 olmalı ama geçen sene öbür tarihi istemişlerdi.Bu yüzden aklım karıştı.Emin olamıyorum.Birisi yardımcı olabilir mi acaba?

Tepki Skoru
0
ücret için herhangi banka adı geçmemiş...bütün bankalara yatıyo dimi ücret?hepimize başarılar bu arada:)allah yardımcımız olsun

Tepki Skoru
0
ozgehan' Alıntı:
ücret için herhangi banka adı geçmemiş...bütün bankalara yatıyo dimi ücret?hepimize başarılar bu arada:)allah yardımcımız olsun
şekercimm kitapçığınn son sayfasında banka isimleri yazıyor..ziraat,vakıflar,halk bank yada yapı kredi..tüm şubelerine yatırabilirsin şekercimm...ücreti yatırdıktan iki iş günü sonra başvuru merkezinden başvurunu yapabilirsinn....

evet Allah yardımcımızz olsunn..sevgilerr....

Tepki Skoru
0
şekercimm kitapçığınn son sayfasında banka isimleri yazıyor..ziraat,vakıflar,halk bank yada yapı kredi..tüm şubelerine yatırabilirsin şekercimm...ücreti yatırdıktan iki iş günü sonra başvuru merkezinden başvurunu yapabilirsinn....

kitapçık almadığım için bilmiyodum:)neyse bugün yatırdım zaten teşekkür ederim  canım:):)ben internetten yapıcam zaten 2.girişim:(herkese tekrar başarılar...

Tepki Skoru
0
tikurzena' Alıntı:

ozgehan' Alıntı:
kitapçık almadığım için bilmiyodum:)neyse bugün yatırdım zaten teşekkür ederim  canım:):)ben internetten yapıcam zaten 2.girişim:(herkese tekrar başarılar...

zaten bankalar hesap numarasını biliyorrlardı şekercimm...hayırlı olsun bakalımm..hepimizin hakkında hayırlısı inşallahh.....[/b]

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle