Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2000-2005 te aof okul öncesi öğr okuyan arkadaşlar ve aof mezunları buraya

Tepki Skoru
0
:ggggdw: 2000 yılında aof ye kayıt edilme sonra ile ilgili vaatler vardı protokoller vardı hatırlarsanız. bu nu gündeme getirsek...

Tepki Skoru
0
O kayıtları bulmak gerekiyor.Elimizde delil yokken birşeyler yapmamız çok zor.Sen neler olduğunu biliyorsan yazabilir misin.Bende o yıl mezun oldum.Artık yapılması gerekeni yapalım.

Tepki Skoru
0
aof ile meb arasında yapılan ilk protokolde eğer aof yi tercih ederesek kpss siz ve stajerliği kalmış olarak mezun olunca göreve başlıycaktık.

Tepki Skoru
0
bende hatırlıyorum öyle bişey mezun olunca kadroya alıcaklardı vaadler verilmişti haklısınız

Tepki Skoru
0
Farkındamısınız bilmem ama o kadar çok şey alındı ki elimizden.Özelde bile AÖF dendimi burun kıvrılıyo.MEB işim düştümü ilk sordukları hangi okul oluyo.AÖF deyince yine burun kıvırma.Bi beğenmemezliktir gidiyo.2006 da zihinsel eng. imza hakkımız alındı bizden.işitme-konuşma-artikülasyon dersleri deseniz bence boşuna okumuşuz.Öyle pişmanım ki,açık söyliyeyim.Böyle olacağını bilseydim bi sertifika prg.katılır 3ayda elime bi belge alırdım. en azından burun bükmezler üstüne bide alkışlarlardı(!) Boşuna okumuşum dil-konuşma,Özel Eğt. derslerini boşunaaa...Devlet almıyo bari özelde imkanlarımızı kısmasalardı.

Tepki Skoru
0
meclıste bu gundeme geldı en son meclıs görusmesınde usta ögretıcılerın o bahsettıgınız anlasma ama sonuc yok tbmm adresınde tutanaklardan okursunuz ben bulursam atayım lınk

Tepki Skoru
0
usta öğreticilikle ilgili bir durum değildi.oda vardı tamam ama benim bahsettiğim mezun olunca ki sınavsız ve stajerliği kalkmış olarak göreve başlama.
ben akim me yazdım meb bilgi edinmeye yazdım sizlerde yazın bir iki kişinin yazması ile olmaz çoğunluk yazalım.verilen vaat yüzünden tercih ettik. yalanmı

Tepki Skoru
0
Sonuç alınmaz tabi.Onca emeğe,onca eğitime sahipken biz hakkımızı aramazsak başkası neden arasın.2006da alınan bi kararla(sessiz sedasız.hiç haberimiz olmadı) elimizde avucumuzda ne varsa yetki olarak uçtu gitti. ÖzelEğt.Kurumunda çalışıyorum.Emekli bi öğretmen gelir,elinde sertifikası,bana ahkam keser.Ben kimimki,öğretmen olan da o,bu işi bilende o,maaşı götürende yine o.İmza yetkisi var çünkü...Yazıkki o aileler çocuklarını eğitim alıyo diye okula yolluyolar.Şimdi kim madur?yalnızca ben ve benim gibi çalışan öğretmen arkadaşlar mı? peki ya aileler,çocuklar...Şu mübarek günlerde hep şükrediyorum aklım yerinde,ağzım dilim konuşuyo,derdimi anlatabiliyorum diye.

Tepki Skoru
0
redscoll arkadaşım,hani kpss öğrt. için artık yapılmıcaktı.bu yıl sondu...Sayın bakanımızı dinledim ama bu konuda bişey denmedi.Bence asıl bu konuyu gündeme getirmeli en azından daha taze.Nedir bu sınav sınav...Öğretmenin daha kendini ispatlıcak nesi varki tekrar tekrar sınav.

Tepki Skoru
0
redscoll arkadaşım,hani kpss öğrt. için artık yapılmıcaktı.bu yıl sondu...Sayın bakanımızı dinledim ama bu konuda bişey denmedi.Bence asıl bu konuyu gündeme getirmeli en azından daha taze.Nedir bu sınav sınav...Öğretmenin daha kendini ispatlıcak nesi varki tekrar tekrar sınav.
:36_7_8::36_7_8:

Tepki Skoru
0
öle ama.bizler onların yalanı yüzünden aof yi okuduk keyfimizden değil.ben bu yüzden girdim en azından sizi bilmem.aof mezunumusunuz onuda bilmiyorum bu arada.

Tepki Skoru
0
Evet aöf mezunuyum.Yıllardır öğretmenlik yapmaya çalışıyorum.gerek anasınıfı gerek Özel Eğitimde tecrübem çok yani.Devletime güvenip hem okudum hem çalıştım.Pek çok arkadaş gibi kendi ihtiyaçlarımı kimseye muhtaç olmadan karşılamaya uğraşarak okudum.Şimdiki sonuçlara bakınca da ne kadar yanlış yapmışım diyorum.Bunca yıllık emek bir sınav yüzünden hiçe sayılıyo.Yvaş yavaş tüm yetkilerimiz de alınıyo elimizden Anlayacağın arkadaşım telaşım bundan.

Tepki Skoru
0
Protokol şöyleydi : ilk iki yıl ustaöğretici olarak çalışılacak.İki yılı zayıfsız geçen kadrolu ustaöğretici çalışacak.dört yılı zayıfsız geçip tamamlayan kadrolu öğretmen olarak atanacaktır.Vaatler tam böyleydi.Hatta mavi bir kitap vardı bizim bölümü tanıtan orada da yazıyordu.

Tepki Skoru
0
KPSS öğretmenlere gerçekten de kalkıyormuş.Yeni formüle göre artık her branş kendi içinde derece belirleme sınavı yapcakmış.sınav sonucuna göre de atamaaaa....Yaşasın yeni mezunlar.Bize yine kurs yolları,yine sınavlar.

Tepki Skoru
0
bendde acık ogretıme ılk gırenlerdenım bolum uc yıl dıye acıldı ve okul oncesı ogretmen ıhtıyacını karsılamak ıcın denılerek baslandı hatta ozaman aof gazetesı vardı attık hepsını orda bu konuda bılgıler verılmıs ve meb aof arasında bır anlasma yapılarak okula bıtırenlern goreve baslatılcagı sozu verılmıstı bende buna guvenerek ank olmadı dıye dısardakı unuversıtelerı yazmadan puanım tutarken ankda olma hevesıne acık ogretım okudum ama okurken calısamadık bıle usta ogretıcılık belgesı aldık dolu dıye goreve almadılar bıtırdım mezun oldugum yıl ucretlı olaarak goreve basladım ya soz verdıler ama hepsı cıdden askıda kaldı dava acsak belge bulunsa kesınlıkle kazanıla bılınır dıye bende dusunuyorum bunu hep ben sozlesmelı atandım ama kadrolu olcak kadar puanı asla alamam orta okuldan kız meslek lısesıne gıttım ve brans dısında dogru durust ders gormedıkkı kredılı sıstemdı sınıfta kaldım hepsının yerıne muzık resım verıp okulu bıtırtıler sımdıde bıze dıyolarkı neden puan alamıyorsunuz :( bu benım sucummu acaba kesınlıkle hakkımızı aramamız gerektıgını dusunuyorum ama nasıl olcak bunuda bılemıyorum aof meb arasında bole bır anlasma vardr ve okul 3 yıl ogrencı alıcaktı bıtıren atanacaktı ama hepsı hayal olduuuu .....

Tepki Skoru
0
uzuntum ne bılıyormusunuz yasım olmus 30 bu meslegı edınmek ıcın basladıgım da 13 yasındaydım ılk anasınıfına 14 yasında gırdım 17 yasımdan berıde ogretmenlık yapmaya calısıyorum ya cıdden bıktım ogretmen olmaya calısmaktan sıkıldım ne zormus ogretmen olmak megersem omrum gıttı omrum :( cocukları cok sevmesem bırakır baska ıse yonelırdım vallaha once kız meslek bıtırdık calıstık ya hem alaylı hem mekteblıyız sınav sınav bıktım ogretmen olmaya calısmaktan genclıgım bıttı ben hala ogretmen olamadım ... su anda unuversıte okuyan anasınıfda yetıstırdıgım ogrencılerım var hala ben ogretmen olamayıp aday denıyorsa adıma ne kadar uzucu... cogumuzda bu durumdayız öğretmen olmaya çalışan öğretmenler el ele verıp bırseyler yapmamız artık ömür bıttı :(

Tepki Skoru
0
uzuntum ne bılıyormusunuz yasım olmus 30 bu meslegı edınmek ıcın basladıgım da 13 yasındaydım ılk anasınıfına 14 yasında gırdım 17 yasımdan berıde ogretmenlık yapmaya calısıyorum ya cıdden bıktım ogretmen olmaya calısmaktan sıkıldım ne zormus ogretmen olmak megersem omrum gıttı omrum :( cocukları cok sevmesem bırakır baska ıse yonelırdım vallaha once kız meslek bıtırdık calıstık ya hem alaylı hem mekteblıyız sınav sınav bıktım ogretmen olmaya calısmaktan genclıgım bıttı ben hala ogretmen olamadım ... su anda unuversıte okuyan anasınıfda yetıstırdıgım ogrencılerım var hala ben ogretmen olamayıp aday denıyorsa adıma ne kadar uzucu... cogumuzda bu durumdayız öğretmen olmaya çalışan öğretmenler el ele verıp bırseyler yapmamız artık ömür bıttı :(
aynen katılıyorum arkadaşım.Bu bölüme alınma koşulu neydi; çocuk gelişimi mezunu olmak ama bize matematik gösterilmedi, sadece birinci sınıfta kültür dersleri verildi. Sonra kalkıp vermedikleri dersten kpss denilen sınavı çıkardılar.Şimdi bizim suçumuz mu verilmeyen derslerden sorumlu tutulmak. Sonra düşük puanlarla alay konusu olmak. Bu ne biçim sistem ,bu ne biçim adaletttt...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle