Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

20 lik dişler dişetinde çekilmeye sebep olur mu?

Tepki Skoru
0
20 lik dişlerim çıkmaya başladığından beri çok sevdiğim dişlerimin görüntüsü bozuldu:( Çenem dar olduğu için alttaki dişlerim birbirine girmeye başlamışlardı,alttaki 2 yirmilik dişimi çektirdim.Dişlerim,hala eskisi gibi düzgün değiller ama en azından artık yer değiştirmiyorlar galiba..Üsttekilerde de aynı problem başladı,ama bundan daha önemli olarak gördüğüm diş eti çekilmesi de başladı,diş etim de belli bir yerde şişme de oluyor,diş etlerimde kanama oluyor.Bunun dişlerin yer değiştirmesi kaymasıyla ilgisi olabilir mi?Bu 20 lik dişleri çektirmekten başka çarem var mı acaba?Hayatımda hiç dişlerimle ilgili bir problem yaşamamıştım,çok da düzgünlerdi..:(

Tepki Skoru
0
üst çenede onaltı alt çenede analtı tane dişimiz bulunmakta. dişlerin düzgün olarak sıralanabilmesi için yeterli yere ihtiyaç var. yirmilik dişler ağzmızda en son çıkan dişlerdir. eğer yer kalmamışsa çektirebilirsiniz. ancak eğer dişlerinizde düzensizlikler varsa eğri büğrü sıralanmışsa yirmilik dişleriniz çektirseniz bile bu problem geçmiycektir. eğri büğrü sıralanmış dişlerdeki bakteri plağını kaldırmak kolay olmayacaktır. bu sebple dişlerinide biriken plak diş etlerinizde enflemasyona neden olcak ve bu enflemasyon kanama şişme şeklinde arada bir sizi yokluycaktır. önerebileceğim etkin bir fırçalam yapmanız,bir diş hekimine muayene olmanız,gerekiyorsa bir diş hekimi tarafında profesyönel plak kontrolü yaptırmanız gerekiyosa ilaç tedavisi ile desteklenmeli bu kontröl.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle