Benim sınıfımda da 3 senedir gelen 3 öğrenci var,ama öğretmen değişikliği olmuş oldu tabiki,bu sene ben girdiğim için onlara.Ben şöyle düşünüyorum;her öğretmenden ve her sosyal ortamdan alacağı,öğreneceği farklı şeyler vardır.Başka okullarda da gözlemlediğim kadarıyla aynı anasınıfına 1seneden fazla giden öğrenciler,özellikle 5 yaş 6 yaşta arka arkaya gidenler(4yaş,5yaş üstüste biraz daha farklı oluyor),öğretmeni çok fazla dinlemiyorlar,öğretmenin anlattıklarını genelde biliyo oluyorlar,ne yaptırabileceğini tahmin ediyorlar,sınıftaki uyaranların çoğu aynı oluyor,bu durumlarda da çocuğu etkinliklere katmak zorlaşabiliyor,çocuk genelde kendi istediğini yapmaya çalışıyor,daha rahat davranıyor.Ben geçen gün alışveriş yaptığım bir yerdeki çalışan bayanın 6 yaşındaki kızıyla konuştum.Bana şöyle dedi;"ben 2.kere anasınıfına gidiyorum,öğretmenim biz eskileri çok sevmiyorum,yeni gelen çocukları daha çok seviyor."ben de neden böyle düşünüyorsun dedim.."çünkü öğretmenim diyor ki siz beni hiç dinlemiyorsunuz,bu sene çok yaramazsınız diyor.Ama doğru söylüyor.Biz çok yaramaz olduk"dedi
Ben de ona kızmak ve sevmek arasındaki farkı basit bir dille anlattım ve hala öğretmenlerinin onları çok sevdiğini söyledim..Neyse kısacası acele etmemek lazım,biraz daha araştırın derim,belki de diğer öğretmenlerin de ona katabileceği farklı şeyler vardır..