Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2.dönem okula başlamak

Tepki Skoru
0
İyigünler,iyi çalışmalar dilerim hepinize..2.Dönem okula başlayan bir öğretmen,çocukların öğretmen değişikliğine uyum gösterebilmesini kolaylaştıracak ne gibi etkinlikler yapabilir,velilere ne gibi önerilerde bulunabilir.Çocuklara önceki öğretmenin gidişi nasıl açıklanabilir,yeni öğretmeni kabul etmeleri nasıl kolaylaştırılabilir?Önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Tepki Skoru
0
ben 1 hafta önce başladım yerinize bakan kişinin velileri ve öğrencileri bilgilendirmesi önemli...benim 3 öğrencim ayrıldı bu yüzden arkadaş çocuklarınızı alın kurtarın demiş...beni ne zannettiyse.bu konu da çok doluyum.neler neler söylenmiş arkamdan.neyse 10 öğrenciden 7 kaldık benim geldiğim gün gelmedi 3ü.gelen öğrencilerin velileri de kaygılı bıraktı çocukları.önce öğrencilerle tanıştık ilk günlerde oynadığımız isim oyunlarından oynadık.normal programdaki gibi hikaye vb yapıldı.zaten okula ve ortama yabancı olmadıkları için okulun ilk günleri gibi zor olmadı alışma dönemi.şimdi öğrencilerimle negatif söylemlere rağmen iyiyiz.velilerde çocuklarının alıştığını görünce rahatladı.siz biraz daha şanslısınız tatil dönüşü olduğu için.benim 3. bebeğim ve doğal olarak doğum iznim.ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.umarım rahat başlarsınız ve benim yaşadığım olumsuzlukları yaşamazsınız.ya kötü örnek oldu ama dediğim gibi 3 te 1 kişi dekkeldi böyle.öğrencilerin ve velilerin siz gelmeden bilgilendirilmesi +yönde ÖNEMLİ...

Tepki Skoru
0
İlk 2 hafta oyun oynatın. çocuklarla kaynaşın, gerisi gelir.. Velilerle de neler yapacaklarınıza dair toplantı yapın mutlaka..

Tepki Skoru
0
öncelikle senden önceki öğretmen neler yapmış onları araştır... bende öyle başlamıştım öğretmen velileri sınıfa almıyormuş çocukları kapıyı aralayarak sınıftan gönderiyormuş öncelikle bu durumu ortadan kaldırdım doğal oldum... görevlendirme gitmiştim okula öğretmenin doğum dönüşü veliler okula dilekçe verdiler benim okulda kalmam için... dönemi öyle kapattım.. kendine güven eğitime ve ortama velileride kat gerisi gelir. bol şanslar....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle