Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2.dönem Aile katılım planı

Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
997
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
49
2006-2007 2. DÖNEM AİLE KATILIMI PLANI

ŞUBAT

• Velilerden çocuklarıyla birlikte çeşitli büyüklükteki şişeleri ve bardakları su dolu leğenin içine bastırarak çıkan hava kabarcıklarını gözlemlemeleri istenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte mısır patlatarak mısırların patlamadan önceki ve sonraki görünüşleri hakkında konuşmaları söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte yağmur yağarken pencereden yağmurun yağışını gözlemleyip yağmur tekerlemesini birlikte söylemeleri istenir.
• Velilere bir gün sonra yapılacak etkinlik için çocuklarının bebekliklerine ait yazlık ve kışlık giysileri okula göndermeleri söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte evde şarkı söyleyerek seslerini teybe kaydettikten sonra dinlemeleri istenir.

MART

• Velilere çocuklarıyla birlikte çevrelerinde yardıma muhtaç insanların olup olmadığını, varsa ne gibi yardımlar yapabileceklerini konuşmaları söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte yere çeşitli aralıklarla minderler dizerek parkur oluşturup üzerinden atlamaları istenir.
• Velilerden ertesi gün yapılacak etkinlik için çeşitli sebze, meyve, çiçek vb. bitki örnekleri göndermeleri istenir.
• Velilere çocuklarını bir hikâyeyi resimlerine bakarak anlatması için yönlendirmeleri söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte gözlerini kapatarak çevreden gelen sesleri dinleyip ne gibi sesler duyduklarını konuşmaları istenir.
• Velilere çocuklarının buzdolabındaki yeşil sebzeleri bulmasını istemeleri söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte meyve yerken yarım meyve, bütün meyve ve görünüşleri hakkında konuşmaları istenir.
• Velilere çocuklarına bir avuç fındık vererek saymasını istemeleri söylenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte kendilerine ve çocuklarına ait olan çoraplardan beşer tane alarak görünüşlerini karşılaştırma, eşleştirme iç içe geçirerek top yapıp oynama çalışmaları yapmaları söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte 1’den 9’a kadar rakam söyleyip, söylenilen rakam kadar nesne getirme çalışmaları yapmaları istenir.
• Velilere masanın üzerine beş nesne koyup, çocuğuna gösterdikten sonra bir tanesini saklayıp, saklanan nesneyi çocuğundan istemesi söylenir.

NİSAN

• Velilere çocuklarıyla birlikte çeşitli gazete ve dergilerden hayvan resimlerini kesip bir albüm oluşturmaları söylenir. Albümdeki hayvanları saymaları istenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte hafta sonu tiyatro veya sinemaya gitmeleri istenir.
• Velilere ertesi gün okula gelirken çocuklarını elbisesini kendisinin seçerek giymesi konusunda yönlendirmeleri söylenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte hayvanat bahçesine gitmeleri, gördükleri hayvanlar hakkında konuşmaları söylenir. Yavru ve anne hayvanlara çocuklarının dikkatlerini çekmeleri istenir.
• Velilerden pikniğe çocuklarıyla birlikte gidip taşların altına ve ağaçların kabuklarına bakıp böcekleri inceleyip görülen canlılar hakkında konuşmaları istenir.
• Velilere evde çocuklarıyla birlikte kahvaltı yaparken masadaki yiyeceklerin hayvanlardan elde edilenlerine dikkatini çekerek çocuklarına bilgi vermeleri söylenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte hayvanlar albümü oluşturmaları; albümünü yaptıkları hayvanların beslenme şekillerini konuşmaları, besinlerini çizerek eşleştirmeleri söylenir.
• Velilere çocuklarının bakımını üstlenebileceği bir ev hayvanı almaları söylenir.

MAYIS

• Velilerden çocuklarıyla birlikte postahaneye gidip ankesörlü telefondan bir yakınlarını aramaları istenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte müzik açıp serbest jimnastik yaparak, müziği kapatıp hareketsiz durarak “müzikli heykel” oyunu oynamaları söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte manav veya pazara gidip yaz sebzesi almaları istenir. Ertesi gün yapılacak etkinlik için okula yazlık giysi göndermeleri istenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte limonata veya ayran yapıp içmeleri söylenir.
• Velilere çocuklarıyla birlikte meyve salatası yapmaları; yapılan meyve salatasını da komşu veya misafirlerine ikram etmeleri söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte meyveleri ailedeki kişi başına 2 ya da 3 olacak şekilde gruplayarak renklerine göre eşleştirme oyunu oynamaları istenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte evdeki oyuncak taşıtları, hareket edebilecekleri yerlere göre gruplamaları istenir.
• Trafik polisi veli sınıfa davet edilir.

HAZİRAN

• Velilere çocuklarıyla birlikte mutfakta çeşitli malzemelerden yapılmış, farklı büyüklükteki tencereleri ağır-hafif şeklinde kıyaslamaları söylenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte trafik lambasının olduğu bir yerde ve yaya geçidinin olduğu bir yerde karşıdan karşıya geçme çalışmaları yapmaları istenir.
• Velilerden çocuklarıyla birlikte evde minder üzerinde atlama, pedal çevirme hareketleri yapmaları istenir.
• Velilerden tatilde nerelere gideceklerini çocuklarıyla konuşarak birlikte planlamaları istenir.

Bu şekilde dönemlik plan hazırlayarak velilerimi çocukları ile yapacakları çalışmalar konusunda yönlendirdim. çok faydalı oluyor.Umarım işinize yarar.
 
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
997
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
49
rice edrim rehber oluyor bu plan işimizi kolaylaştırıyor.
 
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
997
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
49
helal olsun ,nedemek hocam.Bende sizlerin fikirlerinden faydalanıyorum ,çok süper şeyler var burada yeniyim ve şimdiden tiryakisi oldum buranın.
 
Katılım
7 Ocak 2007
Mesajlar
6,268
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
48
Hocam hoşgeldiniz siteye, paylaşım için teşekkür ederim.
 
Katılım
7 Eyl 2007
Mesajlar
2
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
46
yapmış olduğunuz aile katılım planını çok beğendim birinci dönemini de yollarsan çok iyi olacak şimdiden teşekkürler.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst