Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

06/09/2008 tarihli yönetmelikle değişen evraklar-yeni sistem-yorumlar-doğrular

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yönetmelikteki değişiklikle birlikte artık gelişim dosyası tutmak zorunda değilsiniz dedi okul müdürü bana.e-okul a gireceğiz bilgileri diyor.doğru mu bu?e-okul olayından haberdarım ama gelişim dosyası tutmamama olayı pek mantıklı gelmedi bana.
bu konuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim arkadaşlar...

Tepki Skoru
0
arkadaşım artık gelişim dosyası tutmuyoruz.Ben 2 yıldır tutmuyorum .kazanım değerlendirme formu var programda sadece onu tut.Birde yönetmelikte gerekli olan formlar var onları tut yeter.

Tepki Skoru
0
a ve b şıkları ayrımına dikkat edin arkadaşlarilköğretimler ve anaokulları farklı bu yazı yönetmelikten
(EK8)​
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA TUTULACAK DEFTER, DOSYA VE FORMLAR​
a) Kur umlarda tutulacak defter, dosya ve for mlar:
1) Başvuru Formu (Ek1)
2) Kayıt Defteri (Ek2)
3) Acil Durumlarda Başvuru Formu (Ek3)
4) Devam Çizelgesi (Ek4)
5) GözlemGelişim
Dosyası
6) Öğrenci Dosyası

b) Anaokullarında ayrıca tutulacak defter ve dosyalar :
1) Öğretmen, Memur, Hizmetli DevamDevamsızlık
Defteri,
2) Demirbaş Eşya Defteri (A.B.C Demirbaş Defteri)
3) Demirbaş Eşya Yardımcı Defteri,
4) Kullanılmaya ve Yoğaltılmaya Yarayan Eşya ve Gereçler Defteri,
5) Ödenek Defteri,
6) Aylık ve Ücret Gerçekleştirme Defteri,
7) Gelen ve Giden Evrak Defteri,
8) Teftiş Defteri,
9) Öğretmenler Kurulu Karar Defteri veya Dosyası,
10) Öğretmen ve Diğer Personel ile İlgili Şahıs Dosyaları,
11) Satın Alma İşleri ile İlgili Dosyalar,
12) Okul Nöbet Defteri,
13) Zimmet Defteri,
14) Senet ve Fatura Dosyası,
15) Ambar Defteri,
16) Maaş Bordrolarının Onaylı Örnekleri Dosyası,
17) İzinRapor
Defteri,
18) Öğretmen Sicil Defteri.​
19) Öğretmen Çalışma (Eğitim) Saatleri Devam Takip Defteri.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar özel bir anaokulunda görev yapıyorum. tutulması gereken evrakları ve defterleri ben tutuyorum. sanırım yeni düzenlemeler gelmiş bu konuda ben yardım istyorum:36_3_12:

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar yönetmeliğin yeni halin de gözlem gelişim dosyası diyor ama örneği hiç bir yerde yok peki biz nasıl bir şey tutacağız bilen var mı ?
ben diğer tüm dosyaları + formları bir yarım kapak dosyada topladım onu gözlem gelişim dosyası olarak sunacağım acaba kastetikleri şey bu mudur?
bilen varsa ve banada anlatırsa sevinirim

Tepki Skoru
0
arkadaşlar e okul bölümünde de sordum ama tekrar sormak istiyorum yukarda değişen yönetmelikte

Gözlem-gelişim dosyasındaki bilgiler öğretmen tarafından e-okul sistemindeki bölüme işlenir." diyor fakat e okula bakanlar varsa bilirler bu bölümler aktif değil işlenecek davranışlar girilmemiş bu bölümler boş bu iş nasıl yapılacak

Tepki Skoru
0
bugün bizede rehberlik için müfettişlerimiz geldiler.

artık işimiz kaydımız yok tekrar sınıf defteri dolduracakmışız.resmi yazıyı,yönetmeliği gösterdiğimiz halde, bizden sınıf defteri doldurmamızı istiyorlarmış.(gerçi bana gelen müfettiş bunu bana söylemedi ama idareye söylemiş.)neymiş yıllık ve günlük planlar resmi evrak niteliği taşımıyormuş.neymiş anasınıfları sınıf defteri dolduruyormuş.bakar mısınız bazı anasınıflarındaki öğretmenlerin bilgisizliği-alanındaki gelişmeleri takip etmemesi yüzünden bizden yönetmelikte olmayan,resmi yazıylada açıkça belirtilen,hatta bakanlıktan gelen resmi yazıya inat tam tersini isteyebiliyorlar.
bende müdürüme sözlü değil yazılı olarak istediğini belirtmesini istedim.

sene başında velilerin getirdiği kırtasiye malzemelerini okula bağış diye tutanakla teslim alcakmışız.
gün gün yada haftalık okul idaresinden çıkışını isteyecekmişiz.(elişi kağıdı,fon kartonu,pritt,grapon kağıdı,oyun hamuru için geçerliymiş bu söylediklerim.)
çocuklar kendi eşyalarını prittleri ve oyun hamurlarını kullanmayacaklarmış.kiminki denk gelirse ortak kullanım alanından alacakmış ki sonucunda başkasının malını doğru kullanmayı öğrenecekmiş.
bu hafta her sınıf kendi öğrencilerinin getirdiği tüm oyun hamurlarını,prittleri,fon kartonlarını,elişi kağıtlarını,grapon kağıtlarını sayıp idareye teslim edecekmiş.idare biz istedikçe verecekmiş.
(günlük ambar çıkışı gibi olcakmış.)
sene başında her çocuktan 6 renkten 5 adet fon kartonu(yani çocuk başına 30 adet) - 6 renkten 10 adet elişi kağıdı (yani çocuk başına 60 adet) - her çocuktan 4 renk oyun hamuru - her çocuktan 5 adet pritt istemiştik.
sınıf mevcudum 26.
buyur gel sen hesapla.
26*30=780 adet fon kartonu
26*60=1560 adet elişi kağıdı
26*4=104 adet oyun hamuru
26*5=130 adet pritt
şimdi sene başında olan malzeme sayısı bu diyelim.(bazı velilerimizin maddi durumları iyi değildi mesela ben onlardan sadece çocuğun kişisel kullanım eşyalarını istemiştim.elişi kağıdı-fon kartonu-grapon kağıdı falan istememiştim.)
şimdi bize düşen iş sınıfta bunlardan şuan ne kadar var onu hesaplamak.
vay anam vay.

hergün kaç sayfa fotokopi çekiyorsak onu görevli kişiye sayı olarak bildirecekmişiz.

bugün rehberlikmiş.
2. dönem teftişe geleceklermiş.

nelerle uğraşıyoruz görün arkadaşlar.
iyiyce saçmalamışlar. öğretmnin başka işi yok bunlarla uğraşsın. bugün şu kadar kağıt harcadım ,vs vs. allah hepimize kolaylık versin.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar slm dün bana müfettiş geldi ve son değişikliğe göre gözlem gelişi,m dosyası dolacak dedi ama örnek sordum ve değğişiklikten haberdar olduğumu açıkladım siteyide anlattım değişikliklerden ilk burdan haber aldığımı filanda söyledim memnun oldu.ancak şu dosyanın nasıl dolacasğı konusunda netlik yok zaten hocada aynı fikirdfe bilgisi olzan varmı paylaşırsanız çok mutlu olacağım şimdiden teşekkürler..

Tepki Skoru
0
Bana da gözlem gelişim dosyasını tutmamı söyledi ama benim duyduğum kadarıyla kaldırılmıştı dedim.Yine de ısrarla hocam siz tutun dedi.Bilmiyorum artık tutalımmı tutmayalı mmı?napıcağımı şaşırdımm.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca eğer ddosyada bir değişiklik varsa ona göre bir örnek yolarsanız memnun olurum.

Tepki Skoru
0
Bir şey soracağım. Bana,kazanım değerlendirme formları ayda bir doldurulup eve gönderilecek dediler okulda. Köy okulundayım ve doğal olarak öğrencilerin kendi kazanım değerlendirme kitapçıkları yok. Bir defaya mahsus tüm öğrencilerim için fotokopi çektirdim. Ancak bana ters gelen bir şey var, ekim ayı için ele aldığım amaç ve kazanımları değerlendirmek için yine kitapçığın tamamını çektiriyorum. Bu kasım ayı için de, aralık ayı için de geçerli olacak. Halbuki bana kitapçığın başından, ortasından iki üç kazanım gerekiyor. onları ele alıp değerlendireceğim. aylık amaç kazanımlara göre ben hazırlayım desem o da çok uğraştıracak gibi. uğraşmay da geç, veliler zaten ilgilenmiyor.. Ailelere aylık ne gönderebilirim? Gelişim dosyasında gelişim özelliklerini değerlendirme sayfası var, onları mı fotokopi çektirsem? Bir fikri olan var mı? Tahminimizce pazt de müfettiş gelecek ve elimde böyle bir şey yok.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben mi yanlış anladım şimdi sistematik,oyun gözlem vs formları doldurmayacak mıyız?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bana geçtiğimiz hafta müfettiş rehberlik amaçlı geldi,kazanım değerlendirme formunu dönem sonu için doldurmamızı ama istersek ay sonlarındada dönem sonu için kaynak olsun diye doldurmamızın faydalı olaccağını söyledi, ama ben pek düşünmüyorum çünkü çok fazla zaman alıyor ama gözlem defteri tutuyoyum,kısa kısa notlar alıyorum.

birde günlük planın değerlendirme kısmı ile çok iglilendi hergün çocukların amaç ve kazanımları % olarak yazıcakmışım..onun dışında birde veli katılım çalışmalrı ile çok ilgilendi.ebevyn katılım formlarını ve veli katılım çalışmalrını tek tek inceledi. olumlu bulduğunu söyledi, pek sorun yaşamadık..

Tepki Skoru
0
bursada bir bilgilendirme toplantısı yapıldı ve bu toplantıda ben bu defter işini sorduğumda kesinlikle gerek olmadığını söylediler.bize anaokulu müdüreleri gelecek ilk teftiş için;gerçi hala gelmediler biz biraz varoşta kalıyoruz acaba ondan mı bilmem:)

Tepki Skoru
0
peki gelişim gözlem dosyasını nerden bulabiliriz.bu konuda yardımcı olabilir
misiniz?
kararlar defterinden haneriniz vavrmı peki bunun da bulunması gerektiğini söyledi okul idaresi

Tepki Skoru
0
zerrin arkadaş o nasıl idarecilik anlayışı alah sana yardım etsin lütfen kendini ezdirme seninde hakların var.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bir konuda sizden teklif almak istiyorum artık çok ısrar edelim bize de TENEFÜS HAKKIverilsin.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle