bugün bizede rehberlik için müfettişlerimiz geldiler.
artık işimiz kaydımız yok tekrar sınıf defteri dolduracakmışız.resmi yazıyı,yönetmeliği gösterdiğimiz halde, bizden sınıf defteri doldurmamızı istiyorlarmış.(gerçi bana gelen müfettiş bunu bana söylemedi ama idareye söylemiş.)neymiş yıllık ve günlük planlar resmi evrak niteliği taşımıyormuş.neymiş anasınıfları sınıf defteri dolduruyormuş.bakar mısınız bazı anasınıflarındaki öğretmenlerin bilgisizliği-alanındaki gelişmeleri takip etmemesi yüzünden bizden yönetmelikte olmayan,resmi yazıylada açıkça belirtilen,hatta bakanlıktan gelen resmi yazıya inat tam tersini isteyebiliyorlar.
bende müdürüme sözlü değil yazılı olarak istediğini belirtmesini istedim.
sene başında velilerin getirdiği kırtasiye malzemelerini okula bağış diye tutanakla teslim alcakmışız.
gün gün yada haftalık okul idaresinden çıkışını isteyecekmişiz.(elişi kağıdı,fon kartonu,pritt,grapon kağıdı,oyun hamuru için geçerliymiş bu söylediklerim.)
çocuklar kendi eşyalarını prittleri ve oyun hamurlarını kullanmayacaklarmış.kiminki denk gelirse ortak kullanım alanından alacakmış ki sonucunda başkasının malını doğru kullanmayı öğrenecekmiş.
bu hafta her sınıf kendi öğrencilerinin getirdiği tüm oyun hamurlarını,prittleri,fon kartonlarını,elişi kağıtlarını,grapon kağıtlarını sayıp idareye teslim edecekmiş.idare biz istedikçe verecekmiş.
(günlük ambar çıkışı gibi olcakmış.)
sene başında her çocuktan 6 renkten 5 adet fon kartonu(yani çocuk başına 30 adet) - 6 renkten 10 adet elişi kağıdı (yani çocuk başına 60 adet) - her çocuktan 4 renk oyun hamuru - her çocuktan 5 adet pritt istemiştik.
sınıf mevcudum 26.
buyur gel sen hesapla.
26*30=780 adet fon kartonu
26*60=1560 adet elişi kağıdı
26*4=104 adet oyun hamuru
26*5=130 adet pritt
şimdi sene başında olan malzeme sayısı bu diyelim.(bazı velilerimizin maddi durumları iyi değildi mesela ben onlardan sadece çocuğun kişisel kullanım eşyalarını istemiştim.elişi kağıdı-fon kartonu-grapon kağıdı falan istememiştim.)
şimdi bize düşen iş sınıfta bunlardan şuan ne kadar var onu hesaplamak.
vay anam vay.
hergün kaç sayfa fotokopi çekiyorsak onu görevli kişiye sayı olarak bildirecekmişiz.
bugün rehberlikmiş.
2. dönem teftişe geleceklermiş.
nelerle uğraşıyoruz görün arkadaşlar.