Zümre toPLantı Örneğm...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miSy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:41
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@miSy
2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DARICA İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

YAŞ GRUBU : 5-6 yaş
TOPLANTI TARİHİ : 6.10.2008
TOPLANTI YERİ : ……… ilköğretim okulu öğretmenler odası
TOPLANTIYA KATILANLAR: Okul Müdürü …….., Anasınıfı öğretmeni ………….

TUTANAK NO: 1

6.10.2008 Tarihinde;
Okul müdürü …………. ile Anasınıfı öğretmeni …………. toplanarak gündemi belirleyip aşağıdaki kararlar alınmıştır.

G Ü N D E M:

1- Okul Öncesi Eğitim Yönetmeliğinin okunması
2- Yıllık ve günlük planların hazırlanması.
3- 1.Dönem de çocuklara kazandırılacak sosyal- duygusal- psikomotor ve el becerilerinin görüşülmesi.
4- Aile katılım çalışmaları ile ilgili yapılacakların görüşülmesi.
5- 1. dönem çalışmaları için diğer zümre öğretmenleri ile işbirliğinin görüşülmesi.
6- 1. dönem boyunca velilerimizi bilgilendireceğimiz anne- baba bilgilendirme mektuplarımızın, 1. dönem konularının belirlenmesi.
7- Valilikçe yürütülen Okul Öncesi Eğitiminin yaygınlaştırılması projesine Darıca İlköğretim Okulu olarak sağlayabileceğimiz katkılar.
8- Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ VE ALINAN KARARLAR:

1- Okul Müdürü ………… 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı açmıştır. Okul Öncesi Eğitim Yönetmeliği Okul Öncesi Öğretmeni …….. tarafından okunmuştur. Yönetmelikte olan değişikliler yenilenmiştir ve öğretmenlerin ders giriş- çıkış saatleri ile ilgili bölümde okunarak okulumuzun 08:30 ve 15:05 olarak belirlenen giriş ve çıkış saatlerine göre anasınıfı programının düzenleneceği Okul Öncesi Öğretmeni ……….. söylemiştir. Okul Müdürü …………da bu saatler arasında işlenecek Anasınıfı programını onaylamıştır.
2- Yıllık ve günlük planlar yeni program doğrultusunda hazırlanmasına amaç ve kazanımlara ulaşmak için konular seçilmesine, bu konular belirlenirken çocuğu araştırmaya, düşünmeye sevk eden, çevresel ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilen konular tercih edilmesine karar verildi.
3- Okul müdürü …………. , Okul Öncesi Eğitiminin üzerinde durarak 0-6 yaş çocuklarının gelişimlerinin sağlıklı olmalarının ve bu dönemi insan hayatının gelişimindeki önemi üzerine gerekli açıklamaları yapmıştır. Bunun üzerine Okul Öncesi Öğretmeni …………….. bu önemin öğrenci ailelerine de iletileceğini ve bu yönde gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını söyledi.
4- Okul Öncesi Öğretmeni ……………. söz alarak 4. madde ile ilgili görüşlerini belirtmiştir. Bu madde ile ilgili olarak anasınıfı yıllık programında yer alan Aile Katılım kısmı ile ilgili olarak, planda yer alan tüm aile katılım hedeflerine titizlikle uyulacağını belirtmiştir. Ayrıca buna ek olarak, yapılmış olan ilk Veli toplantısında tüm velilerin bu konu ile ilgili olarak görüşleri alınarak gerekli açıklamalar velilere yapılmıştır. Ayrıca bu eğitim yılı içerisinde velilere Okul Öncesinin öneminin anlatılması yönünde 0-6 yaş dönemlerinde görülebilecek problemler ile ilgili olarak, velileri bilgilendirme seminerlerinin yapılabileceği söylenmiştir.
5- Okul müdürü …………….., anasınıfı etkinliklerinin yıl boyunca yürütülmesinde ve daha da verimli sonuçlar alınması adına okulumuzdaki diğer branş ve sınıf öğretmenleri ile işbirliği içerisinde çalışılması gerektiğini belirtmiştir. Okul Öncesi Öğretmeni ……………… da tüm etkinliklerin planlanmasında bunu göz önünde bulunduracağını ve gerekli görülen tüm yerlerde okulumuzun sınıf ve branş öğretmenlerinden gerekli yardım ve desteği alacağını belirtmiştir.
6- Okul Öncesi Öğretmeni …………….. söz alarak, 2008-2009 Eğitim- Öğretim yılı anasınıfı yıllık planında yer alan Aile Katılım çalışmalarına ek olarak aylık olarak velilere bilgilendirme mektupları yollanacağını açıklamıştır. Bu bilgilendirme mektuplarının aylık içerikleri okul idaresine bilgi vereceğini açıklamıştır. Bu haber mektupları daha çok öğrencilerin aylık olarak gelişimsel yönlerinin takibi ve velinin, çocuğunun gerek sosyal- duygusal ve gerekse bilişsel yönden gelişimini daha yakın takip etmesini sağlayacaktır. Okul müdürü ………….. bu açıklamalara ek olarak veli bilgilendirme çalışmalarının önemi üzerinde durarak gerekli açıklamaları yapmıştır.
7- Okul müdürü ………….., valilik tarafından Okul Öncesi Eğitiminin yaygınlaştırılması yönünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda bizim de Darıca İlköğretim Okulu olarak bu sürece katkıda bulunmamız gerektiğini açıklamıştır. Bu sebeple çevremizde bulunan Okul Öncesi Eğitim yaşı gelmiş çocukların tespit edilerek, velilerinin Okul Öncesi Öğretmeni ………… tarafından telefonla aranarak okula davet edilmelerini ve gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini vurgulamıştır. Okul Öncesi Öğretmeni …………… da bu çalışmaları geçen yılki öğretmenin yapmış olduğu tespitler üzerinden giderek gerekli düzenlemelerle birlikte çevredeki belirlenen çocukların velilerin aranacağı, bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını söyledi.
8- Okul müdürü ………….., verimli bir ders yılı geçirmek ve bu zümrede alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarımızı planlamak yönünde iyi temennilerde bulunarak toplantıyı kapatmıştır.

……………… …………………
Okul Öncesi Öğretmeni Okul Müdürü

riCa eDerim..

çok teşekkürler...

teşekkürler paylaştığınız için yaralı olacak benim için:)

çok tşkler emeğinize sağlık

çok teşekkürler.

Çok teŞekkÜr ederİm hocam

teşekkürler

teşekkürler hocam

çok tşk ederim.

paylaşım için teşekkürrlerr..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri