Zaman kavramıyla ilgili oyuncak..fikir sunucak olan var mı? :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan My İmmortal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@My İmmortal
Öncelikle merhaba :)
Oyuncak dersimizde yeni bi oyuncak daha yapıcaz.. Konu zaman kavramı. Bu konuyla ilgili ne tür oyuncaklar yapabilirm? Yardım ederseniz, küçück bi fikir sunsanız bile olur..çok mutlu olurum :) Şimdiden teşekkürler :)

:36_3_12:

ışığa duyarlı bir oyuncak olsa ne bileyim gece gündüz kavramını yansıtan ... net bir şey olmadı ama hani elektriğe duyarlı bir sistem yapsan mukavva üzerine hani baist bir elektrk bağlansı yapsan ucunda lamba lamba yanınca yamba ile birlikte güneş çıksa kapama tuşuna basınca güneş sahneden ayrılsa
yani 2 fon kullan ev ağaçlar kuşlar falan olsun 3 boyutlu biri siyah biri mavi olabilir .ışığı yakınca maviyi arkasına koyup ışığı yaktığın düğmeye basınca güneş çıksın kapatınca siyah fon üzerine ay çıksın ...

karışık oldu ama umarım faydalı olmuşsundur

kapatıp açmayı fln anladım da hocam :) Ay çıksn güneş çıksn fln derken ... Çok güzel bi fikir ama biraz ağır olablr sanırm mukavvadan fln yapıcaz.. Ama düşünürm ya.. Çok teşekkür ederim :)

düğmeye bastığın zaman çubuğun ucunda ay çıksın saat gibi akreple yelkovan gibi ışığı kapatınca pipetin ucuna bağladığın ay çıksın tabi dediğin gibi eksik detaylar uğraştırı olur o pipeti mekanizmayla bağdaştırmak zor gibi ama :)

galiba hocam...yine de teşekkür ederm :)
bulamadım daha off =(

benim konumda zaman kavramıydı parça-bütün kartları hazırladım saat şeklinde tam saatleri anlattım. bi tarafta rakamla sayı gösteriliyo diğer yanına resmi çiziyosun mukavvayla yapmıştım ben tam anlatamadım ama anlamışsındır inşallah yardımcı olabilmişimdir :)

evet gayet iyi bi fikir :) :) anladım gbi. Çok teşekkür ederim canım :)

yaa banada lazim zaman kavramı aklımdabi kaç fikir var ama

kartlar hazirlamayı düşünüyorum.kartlara coçuğun sabah kalıp aksam yatıncaya kadar yaptiği seyleri resmedip coçuğun bunu belli bi düzene koymasını isticem ama olurmu bilmiyorumm sizce??????????

bence süper fikir

slm zaman kavramı bulamadım bana yardımcı olursanızı sevinirim yanlız acil lazım yardımlarınızı bekliyorum şimdideden tşk

okulöncesinde öğretiile bilinecek zaman kavramları sabah -öğle - ve akşam dır. bunlar içinde yapılabilinecek en güzel materyallerden biri de kart ile öğrenmek isterseniz birde zaman kavramı ile ilgili şarkı var bilirsiniz belki ön çalışma olarak o öğretile bilinir.

Annem beni bir gün mutfağa çağırdı
Şu ciğeri bekle öfkeyle bağırdı
Ne yapayım korkumdan şaşırdım kaldım
Hemen oracıkta uykuya daldım
Öğlenler oldu abim eve geldi- (2)
Abiciğim ciğeri kediler yedi- (2)
Yediyse yedi bekleseydin dedi- (2)
İkindi oldu annem eve geldi- (2)
Anneciğim ciğeri kediler yedi- (2)
Akşam baban gelince sen görürsün dedi- (2)
Akşamlar oldu babam eve geldi- (2)
Babacığım ciğeri kediler yedi- (2)
Kabahat sende değil annende dedi- (2)

bu şarkının sözlerini çok sevdimde hocam müzikli olanından varsa eğer paylaşır mısınız?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri