yüksek lisansla ilgili sorum olacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lavanta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:11
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@lavanta
selam arkadaşlar ben açık öğretim okul öncesi öğrencisiyim ve yüksek lisans yapmayı düşünüyorum sorum şu; lisans için ingilizce şartmı yani üds sınavına girmemiz gerekli mi bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

selam arkadaşlar ben açık öğretim okul öncesi öğrencisiyim ve yüksek lisans yapmayı düşünüyorum sorum şu; lisans için ingilizce şartmı yani üds sınavına girmemiz gerekli mi bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
arkadaşım her üniversitenin kabul şartları farklıdır. yapacağın üniversite ile görüşemen gerekiyor.onlar sana gerkli ve en azından doğru bir bilgi verceklerdir.yardımcı olabildiysek ne mutlu. başarılar.

dil olmazsa olmaz koşul....

Bazı üniversiteler dili şart koşmuyorlar başarılar..

aranıza henüz katıldım. şu an 3. sınıftayım ve yüksek lisans sonrasında da doktora yapmak istiyorum. ama bu konuyla ilgili çok az bilgiye sahibim. ales e girilmesi gerektiği yazılmış kpds denmiş üds denmiş.. bu zamana kadar hiç bilgim olmayan sınavlar.. konuları nedir bu sınavların, ne tür derslerden soru sorulur? hangi sırayla girilir yoksa hepsine aynı sene mi girmek gerekli? kaç sorudur? tüm bu sınavlar için en çok önerdiğiniz yayınlar neler?? umuyorum ki bu sorulara cevap verrebilecek olanınız vardır :) şimdiden teşekkürler!

ben ikinci yüksek lisansıma basvurdum.. öncelikle ales sınavına girmen gerekiyor. gecerliligi 3 yıl bu yuzden bu yıl girebilirsin.sonbahar ve ilkbahar dönemi olmak üzere yılda 2 kez yapılıyor bu sınav. ve sonbahar dönemi alesi herzaman daa kolay olur. üniversitelerin yüksek lisans ales puan sartı 55, minimum 55 alman gerekiyor bu sınavdan ama sonrasında doktorada yapmak istiyorsan 70 alman gerekiyor 100 üzerinden puanlar.. ales sınavında sadece türkçe matemetik soruları var bence bi yayın yada kitaptan calışmana gerek yok çıkmış soruları cozerek (son 5yada 10 yılın cıkmıs sorularını) rahatlıkla yaparsın. ben sadece son 3 yılın sorularını cözdüm 81 aldım.. yabancı dil sartı yok.. yani girmek istediğin üniversitelere göre degisiyor bu durum.. hangi üniversitede yapmak istiyorsan ona göre değişiyor.. benm ilk yüksek lisans basvurumda yabancı dil istiyordu. ikinci basvurduğum üniversitede ise istemiyordu. yabancı dil sınavından 45-ile 65 arası puan istiyor üniversiteye göre degişiyor. üds sınavı yada kpds sınavları var bunun için ama lise ingilizce eğitimi ile yapabilecegin sınavlar degil kursa gitmen gerekebilir. üniversiteye alınırken ales sınav sonucun, lisans diploma notun, girecegin üniversitenin yapacagı alanınla ilgili yazılı ve sözlü mülakat sonucun ve istenirse yabancı dil sınav sonucunun ortalaması alınıyor.. umarım yardımcı olabilmişimdir.

beatrice arkadaşım eğer senin için bir sakıncası yoksa yabancı dil istemeyen gittiğin 2. üniversitenin ismini öğrenebilirmiyim.. şimdiden teşekkür ederim...... :)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri