Yorumsuz Bİr Yazi Okuyun Ama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esmaögretmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:12
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@esmaögretmen
Bu nefret dolu eğitimciler nerede yetişiyor?

Sen onu pamuklar içinde büyüt, gözün gibi bak, ıslanmasın diye sen ıslan, üşümesin diye sen üşü, aç kalmasın diye sen aç kal, hastalanmasın diye sen hastalan, yorulmasın diye sen yorul, sırtında taşı, koynunda taşı, başında taşı... Böbreğini, ciğerini, gözünü neyini isterse vermeye hazır ol..
Sonra okula gönder..
Müdürün teki sırf valiye yalakalık yapacağım diye senin 5 yaşındaki yavrunu Kars soğuğunda 2 saat bekletip DONDURSUN!
Müdürün başka teki çok sinirlendiği için senin 10 yaşındaki başka yavrunu Isparta yağmuru altında 2 saat bekletsin.
Müdürün öteki teki 13 yaşındaki başka yavrunun kulağını patlatsın.
Beriki tekme tokat girişip kör etsin..
Nedir bu böyle?
Çocuklardan bu kadar çok nefret eden bir eğitmen ordusu nerede yetişiyor?
Eğitim fakültelerimizde böyle “özel” bir eğitim mi veriliyor?
“ÇOCUK: İğrenilesi mahluk.
ÖĞRENCİ: Nefret dışında bir hissin duyulmaması gereken şey.
GENÇ: Her görüldüğü yerde girişilmesi gereken şeytan işi canlı.
EĞİTİM: İşkence.
ÖĞRETİM: Duble işkence..”
Bu mudur?
Bu çocuklar okulda ne öğreniyor, adam gibi bir şey veriliyor mu, cahiller ordusu mu yetişiyoru geçtik çocuğumuz eve sağ dönecek mi diye endişeyle bekler olduk.
Kimler? Fakir fukara halk tabii ki. Biraz bir taraflarını doğrultan özel okula veriyor. Çok matah bir eğitim alacağından değil eve sağ salim gelsin diye. En azından dağılmamış bir psikolojiyle.
Kars’ın Esenyazı ilçesindeki anaokulu açılışında çocuklar bildiğiniz gibi valiyi saatlerce bekledikleri için donacakları az daha. Aynı günlere oralarda olduğum için Kars soğuğunun ne menem bir şey olduğuna bizzat tanıklık ettim.
Bir şeyin fotoğrafını çekeceğim diye paltosuz çıkıverdim otelden ve yemin ederim beş dakika bile geçmemişti uyuşmaya başladım.
Ona daha yeni oha derken bugün de Isparta’ta gürültü yaptıkları için yağmur altında bekletilen çocuklar haberi geldi.
Bu çocuklar zatürree olunca ne olacak? Müdür bey mi bekleyecek başlarında? Vali bey mi götürecek hastaneye? AKP milletvekili mi alacak ilaçlarını? Öğretmen bey mi yapacak iğnelerini?

Oldum olası merak etmişimdir. Bu ülkede öğretmenler öğrencilerden neden bu kadar nefret eder? İlkokul ve lise hayatımda biz öğrencilerden tiksinmeyen, baş belası yaratıklar gözüyle bakmayan BİR tek öğretmenim vardı. Psikoloji ve sosyoloji hocası Mustafa bey. Bahçeye çıkıp çocuklarla sohbet eden, ciddiye alan, bizleri ismimizle tanıyan BİR tek oydu. Sınıfına girdiğim aşağı yukarı toplam 60 hoca içinde bir tek o. Utanç verici! Gerisi çocuklara pislik muamelesi yapan yanına yaklaşınca irkilen, çöpe atılası, sevimsiz ve de zır cahil tiplerdi. Görünen o ki değişen bir şey yok.
Bu kadar tiksiniyorsan çocuklardan ve gençlerden niye o işi yapıyorsun? Hayat boyu ne rezillik yaparsan yap atılmayacağını bildiğin için mi? Üç kuruş maaşın garanti olsun, günde dört saat çalışasın, kendini hiç geliştirmek ihtiyacı duymayasın, her tür kaprisini yapabileceğin bir kitlen olsun bir de öğretmensin diye sana saygı gösterilsin diye mi?
Bu kadar yeni mezun öğretmen adayı boş boş tayin sırası beklerken şu eskilerden esaslı bir ayıklama yapılsa (iyi bir testte yarısına yakını ruh hastası çıkabilir zira) belki de 80 yıldır ulaşmaya çalıştığımız muasır medeniyet seviyesine biraz daha yakınlaşabiliriz.

Protestolar umurumda olmayacaktır.

Tuğçe Baran - Vatan

ArkadaŞlar Yenİ GÖrdÜm Nette Bu Yaziyi Sİzlerle De PaylaŞmak İstedİm Ve AÇikcasi Yorumlarinizi Çok Merak Edİyorum

kıyamam ben o masum minik ama kocaman yürekli meleklere..
haberlerde seyrettiğimde inanın ağladım..o dondurucu soğukta
tir tir titremeleri,soğuktan ağlamaları,soğuktan kıpkımızı olmuş yüzleri..
çok acı verici bi manzaraydı...bu manzaraya sebep olanlar utansın
diyeceğim ama onlarda o vicdan yok ki,o duygu hiç olmamış...inş. aynı
acıyı o masumalara yaşatanlar da tadar ve belki soğuktan akılları başlarına
gelir..

kaş yapayım derken göz çıkartmak bu olsa gerek...

Bütün eğitimcileri suçlu ilan eden,töhmet altında bırakan bir zhniyeti ben kınıyorum.Görevini layıkıyla yapan öğretmenlerimize isnat edilen bu yanlış sözleri ,değerli öğretmenlerim adına geri çeviriyorum.Tabii ki öğrencilerin soğukta bekletilmesi doğru değil;ama.bu kadar bir nefreti de hiçbir öğretmenimiz hak etmiyor. Köylerimizde hayvancılıkl yapan vatandaşlarımızın sıkllıkla kullandıklara "oha"sözünü de bir gazeteciye yakıştıramıyorum.

ben bu yazıyı okuduktan sora çok gerilere gittim dayak atan öğretmenler yokmuydu vardı tabii hemde ilkokulda dayak atıyorlardı öğretmenlerimizi cezalandırma ve dayak olayları son bulsun atanları nefretle kınıyorum

o çocuğu tv de gördüm.sadece çok yazık dedim.çok yazık.
ne olursa olsun minik ellerini soğukta titretmeye değmez,neredeyse gözlerindeki yaşlar donacaktı,öyle bakıyordu.

Belkİ Takİp EtmİŞsİnİzdİr.bu Yazinin Arkasindan 2 Defa Daha ÖĞretmnelere YÖnelİk Cİddİ SuÇlamalar İÇeren Yazilar Yazdi Ayni KİŞİ.ÜlkÜ Hanimin DedİĞİ Gİbİ Verİlen Örneklerİ Kesİnlİkle Tasvİp Etmİyorum Ama Bİz ÖĞretmenler İÇİn Yazilanlarda Bu Kadar Da İlerİ Gİdİlmesİne Ve SaÇmalanmasina GÖz Yumulmamasi Gerek Dİye DÜŞÜnÜyorum.

Esma hanım,maalesef ikimizden başka konunun bu tarafını da gören olmamış.

Esma hanım,maalesef ikimizden başka konunun bu tarafını da gören olmamış.

evet ülkü hanım.benim amacım daha çok bu konuya dikkat çekmek ve arkadaşların yorumlarını öğrenmekti.o zaman diğer yazıları paylaşmaya gerek yok diye düşünüyorum.saygılarımla

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri