YÖK başk. açıklamasına bakar mısınız yazık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hulyak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:23
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@hulyak
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Bilkent Üniversitesinde toplanan Ulusal Öğrenci Konseyi Olağan Genel Kurulunda üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla bir araya geldi.
Çeşitli illerden gelen öğrenci konseyi başkan ve üyelerinin sorularını yanıtlayan Özcan, bir soru üzerine öğretmenlik fakültelerine talebin fazla olduğunu, bu fakültelerin kontenjanlarının artırılmadığını söyledi.
''274 bin öğretmen adayı beklerken hala bu okulların seçilmesini anlamış değilim'' diyen Özcan, okul öncesi eğitimini verecek öğretmen sayısının az, buna karşın sınıf öğretmeni sayısının fazla olduğunu ifade etti.
Özcan, şunları kaydetti:

''Okul öncesi yok satıyor, ama sınıf öğretmeni ihtiyacı fazla. Ben diyorum ki, sınıf öğretmenlerini alalım, 1 sene eğitimlerini verelim ve ihtiyaç duyduğumuz branşta öğretmene çevirelim. Yoksa elimizdeki stok patlayacak. Böyle devam edemeyiz. 274 bin insan öğretmenlik beklerken biz oturup 'Oh ne ala! İşler çok iyi gidiyor' diyemeyiz. Öğrencilerimizi televizyon programlarında ya da orada burada konuşurken, eğer çok gerekli değilse çok idealist değillerse öğretmenlik konusunda başka alanları da düşünmeye sevk edici telkinlerde bulunmalıyız. Siz bizim çok rahat ettiğimizi mi zannediyorsunuz? 274 bin arkadaş dışarda beklerken bizim çok rahat uyuduğumuzu mu zannediyorsunuz? Gece gündüz bunlarla uğraşıyoruz. Bazen yılların getirdiği sorunları 1-2 günde çözmek mümkün olmuyor. Onlar da bize bu bakımdan anlayış göstersinler.''

Utanmadan bir de çok mu rahat uyuyoruz diyor adam ya tabi rahatsınız ne olacak size çok düşünüyorsunuz da neden hala adil atamalar yapmıyorsunuz ?

yaklaşık 7 8 bin okulöncesi mezunu işsiz evinde beklerken sen kalk diğerlerini okulöncesi öğretmeni yap akılsız adamlar ancak milletin gözünü boyamayı biliirler biz boşunamı okuduk 4 sene lanet olsun sizin gibilere madem açık var hakkımızı verin.bunu kabul eden sınıfçılarda utansınlar aynısını size yapmadılar mı zamanında bütün ziraatçılar sınıfçı oldu.. eee şimdide sen aynısını yapacaksan bir daha gıg bile deme ayıp yazıklar olsun böyle devlete ben 65 puanla evde oturayım şehrin merkezindeyim ve ücretli bile çıkmasın sen kalk neler söyle reziller

lafa bak yaa ne yapmaya çalışıyo bunlar,nsl bir zihniyettir bu. allahın beyinsizlerii siz önce mezun durumda olan okul öncesi öğretmenlerini biran önce kadrolu atayında kalan açıklar için alternatif üretmeye başlarsınız. şu an bekleyen 5.000 mezun var temmuz atamasına ortalama 8.000 kişi daha diplomasını almış olacak 13.000 kadrolu atama yapın temmuzdada görelim. bunların amaçları bizim önümüzü kapatmak, biz burda atanırız ümidiyle bekleyelim oh ne ala bu boş zihniyetlerin yandaşları gelsin kadroları doldursun. amaç belli

insan çıldırtır bunlar yaaa. bi b.. becerdiğiniz yok bari eğitimin kalitesini düşürmeyin,yazıklar olsun, allah belanızı versin. arkadaşlar artık bunun üzerine hala susmaya devam ederseniz pesss. daha neyi bekliyoruz anlamıyorum. mahkemeye başvurmamız lazım acilen. rehberlikçiler nasıl aldılar haklarını bizde hiçbir baranşa yedirmemeliyz. hiç sendikalardan destek beklemeyin bu konuda emin olun hiçbir sendikacı bunu desteklemez nedenmi? çünkü onlarında amacı tüm öğretmenlerin atanması branşı ne olursa olsun atansın sendkacılarda bu zihniyette olduğu için kimse arkamızda durmaz. biran önce mahkemenin yolunu tutmalıyız.

Sorumsuz Adam. Hep tribünlere oynuyor. KPSS hırsızlığı yaşandı, Hep acı çektiğini vizdan azabı çektiğini söylüuor ama ele avuca gelir hiçbir icraat yok. LAF.varsa yoksa LAF.....

Allah bunların toptan belasını versin de kurtulalaım insanı durduk yerde günaha sokuyorlar,bide utanmadan gece gündüz bunlarla uğraşıyoruz diye uğraşıcaksınız daha durun sizde bu aklı ooldukça çok çekiçeksiniz bizden ,bizden beter duruma düşün inşallahhhhhhhhh

ya neden kimse rehberlikçiler azda yada zihinsel engelli yada çocuk gelişimi demezken hala kalkıp okul önceside :36_11_12:okul öncesi diyor hala anlamış değili azcıkta diğer branşların eksiğini görsünler arkadaşlar hla khakkımı arayan bi derneğimiz yokya ben buna yanarım ozaman kise böyle konuşurmuyduu:emot0:

Söylediği söze bak "Okul öncesi yok satıyor" Hangi pazarda Yusuf bey söylede bizde alalım. 2007 mezunuyum hala boştayım bu sene 67 puanla açıkta kaldım. Bunların dünyadan haberi yok. Arkadaşlarımızın hepsi hergün iyi bir haber varmı acaba diye internet başındalar. Hasta oluyoruz sigortamız yok diye doktora gidemiyoruz. Yazıklar olsun sizlere ve sizin gibilere.

Arkadaşlar annem sabah fox tv de fatih portakalı seyeretmiş milli eğitimden yetkili kişileri aramışlar atama yok demiş 2000 de yok demiş :emot84:
çıldırmamak içten değil neymişte adalet kalkınma partisiymiş yazıklar olsun size beeeee

bizim bakanımızda iş yok arkadaşlar avukatı milli eğitim bakanı yaparsanız böyle olur işte işin başında bir bilen bir eğitimci yok ki! :hhf:en üst yönetim merciinde bile işler böyle kimse kendi bildiği işi yapmıyor... eğitim çok önemli yarıda kesemeyiz diye göz boyayan nimet hanım herkesin alanı dışına çalışmasını nasıl tepkisiz kalıyor? hadi şimdide çıkıp eğitime verdiği önemi anlatsın dursun... külahım da kpss sınav salonunda kalmış ama :emot75:

http://www.yok.gov.tr/index.php?option=com_wrapper&Itemid=146

PARMAKLARINIZ BOŞ DURMASIN MADEM!

"sAYIN YÖK BAŞKANI;
AÇIKLAMANIZDA "YOK SATAN" OKUL ÖNCECİLERDEN BAHSETMİŞSİNİZ VE ATAYACAK OKUL ÖNCECİ YOK DEMİŞSİNİZ..ATANAMADIK,BURADAYIZ! ÇOK ATAMA İSTİYORSANIZ BİZ HAZIRIZ!BAŞKA ALANLARDAN YAMA!!!! YAPMADAN ÖNCE ALANINDAN ATAMA YAPMAYI BİLİRSENİZ BU ŞEKİLDE EKSTRA EĞİTİMLERE HAK YEMENİZEDE GEREK KALMAZ! "

DİYE SADECE BİKAÇ CÜMLELİK MAİLLERİ BURADAN YAĞDIRIYORUZ! BAŞLAYALIM!

Buyrun size fırsat arkadaşlar yazın atın yapın..ne oturuyoruz? Yeter hakkımızın yendiği ya..bu ne kursla herkes bişi oluyorsa 4 sene nie masraf yaptık aptalmıyız?

hocam verdiğiniz adreste bizimle çalışmak ister misiniz diye yazı çıkıyor doğru mu giriyoruz ?

hocam düzelteceğim siteyle alakalı sanırım :/

ya varya ALLAH bunları bildiği gibi yapsın.ne diyim ya ben sene ortasında bu cuma işşiz kaldım niye yerime sözleşmeli öğretmen atandı diye.ben atandım şimdi sınıfçılara geldi sıra ,ya bu nasıl bi mantık ya.Daha ben ve benim gibi birsürü OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ var ya sınıfçıları niye alıyosun.
Benim psikolojim bozulya yok kpsss yok şu yok bu.ya ben derslerimi vermişim üni. yi bitirmişim daah ne yaaa.ÇILDIRTTINIZ artık ya YETERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

fatma hocam siz bursalımısınız yüzünüz hiç yabancı gelmedi bana yaşımız da aynı :)bursalıysanız aynı lisede okumuş olabiliriz ..

yok ankaradayım aliye yahşi kız meslek lisesi mezuyum

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri