Ygs 5 Ten okul öncesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan E.R.E.N
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:11
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@E.R.E.N
Merhaba size bir sorum var bir rehberlik kitabında okul öncesi öğretmenliği için sadece ygs 5 in gerekli olduğunu okudum ben anadolu öğretmen lisesi nde okuyorum sadece ygs 5 puanımla okul öncesi öğretmenliğine gidebilirmiym.

Ben onu şöyle biliyorum.Meslek liselerinin çocuk gelişimi ve eğitiminden mezun iseniz sadece ygs5 puanınızla tercih yapabiliyorsunuz.Diğer liseler ki buna öğretmen liseleri de dahil lys den tm alanında sınava girmeniz gerekiyor.

klavuzda okulöncesi öğretmenliği için ygs 5 yazıyor..

Evet kılavuzda ygs5 yazıyo peki lys grcem ama 2 puandan yüksek olanı mi alınacak

evet en yükseği hangisiyse yerleştirmede o kullanılıyor..klavuzda bu şekilde yazıyor ygs 5 ve tm..

Valla canım ben öyle biliyorum çünkü etrafımda da öğretmen lisesi mezunları var onlarda giriyonlar lys ye birde final dersanesinin rehberlik öğretmeni bana da ygs den başvurabilirsin ama lys ye de girersen puanın yükselir sizin haricinizde herkes lys den başvuru yapacak demişti.Ya arkadaş için önemli değil zaten lys ye başvurmuş.Ygs puanıda yüksek.Aynı puanı lys den de alırsa bence yerleşir.

Hem Ygs hem de lys puanın toplanacak birinin yüzde 40 diğerinin de yüzde 60 ı alınacak çıkan puanla tercih yapacaksın.

Valla ben öyle biliyorum isterseniz siz yinede araştırın.Meslek liseliler için ygs 5 de diğer liseler lys ile girecek.

Selam. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü hangi liseden, hangi bölümden mezun olursanız olun YGS-5 puanıyla almaktadır. Son sınıfta okuyan arkadaşların okul puanları hesaplanmadığı için LYS den sonra, açıklanan YGS puanlarına okul puanı eklenecektir. Okul puanıda eklendikten sonra YGS-5 puan türünden başarı sırası en az (+ -)60-65bin olan arkadaşlarımız Okul Öncesi Öğretmenliği bölümüne yerleşebilirler... [Yapılan yorum 2009ÖSS verilerine göredir.]

oguz verdiğin bilgiler dogru sana katılıyorum ama sadece şu verdiğin 60-65 bin kişi sıralamasına katılmıyorum !! sayının bu dolaylarda olduğunu nerdenn biliosun ???

60-65 (+, -) demiş arkadaş.bende ona katılıyorum ama atatürk üni. geçen sene 78.000 le kapattı.yani oğuzun dediği 60-65 binlerdeyse sıralaman çok rahat girebilirsin.senin sıralaman kaç?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri