Yeni yasa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melano
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:13
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@melano
merhaba. ortalikta şöyle bi söylenti dolaşıyo 0-6 yaş üstüne okluöncesi öğretmenleri giremicek deniyor artık. yeni yasa çıkcak deniyo. bunun doğruluğu varmı arkadaşlar. eğerki bu gerçekse bizim iş alanınımz tamamen kısıtlancak

Merhaba.Öncelikle buna yasa denmez hocam.
okul öncesi dönem haricinde imza yetkimiz ilköğretime giden ama okul öncesi kavramları bilmeyen çocuklardan oluşuyor.
Lakin bazı illerde şimdiden okul öncesi dönem haricinde çocuklar verilmeme baslandı ama bu genele daha yayılmadı.
Sebebi ise yeteri derecede özel eğitim sınıf öğretmeni olmadığından.Ama bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum.Çünkü meb yığınla açılan rehabilitasyon merkezlerine karsın halen adam akıllı özel eğitim kursları açmış değil.Öğretmen sıkıntısı hat safada.

Aylardır bakanlık müfettişleri illeri dolaşarak kurumları denetlemeye basladı.Aldığım duyumlara göre bir çok kuruma ceza yazıldı.(Başka ildeki çocugu kendi kurumunda raporlı göstererek parasını almak gibi)Bakalın müfettişleri Türkiye'de teftişlerini noktaladığında-sanırım eylülde- özel eğitimle ilgili yeni kapsamlı ve cidd yönetmelikler çıkacaktır.

Bencede bu genelge yürürlüğe giremeyecek..
Esas amaçları sürekli mantar gibi açılan özel eğitim merkezlerini önlemek..Bence bunu önüne geçilmesi gerek.Bu işi bilmeyen bir sürü insan eğitim camia sının içinde.
Öğretmen açığı çok fazla..Özel eğitimde okul öncesi öğretmenleri bence kesinlikle çalışmalı çünkü tabulaşmış bir sürü konuda eğitime renk geliyor..:)
Teşşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri