İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

FEN-MATEMATİK ETKİNLİKLERİ

YAĞMURUN SESİ

İlk mesaj
Bir deneyde benden olsun.Bu deneyi okullar tatil olmadan önce çocuklarla uyguladık çok eğlendiler.
Umarım beğenirsiniz...:36_3_12:

[size=medium]DENEYİN ADI: YAĞMURUN SESİNİ DİNLEYELİM

DENEYİN AMACI: ÇOCUKLARLA YAĞMURUN SESİNİ DUYMAK

ARAÇ-GEREÇ: KARTON BİR BORU,ÇİVİ ve TAŞ

UYGULANIŞI: Öncelikle karton boruya çiviler çaprazlı çakılır.Hertarafın çivi olması gerekiyor.Çaktıktan sonra borunun içine birkaç tane taş atın.Borunun bir tarafı kapalı bir tarafı açık.Daha sonra açık olan yeri kapatın.Kulağınıza dayayarak sallayın.Böylece yağmurun sesini duyacaksınız.

SONUÇ: Taşlar çivilere deydikçe yağmurun sesi ortaya çıkıyor...[/size]
Arkadaşlar beğenmediniz mi deneyi mi?
gökçecim beğenmezmiyim hiç..çok güzel bir deney hemen yapıcam teşekkürler.
tatlicadi şunu yazdı:
gökçecim beğenmezmiyim hiç..çok güzel bir deney hemen yapıcam teşekkürler.
beğenmene çok sevindim canım...
rica ederim arkadaşlar beğenmenize çok sevindimm🙂🙂🙂
çok güzel bir deney çok teşekkür ederim
tendril şunu yazdı:
çok güzel bir deney çok teşekkür ederim
Beğenmene sevindim...🙂🙂🙂
Çok ilginç bir deneye benziyor. Yarın yaptırmayı düşünüyorum. Teşekkürler Gökçe.......
keremcik şunu yazdı:
Çok ilginç bir deneye benziyor. Yarın yaptırmayı düşünüyorum. Teşekkürler Gökçe.......
Rica ederim beğenmene sevindim.Biz çocuklarla bu deneyi yaparken çok eylenmiştik inşallah sizde eğlenirsiniz...
teşekkür ederim çok güzel
izzetöğretmen şunu yazdı:
Oldukça yaratıcı bir deney mantıklı hemen deniyecem öğretmenim ...........
Beğenmenize çok sevinindim...Uygulamanızı tavsiye ederim biz çok eylenmiştik🙂Başarılar...

rabiye şunu yazdı:
teşekkür ederim çok güzel
Beğenmenize sevindim rica ederim...🙂
güzel ve farklı bir deney bence yağmuru sesini sevenler için birebir teşekkürler hocam🙂
Evet bu deney çok güzeldir ses de çok hoş teşekkürler
nanelimon şunu yazdı:
teşekkürler
miniteacher şunu yazdı:
güzel ve farklı bir deney bence yağmuru sesini sevenler için birebir teşekkürler hocam🙂
ebru2679 şunu yazdı:
Evet bu deney çok güzeldir ses de çok hoş teşekkürler
Rica ederimm beğenmenize çok sevindimm....🙂
nevertheless şunu yazdı:
çok teşekkürler.
Rica ederimm🙂🙂
arkadaşlar biz bunu yaptık çok güzel oluyor. havlu kağıt rulosuna iğneleri çok sık sapladık, nekadar sık olursa okadar güzel ses çıkıyor, içne pirinç doldurduk,tavsiye ederim
evren_feride şunu yazdı:
arkadaşlar biz bunu yaptık çok güzel oluyor. havlu kağıt rulosuna iğneleri çok sık sapladık, nekadar sık olursa okadar güzel ses çıkıyor, içne pirinç doldurduk,tavsiye ederim
ben de bu örneği yazacaktım 🙂 marakas olarak hazırlamıştık, dalga sesini de veriyo. teşekkürler paylaşımınız için pretty 🙂

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.