Velİler bana İsmİmle hİtap edİyor ne yapmaliyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan şeker84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:17
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@şeker84
Merhaba arkadaŞlar.ben bİr beldede gÖrev yapiyorum.velİlerİmle hep gÜleryÜzle İletİŞİm kurmaya ÇaliŞiyorum.yakin davrandikÇa velİler bana İsmİmle hİtap etmeye baŞladi.okul ortaminda hoŞ bİr Şey deĞİl.velİ toplantisinda konuŞayim bu konuyu dİyorum.sİz ne dersİnİz bu duruma.

benim çoğu velim hocam yada büşra hanım diyorlar.ancak birkaç tane velim büşra diyor aynen bende çok rahatsız oluyorum.bu konunun egoyla alakası yok,arada bir saygı ortamı oluşmalı ve bazı veliler bunun farkında değiller.ortaokul öğretmeni yada ilkokul öğretmenine apayrı bir saygı duyulurken anaokulu öğretmenlerine duyulan saygının daha düşük olduğunu düşünüyorum.bazıları anaokulunu sadece işe giderken çocuklarını bırakacakları bir bakımevi gibi görüyorlar ve tabi bizide birer bakıcı gibi..veliler kibar bir dille nasıl uyarılabilir diye düşünüyorum,gerçekten zor bir konu.ama şöyle diyebiliriz,"bana büşra yerine büşra öğretmen demeniz daha iyi olacaktır,çocuklar sizden duyup bana büşra demeye başlayabilirler".yada "diğer veliler aramızda farklı bir samimiyet olduğunu,bu samimiyetten dolayı çocuğunuza ayrı bir ilgi gösterdiğimi bile düşünebilirler,yanlış anlamayın,kusura bakmayın vs." gibi gönülleride alınabilir.her daim velilere kibar olmak zorundayız ve bunu kırmadan yapmak zor.başarılar dilerim

siz de onlara hanım lı ifadeler kullanarak üstüne basa basa söylerseniz daha iyi kesinlikle arada bir saygı mesafesi olmalı ... baştan uyarın derim hocam bunda kırılacak gücenecek birşey yok birbirimize lütfen isim ile hitap etmeyelim diyin ...

Mesafenizi korumaya her daim devam etmelisiniz.

Mesafeli olmakta yarar var bastan nasıl giderse öyledir hocam..

ben sürekli ; siz ve hanım kelimelerini kullanıyorum konuşurken o yüzden isteselerde o şekilde samimi konuşamıyorlar!! size de tavsiye ederim!

aynen tüm arkadaşlarıma katılıyorum. Sayın hocam bırakın öyle diyorlarsa desinler. Siz mesafenizden ve saygınızdan ödün vermeyiniz. Beldedeyim diyorsunuz ama ben izmirin göbeğinde çalışan anne babalarımdan da bazen aynı tepkiyi alabiliyorum size özel bir durum yok önce bu konuda rahatlayın, siz sürekli "siz"li ve "hanım,bey"li konuşun eğer ki çok rahatsız ediyorsa da bunu velinizle birebir görüşerek dile getirin. Eğer ki yine de devam ediyorsa o zaman giriş çıkışlarda ya da toplantılarınızdan birinde herkesin içinde genelleyerek bu rahatsızlığınızı dile getirin herhalde o zaman bu yaptığında utanır:))ben inanıyorum ki art niyetten değil samimi hissettiğinden bu yüzden bu samimiyetin kendi aranızda olabileceğinden ancak başkalarının yanında saygıyıyı yitirmemek gerektiğinden vs vs güzel bir konuşma ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri