Uzay ve gezegenler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinemyk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sinemyk
arkadaşlar çocuklara uzayı ve gezegenleri nasıl anlatabilirm yardımcı olursanız sevinirm...

yardım edecek kmse yokmu :(

Ben ilk önce elimde tubitaka ait bir posteri kullandım
Kaç tane gezegen oldugundan ,her gezegenin değişik özellikleri oldugundan bahsettim.
Sonra dünyanın şeklinden bahsettim (aslında tam bildigimiz şekilde yuvarlak olmadıgından(tam anlaşılmasada küçük bir dipnot şeklinde geçtim))
Gece ve gündüz -mevsimler konusunu anlattım.(çocukların etkin katılımını sağladım canlandırma şeklinde anlattım(bu gerçekten öğrenmede etkili oldu / bazı çocuklar güneş bazıları dünya oldu)
Son olarak okulda bulunan farklı büyüklüklerdeki yuvarlak materyalleri cocuklara verdim ortaya bir mum yaktım(akşam saatlerine dogru oldugundan ışıkları kapattık daha eglenceli / etkileyici oldu)sonra çocuklara vedigim o yuvarlak metaryallerin birer gezegen oldugunu anlattım her gezegenin güneşe farklı uzaklıklarda oldugunu kimisinin kendi etrafında da döndügünü anlattım ve canlandırma yaptık.
İşlenen konunun uzay ve gökyüzü olmasından astronot kimdir ne yapar(dergiden gerçek resimler incelenerek)
Önceden yaptıgımız roketler hakkında da konuştuk.
Çeşitli teleskop resimlerni inceleyerek ne işe yaradıklarından bahsettik.

Konuları o an ki duruma göre sıraladım. Çok eglenceli ve çocukların ilgilerinin çok yüksek oldugu bir konu uzay ve gökyüzü.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri