Usta öğreticilikte yaş

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@nazmiyebetül
yaş sınırı var mı 40 diye duydum ben sınavsız geçişle yerleşemiyorum.hayalim var ins. sınavsız geçiş kalkarsa. bu arada 2003 mezunuyum.inş bende çocuk gel. myo okurum. yaşım 29.yaş sorun mudur usta öğreticilikte.ben yerleşip okuyana kadar yaşm da ilerler.vazmı geçsem,yoksa kalkar mı sınavsız geçiş.ümitlerim kırılıyor.

neden ümitleriniz kırılsınki benim sınıfımda 35 40yaşında insanlar var.Azmin elinden hiç birşey kurtulmuyor yeter ki isteyin.Yaş 29sa bence çok geç değil....denemelisiniz...

saol canım.deniyorum,olmadı.sınavsız geçişle alıyorlar.yeni mezunları.belki sınavsız geçiş kalkarsa,bende okuma imkanı bulurum.çok istiyorum.başvuru için gittim ordaki kişi zor yerleşmen dedi.sanırım sınavsız geçisin kalkmasını beklicem.inş olur.bu arada usta öğreticilkte yaş sınırı var mı ki

Açıkçası bu konuıda benimde pek bir bilgim yok ama usta öğreticiler önceden değerliymiş şuanda kalktı bu sistem diye biliyorum 2yıllık üniversite okuyan arkadaşlarım ücretli öğretmenlik yapıyorlar ama lise mezunlarının bu şansı kalktı.Acemiyim bu konularda çünkü yeni çocuk gelişimi okumaya başladım 24 yaşındayım mesela benim okulu bitirip öğretmen olmama tam 5 sene var.Ama ben usta öğretici değil öğretmen olmak istiyorum.O yüzden bence sınavsız geçiş yerine çok çalışıp güzel bir puan alıp üniversiteye yerleşebilirsiniz.

arkadaşlar ümitleriniz kırılmasın 27 yaşındayım ve önlisans ikinci sınıfı bitirmekteyim, bende çok geç başladığımı düşünüyordum ama benden geç başlayan bi ablamız var sınıfımda ve 50 yaş üstü, azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor...

arkadaşlar ümitleriniz kırılmasın 27 yaşındayım ve önlisans ikinci sınıfı bitirmekteyim, bende çok geç başladığımı düşünüyordum ama benden geç başlayan bi ablamız var sınıfımda ve 50 yaş üstü, azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor...

cnm 2 yıllık mı okuyorsun,sınavsız geçisle mi yerleştin,inş bende yerleşip okurum.

Açıkçası bu konuıda benimde pek bir bilgim yok ama usta öğreticiler önceden değerliymiş şuanda kalktı bu sistem diye biliyorum 2yıllık üniversite okuyan arkadaşlarım ücretli öğretmenlik yapıyorlar ama lise mezunlarının bu şansı kalktı.Acemiyim bu konularda çünkü yeni çocuk gelişimi okumaya başladım 24 yaşındayım mesela benim okulu bitirip öğretmen olmama tam 5 sene var.Ama ben usta öğretici değil öğretmen olmak istiyorum.O yüzden bence sınavsız geçiş yerine çok çalışıp güzel bir puan alıp üniversiteye yerleşebilirsiniz.

çalışıyorum kaç kere girdim 4 yıllık olmadı.yaşta geçmeden 2 yıllık bari olsun istiyorum.ama oda sınavsız geçişleymiş.yeni mezunları alıyormuş.ben 2 sene usta öğr. yaptım.benimde en büyük hayalim öğretmenlik ama olmuyor bi türlü.evliyim ben.üç çocuğum var.boludayım.düzcede 2 yıllık var.yakın orası.baska yere gidemem ki.bolu da da var 4 yıllık ama puanım yetmiyor.bu 4 yıllıklar ygs kaçla alıyor. ben evde çocuklarda vakit buldukça çalişiyorum.2 yıllık umudum da dün azaldı.sanırım seneye sınavsız geçiş kalkacakmış.bi ümit var yinede.inş olur hayallerim.

nazmiyebetül hanım selamlar ben 77 doğumluyum.yaşım 29 diyorsunuz bence bana göre çok çok şanslısınız.ben bu yıl okulöncesi aöf ü 424 puanla tercih ettim ve örgün düşünmedim açıkçası.bende 4 yıllık fakülteyi kendime çok uzak göruyordum hayal gibi geliyordu azmettim düzenli çalıştım tam konsantre oldum ve fazlasıyla puan alıp girdim.şimdi çok mutluyum.sizde biraz daha gayret edin inanın gayretiniz boşa çıkmayacak.sizide aramızda görmek beni mutlu eder..

nazmiye hanım,iki yıllık bitirdikten sonra arkadaşımızın da dediği gibi sadece ücretli öğretmenlik yapılıyo...onun da maaşı en fazla 800 lira ve yerinize kadro açıldığında direkt göreviniz bitiyor.ben de ücretli çalışıyorum ama inşallah okulum bitince ücretlilik de biticek...aöf den okuyorum,3. sınıftayım.puanım yüksekti ama hamilelikten dolayı aöf yazmak zorunda kalmıştım.siz de aöf lisans okuyabilirsiniz...ayrıca bildiğim kadarıyla sınavsız geçiş dışında olan önlisans da var ama hangi illerde bilemem...benim size tavsiyem,aöf ye yerleşmeye çalışın,aöf yerleştirmelerinde sayısal sözel farketmiyo zaten,daha kolay olur bence...senede 2 kez sınavına girersiniz.okurken de çalışırsınız ve inşallah kadroya geçersiniz...yaşınız daha çok genç bence.

usta öğreticlik diy ebirşey yok.ücretli öğretmenlik var.ÇÜNKÜ ARTIK LİSE MEZUNLARINI ÖĞRETMEN YAPMIYORLAR. İKİ YIL OLDU BU KALKALI.
HAAA ŞUNU SÖYLİYİM.BİRÇOK OKULDA LİSEDE ÇOCUK GELİŞİMİ OKUYUP BAŞKA ÜNİ. MEZUNU OLAN İNSNALAR BU İŞE GİRİYOR.BEN BUNA KARŞIYIM...
BİZLER ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DURURKEN.BİZLERİN GÖREV YAPAMSI GEREKİRKEN.DIŞARDAN LAAKSIZ OLARAKGELENLERİN BU İŞİ YAPMASINA TAMMEN KARŞIYIM...

evet nazmiye hanım sınavsız geçişle yerleştim ortayı ve liseyi dışardan bitirdim ama meslek derslerimin puanları yüksek oldugu için sınavsız geçişle yerleştim. 50 yaş üstü olarak bahsettiğim ablamız ise sınav puanıyla yerleşti, ilerleyen yıllarda mesleğimi yapamasam bile bu bölümün insana kattığı bilgilere paha biçilemez diye düşünüyorum. şimdiden başarılar dilerim, hayallerinizin arkasından gidin...

usta öğreticlik diy ebirşey yok.ücretli öğretmenlik var.ÇÜNKÜ ARTIK LİSE MEZUNLARINI ÖĞRETMEN YAPMIYORLAR. İKİ YIL OLDU BU KALKALI.
HAAA ŞUNU SÖYLİYİM.BİRÇOK OKULDA LİSEDE ÇOCUK GELİŞİMİ OKUYUP BAŞKA ÜNİ. MEZUNU OLAN İNSNALAR BU İŞE GİRİYOR.BEN BUNA KARŞIYIM...
BİZLER ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DURURKEN.BİZLERİN GÖREV YAPAMSI GEREKİRKEN.DIŞARDAN LAAKSIZ OLARAKGELENLERİN BU İŞİ YAPMASINA TAMMEN KARŞIYIM...

pardon canım ücretli yazıcaktım yanlışlık olmuş.yolun açık olsun mezun kardeş.

arkadaşlar öyle güç verdiniz ki ümitlerim yeşerdi.basvuru yaptım. çalışıyorum.bu sene olmzsa da seneye.düzenli calışıp kazanıcam inş.

çocuk gelişimi mezunu olduğum için ek puan oluyor mu

ek puan oluyor hocam...eğer aöf düşünürseniz zaten sadece kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunlarını kabul ediyorlar.diğer lise mezunları giremiyor,şansınız yüksek olur...

inş. olur bu sene giricem ygs 5 ile mi alıyor.birsey duydum,kml çocuk gel. bitirip sonra 4 yıllık herhangi bir bölüm okunursa ücretli öğretmenlik yapılıyormuş.doğrumudur.

ygs kaç ile alınıyor bilmiyorum,ben 2 yıl önce yerleşmiştim,sistem biraz değişti tabii...4 yıllık başka bölüm okunursa eğer,ücretli öğretmenlik yapılır evet.maalesef ziraat mezunları bile anasınıfı öğretmeni oluyor bu ülkede :( ama bence hocam,bu gidişle 2-3 sene içinde ücretli öğretmenlilği bitiricekler.yani en iyisi bu bölümü okumak.tabii bu yolda ilerlemek istiyorsanız...

Evet istiyorum.bakalım nasip,nere olucak ya da olmucak hayırlısı inş.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri