Toplu sözleşme hakkımız verilmezse meydanlara ineriz

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Taylan GÜZEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:58
Puanları 0
Solutions 0
Katılım
12 Nis 2007
Mesajlar
318
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
Konum
DENİZLİ
@Taylan GÜZEL
Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandumda memurlara anayasal toplu sözleşme hakkı verildiğini belirterek, "Anayasal toplu sözleşme hakkımız verilmezse meydanlar bizi bekliyor." dedi.

İŞKUR 6'ncı Genel Kurulu'na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Bakan Faruk Çelik’in “Toplu sözleşme yasası yarın meclise gelecek.” açıklamalarına atıfta bulunan Ahmet Gündoğdu, yarın, parlamentonun tatile gireceğini söyledi. Referandumun ardından yapılan anayasa değişikliği ile verilen toplu sözleşme hakkının 15 aydır yasalaşamadığını belirten Gündoğdu, “Bir ayda köşke 2 kez çıkarılan yasalar var. İşçiler beklenti içersinde, 2 buçuk milyon memur, 15 Ocak maaş bordosuna bakacak. Ancak, bu 15 Ocak’a yetişmeyecek. Bu durum ne kadar işini dikkate aldığının göstergesidir. Meclis'i tatil ederken, yasayı meclise göndermek ne kadar doğru bunu da takdirinize bırakıyorum.”dedi.
Toplu sözleşme ile toplu görüşme arasında farklı bir anlayışın olduğunu aktaran Ahmet Gündoğdu, Maliye Bakanlığı’ndan ayrı Çalışma Bakanlığı’nın da ayrı açıklamalar yaptığını belirtti. Anayasa'nın 53'üncü maddesi ile 128'inci maddenin açık olduğunu dile getiren Gündoğdu, "128’inci maddenin eski hali "'Bakanlar Kurulu belirler."yeni halinin ise "Toplu sözleşeme yasası belirler." dediğini hatırlattı. İşçi Sendikaları ile temmuzda anlaşıldığını belirten Gündoğdu, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan durumun Memur maaşları ile ilgili yapılması gereken düzenlemenin masanın konusu olduğunu vurguladı. “Anayasa değişmiştir.” diyen Gündoğdu, şöyle devam etti: “Toplu sözleşme olmamışsa masanın arkasından tek taraflı ücret belirleme devri bitmiştir. Sanki bazı bakanlar da bilhassa mali tarafta anayasa değişikliğini hazmedememiş bir tablo görüyorum. Kesinlikle bu toplu sözleşme masasının işidir. Bin an önce yapılmalıdır. Uzlaşırsak, uzlaşma sonucu 1 Ocak’tan sonra yansıtılmalıdır. Uzlaşamazsak, Kamu Görevi Hakem Kurulu’nun vereceği karar kesin olmalıdır. Anayasa böyle söylüyor. Anayasa da bakanlara verilmiş yetki söz konusu değildir. Taleplerimiz karşılanmazsa, alanlar bizi bekliyor.”
 
Bu yazıyı bilerek ve isteyerek özgür irademle ekledim.12 Eylül Referandumu öncesi siyasi parti gibi çalışıp sanki herşey orda kullanılacak "EVET" oyuyla bitecekmiş gibi görmüşlerdi.Eyyy Siyasi İktidarın gücüyle ayakta duran sendika ve üyesi arkadaşlarım siz son 9 yılda hangi hakkınızı/hakkımızı eylemle aldınızki şimdi alacaksınız,siz eylemlere katılırmısınız alanlar soğuk ne gerek var kapalı kapılar ardındada halledersiniz siz:::)))
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst