Tenefüs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan didemöztürk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14
işimi seviyorum çocuklarımı da tabiki ama 5 saatin sonunda sınıftan çıkınca da nevrim dönüyor..yardımcım yok...hapşurup burnu akanı da ben temizliyorum kusanı da..tabi sınıfı da.. ve bir 5 dakika çıkıp bir kahve içme hakkım yok öyle mi?bir de kızım var 3,5 yaşında inanın gelince kendi çocuğuma tahammül edemiyorum..çocuk susdım anne diyor bazen öff senn de ne çok susuyorsun demiş bulunuyorum malesef..sonra aklım başıma geliyor..160 tlbakıcıya veriyorum zaten kalan para da bana yani karın tokluğuna çalışıyorum vatan millet sakarya aşkı ile..neden ırf körelmiyeyim diye inanın..yoksa hesaplayın bana ne kadar kalmış tatilden sonra 400 tl alınca..240 lira için 1 ay çalış..ve dedğim gibi bir kahve bile içeme..okulumda alışan öğretmenlerin adlarını bile bilmiyorum biri hariç o da velim oluyor..ne olacağı belli değil ya kpss yi geçemessem (ki zaten çalışırken bi de çocuk da varsa asla ders çalışılamıyor..)alsalar bile usta kölelik şey pardon öğreticilik yapmayacağım sanırım..özelde çalışırım daha iyi bari çabamın karşılığını alırım..

işimi seviyorum çocuklarımı da tabiki ama 5 saatin sonunda sınıftan çıkınca da nevrim dönüyor..yardımcım yok...hapşurup burnu akanı da ben temizliyorum kusanı da..tabi sınıfı da.. ve bir 5 dakika çıkıp bir kahve içme hakkım yok öyle mi?bir de kızım var 3,5 yaşında inanın gelince kendi çocuğuma tahammül edemiyorum..çocuk susdım anne diyor bazen öff senn de ne çok susuyorsun demiş bulunuyorum malesef..sonra aklım başıma geliyor..160 tlbakıcıya veriyorum zaten kalan para da bana yani karın tokluğuna çalışıyorum vatan millet sakarya aşkı ile..neden ırf körelmiyeyim diye inanın..yoksa hesaplayın bana ne kadar kalmış tatilden sonra 400 tl alınca..240 lira için 1 ay çalış..ve dedğim gibi bir kahve bile içeme..okulumda alışan öğretmenlerin adlarını bile bilmiyorum biri hariç o da velim oluyor..ne olacağı belli değil ya kpss yi geçemessem (ki zaten çalışırken bi de çocuk da varsa asla ders çalışılamıyor..)alsalar bile usta kölelik şey pardon öğreticilik yapmayacağım sanırım..özelde çalışırım daha iyi bari çabamın karşılığını alırım..
bu arada yanlış yazmışım sınıfı da derken o anda kusan olursa ben temizliyorum sadece kii bu yıl ishal ve kusma salgını vardı burada..hergün bi öğrencim kustu yoksa akşam üstü sınıfı süpürüp silen bir bayan var günde bir kez..

sınıfımda 30 tane öğrencim. bazen öyle bi duruma geliorum ki 10 dk dışarı çıkmayı bırakın 1su bile içmeyi unutuorum. sınıfımı bırakıp çıkıcağım 1 kişi var o kişide okulda anasınıfından sorumlu bi görevli. ama saolsun yöneticler o görevliyi bana bırakmıo sürekli yanlarına çağırıp özel işlerini okul işlerini yaptırıolar. ne zaman bi ihtiyacım olsa görevli bayanı bulmak çok zor oluyor. bende sınıftan çıkmıorum haliyle. bu sorun şöyle çözülse diye düşünüorum:

ustaöğreticilerin işlerine son verildi. usta öğreticleri kadrolu yada sözleşmeli öğretmenlik yapan öğretmenlerin yanına yardımcı öğretmen olarak verilmesi bu işi çözer diye düşünüorum. hem o öğrencilerde deneyim kazanmış olur hemde sınıfta iki öğretmen olması eğitim kalitesini artar. en azından sınıf mevcudunun fazla olduğu sınıflarda bu uygulama yapılsa ii olur. sınıfı 10 kişilik olan kadrolu öğretmenlerin yanına yardımcı öğretmen verilmesi mantıklı değil. en azından belli bir öğrenci sayısını geçtikten sonra muhakkak yardımcı öğretmen olması büyük yarar olucak.
usta öğreticilerin işlerine son verilmesi başlangıç diye düşünüorum. anasınıfıda zorunlu olucak bir kaç seneye muhakkak yardımcı bi öğretmen sınıflara verilicek...

ewet arkadaşlar bu konuda bende sizlere katılıyorum.Ek derslerimizde bir düzenleme yapılması gerekir.Ya da yardımcı şart

arkadaşlar teneffüsten ziyade ek ders verilmeli yada bir saat daha kısaltılmalı. teneffüs olduğu zaman çocuklarında ilgisi çok dağılır. ben birde öğle arası çocukları eve gönderiyorum (isteğim dışında) yarım saat sonra geliyor çocuklar öğle aram bile bir saat değil duşünün artık... çocukları dışarıda bırakamıyorum 6 saat yerine 8 -9 saat çalışıyorum.....

çok haklısınız ben de vakit geçiremiyorum 5 saat tıkanıp kalıyoruz küçücük bi sınıfta ölüyom ya kafam kazan oluyo vallahi

arkadaşlar bişey soracağım ben ilköğretim bünyesinde çalışıyorum.tam gün eğitim veriyorum.bir arkadaşım öğlene kadar başka bir okulda çalışıyor.acaba bunun bir çözümü varmı.bir farkımız yok aynı parayı alacağız heralde.nasıl bir çözüm bulabilirim

bende tam gün çalışıyorum bir saat öğle arası var ondada çocuklara bişey olacak diye duramıyorum...düşünün artık...bazı arkadaşlarım yarım gün çalışıyor..ben taşımalı sistemli bi köy okulundayım..yönetmelik değişmiş ve 50 dk olmuş bi ders saati..tabi ders ücreti aynı.. bu arada kesinlikle mola hakkı vermeleri gerekiyor bize diye düşünüyorum. hem bizim sosyal hayatımız açısından hem de her şeyden önce ruh ,akıl ve beden sağlığımız açısından.eve geldiğimde kolumu kıpırdatacak halim kalmıyor.uyumazsam kendime gelemiyorum.evliyim ve evimle ilgilenemiyorum.derse girmek değilki tek sorumluluğumuz o sınıfta her şey bize bakıyor.temizlik için tutulacak kişiyi bulmak, ikna etmek; velileri ikna etmek ,kısıtlı bütçeyle bi sürü fiziksel eksiklerle baş etmek üstüne diğer branştaki arkadaşlardan "keşke bende anasınıfı öğretmeni olsaydım"diye hafif alaycı ,küçümseyen boş bi branş olduğumuz imalarıyla uğraşmak..birde malum aile eğitimi bunu çok isteyerek severek yapıyorum ama en sonunda kendime hiç ama hiç vaktim kalmadığı gibi sevdiklerimide ihmal ediyorum malesef...ve gücüm tükenmek üzere..idealizmim beni tüketecek sanki..

ne kadar dolmuşum ...

çok haklısınız vallahi tam gün benimkide çözüm yok hocam bazılarımız 4 saat giriyo biz daha fazla ama aynı haklara sahibiz i..................haksızlık bu başka ne olabilir ki ..hocam bi de
diğer öğretmenlerin size nöbet yok su yok bu yok serzenişleri .. tenefüs mü var bize deALLAH IM YA GELİN DE DURUN BAKALIM KOLAY MI

arkadaslar yanlıs olmasın ama bıldıgım kadarıyla bızım toplu tenesuf hakkımız var 20dakıka benım bıldıgım yıne de arastırmak lazım. gecen sene staja gıttıgım hocalardan bıldıgım kadarıyla

malesef yok arkadaşım..bu nedenle tam ek ders ücreti alıyoruz..

meb bize cevaben yazdığı yazıda " okul öncesi yaş grubundaki öğrencilerin başında mutlaka öğretmen olması gerektiği, bu nedenle bizim tenefüs yapamayacağımızı " belirtmişti geçtiğimiz yıllarda.
Şimdi çok merak ediyorum; ilköğretim yaşı 6 ya çekiliyor. Sınıf öğretmenleri de 6 yaşa derse girerlerken tenefüsten mahrum mu bırakılacaklar. Yoksa anasınıfına giden 6 yaş çocuğu tenefüse çıkamaz diyen meb, ilköğretime giden 6 yaş çocuğuna farklı bir gözle mi bakacak?

Evet bırakamayız fakat böle giderse afedersiniz böbrek hastası olucaz:)))))ya tWC ye gidemediğim oluyo...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri