Temİzlİk kurallariyla İlgİlİ etkİnlİk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tarkan35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:53
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@tarkan35
ARKADASLAR KONUMDA 7 TANE AMACIM VAR.FORUMDA BKYORUM HİÇBİŞEY BULAMADIM..YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..
Kazanımlar
[FONT=&quot]1.[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Temizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanır.
[FONT=&quot]2.[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]El, yüz ve vücudun diğer kısımlarını uygun biçimde yıkar.
[FONT=&quot]3.[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Tuvalet gereksinimine yönelik işleri yardımsız yapar.
[FONT=&quot]4.[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Yiyecek ve içeceklerin temizliğine dikkat eder.
[FONT=&quot]5.[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Ev ve okuldaki esyaları temiz ve düzenli kullanır.
[FONT=&quot]6.[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Beslenme için gerekli araç-gereçleri temizlik kurallarına uygun kullanır.
7.İçinde bulunduğu çevreyi temiz tutar

bunlarla ilgili ne istiyorsun __?

etkinlik örnekleri istiyorum yalnız şöyle..8 farklı çoklu zeka alanı kullanarak..örnekteki gibi..tek bunu yaptım kendim..
[FONT=&quot]ZEKA ALANI : SOSYAL ZEKA[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ETKİNLİK ADI: [/FONT][FONT=&quot]SIRA BİZDE[/FONT]
[FONT=&quot]UYGULAMA:[/FONT]
sınıf öğrenci sayısına göre eşit gruplara ayrılır.her gruba yetecek kadar çatal,bıçak,fırça ve malzeme verilir.kendi istedikleri gibi boyamaları istenir.sonrada her çocuğa içi su dolu ufak kaplar ve deterjan verilerek temizlemeleri istenir..
[FONT=&quot]DEĞERLENDİRME:[/FONT]
sınıf 2 gruba ayrılır. öğretmenin daha önceden hazırlamış olduğu maketten yapılan materyaller masanın üzerine çocukların rahatlıkla görebilecekleri bir yere yerleştirilir.(çatal ,bıçak plastik şişe,WC.). oluşturulan gruplardan bir tanesi yaşamak istedikleri çevre olarak ormanı diğer grup ise bir mahallenin maketini grup olarak oluştururlar. daha sonra masanın üzerinde kalan materyaller hakkında konuşulur.neden yaşadıkları çevrede bunları istemedikleri sorulur?
[FONT=&quot]AİLE KATILIMI:[/FONT]
[FONT=&quot]öğretmenin hazırlamış olduğu çevreyi kirleten davranışları[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]anlatan çalışma sayfası aileye gönderilir. buradaki yanlış[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]davranışları işaretlemeleri, saymaları ve boyamaları istenir[/FONT]

bunun gibi diğer zeka alanlarıyla

Sözel Zeka:
Matematiksel Zeka
Görsel Zeka :
İçsel Zeka
Sosyal Zeka.
Doğaya Dönük Zeka
Kinestetik Zeka

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri