Tek-çift kavramlarıyla ilgili etkinlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan çitlembikkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@çitlembikkk
tek-çift kavramlarıyla ilgili etkinliğe ihtiyacım var;hertürlü olabilir...teşekkürler.

-terlik, ayakkabı, çorap, eldiven.. gibi çift olan şeyler yaptırabilirsiniz. kağıt işi ya da artık materyallerle..
-bir mobil yapabilirsiniz, tekler, çiftler mobili : bir ipte tek nesneler, diğer ipte çift nesneler olur.
-çift ve tek olan duyu organlarımızdan söz edebilirsiniz (bir çift gözümüz, bir çift kulağımız, .... tek burnumuz, tek ağzımız var gibi..)
-evlerinde/sınıfta tek ve çift olan eşyaları bulmaları istenir (oyun etkinliği olarak)
-çorap,eldiven,pantif gibi eşyaları karıştırırsınız, müzik açarsınız, müzikle birlikte çiftlerini bulma oyunları oynatabilirsiniz...
-yine gazete ve dergilerden tek ve çift olan resimler bulmaları istenebilir, bununla bir köşe hazırlanabilir..
aklıma gelenle bunlar, resimli bir etkinlik yok elimde maalesef, umarım yardımcı olur...

çok çoook teşekkürler yeni olduğum için üretemiyorum bunlar yeteri kadar iyiler:)

rica ederim, sevindim işine yaramasına.. :)

tek sıra olma, çift sıra olma yönergeleri ile çocuklarla müzik eşliğinde uygulama yapılabilir.
çocuklar ayakkabılarını çıkarıp ortaya karışık halde koyarlar, sırayla her çok ayakkabıların çifti bulur ve ayakkabının sahibini bulması istenir.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri