Süper bir aile katılımı:)

Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Aslıhan GÜNEY
Arkadaşlar ben geçen sene şöyle bir etkinlik yaptım. Çocuklara deyim ve atasözlerini öğretmek amacıyla her hafta cuma günü her çocuğa bir deyim yazdım(herkese aynı deyim) ve aileye yolladım. Bu deyimi öğrenmeleri,onlara anlatmaları gerekirse araştırmalarını söyledim.bu deyimi cümle içinde kullanarak öğretebileceklerini anlattım ve günlük hayat içinde bol bol kullanmalarını söyledim.Pazartsei çocuk okula geldiğinde herkes kendi deyimini anlattı(kendi tabiriyle tabi:) ve cümle içinde kullanmaya başladık.İnanın çocuklar bir süre sonra kendi aralarında konuşurken bile deyimleri kullanmaya başladılar ve ortaya o kadar şirin görüntüler çıktı ki:))etkinliklerimiz çok zevkli oldu.Deyimleri seçerken özellikle öykü ve çizgi filmlerde geçenleri seçmeye özen gösterdim.Üstelik ben bunu bir köy okulunda başardım.Deneyin derim:)

tebrikler hocam paylaşımınız için teşekkürler güzel bir etkinlik hem bilişsel hem Türkçe dil

Çok güzel bir fikir,paylaştığınız için teşekkürler..Denemek isterim ama 4 yaş grubu bu konuda zorlanır heralde değil mi?

gerçekten çok güzel bir uygulama

4 yaş grubu bana göre de zorlanır.Ama senenin sonuna doğru en kolay deyimlerden başlayabilirsiniz bir sonraki seneye hazırlık ve her hafta değil 2 haftada bir yaparsanız bence olur. Bu biraz da sınıfın seviyesine bağlı.

guzel ve farklı bı fıkır ılerleyen zamanda kullanmaya baslamaya baslıycam tesekkurler

hocam farklı bır calısma fakat 6 yas cocugunun gelısım donemını dusunursek bunu kaldıracagını pek dusunemıyorum...

Bende her çocuğa bilmece öğrenmelerini söylemiştim kesin unuturlar diye düşünmüştüm ;ama benim bile bilmediğim bilmeceleri bile öğrenmişlerdi çok güzel bir çalışmaydı

Tebrİkler ve paylaŞim İÇİn teŞekkÜrler

hiç böle bişey aklıma gelmemişti çok beğendim ve çok yaratıcı ve eğitici bir aile katılımı etkinliği bence hocam eğer başka varsa böle değişik etkinlikler lütfen paylaşın bana mail de atabilirsiniz (tsakin@gmail.com) snıfımda uygulayacağım kesin :))

sevgili arkadaşım paylaşımın çok güzel teşekkürler,deyimlerinide paylaşırsan çook sevinirim..

Ben teşekkür ederim arkadaşlar:)

hocam her öğrenciye aynımı ayrımı deyim verdiniz. Aynı deyimi verdiyseniz tek deyim öğrenmiş olmuyorlar mı

her hafta bir deyim hepsine.Örneğin haftanın atasözü ya da deyimi dili tutulmak.bunu her çocuğa veriyorum öbür pazartesi başka deyime geçiyoruz.çok gülüyorlar komik oluyır:))

gerçekten harika teşekkür ederim

çok güzel...

TeŞekkÜrler hocam,gÜzel bİr fİkİr. Ben de en kisa zaman da denemeyİ dÜŞÜnÜyorum

gerçekten güzel bi etkinlik fikrinize sağlık hocam

süpersiniz bende deneyeceğim.

güzelmiş çok mantıklı:D

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri