Sözlşmeli Öğretmenlikte SON Nokta....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kilavuz1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:48
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@kilavuz1
Anayasa Mahkemesi Sözleşmeli Öğretmenliğe Son Noktayı Koydu

10 Mart 2011 Perşembe Günü Saat 09.30’da Yapılan Mahkeme Toplantısında 2008 den bu yana Esastan görüşülmeyi bekleyen Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının iptaline yönelik davayı esastan görüşen Anayasa Mahkemesi Sözleşemeli Öğretmenlik ile ilgili kararını verdi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fıkrasının üçüncü paragrafına 21.3.2006 günlü, 5473 sayılı Kanun’un 3 . maddesiyle eklenen “Millî Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin; …” ibarenin Anayasa’ya aykırı olmadığına ve itirazın REDDİNE,OYÇOKLUĞUYLA, -Yürürlüğünün durdurulması isteminin REDDİNE. OYBİRLİĞİYLE KARAR VERİLMİŞTİR.

Anayasa Mahkemesi Sözleşmeli Öğretmenliğe Son Noktayı Koydu - Kamudan Haber

yani bu ne demek

hocam konuyu açar mısınız lütfen!!bu sözleşmeli alım olmayacağına mı yoksa daha önce bahsettiğiniz zorunlu hizmet le ilgili beklediğimiz karar mı?biraz üstü kapalı olmuş da bu yazı:))

Hocam BU ŞU demek, Sözleşmeli Öğretmenlik Uygulamasının İptaline Yönelik Açılan davaya istinaden, Sözleşmeli Öğretmenliğin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Aykırı olmadığı, bundan Sonra da sözleşmeli ÖĞretmen alımlarının Devam Edeceği İLe ilgili.

Sözleşmeli Öğretmen kardeşimize, Hükümetten Sonra Bir Darbe de, Anayasa Mahkemesinden geldi....

Sözleşmelilerin Zorunlu Hizmetlerinin de Kadrolu Öğretmenler gibi Muaf Tutulmasıyla BU haberin herhangi bir ilgisi yoktur Değerli Arkdaşlarım...

teşekkür ederiz konuya açıklık getirdiğiniz için hocam..yine üzücü bir haber..artık şaşırmıyorum!!

benim anlamadıgım nokta zaten sözleşmeli öğretmenler meb e bağlı birer öğretmen... bunun yerine asıl ücretli çalıştırılmamasına dair dava açılması gerekmiyormu sonuçta ne geldiyse başımıza ücretli çalıştırıldıgı icin geldi.. niye ücretli alınmaması için dava açılmıyorki!!!!!!!!

benim anlamadıgım nokta zaten sözleşmeli öğretmenler meb e bağlı birer öğretmen... bunun yerine asıl ücretli çalıştırılmamasına dair dava açılması gerekmiyormu sonuçta ne geldiyse başımıza ücretli çalıştırıldıgı icin geldi.. niye ücretli alınmaması için dava açılmıyorki!!!!!!!!

Hocam Ücretli ÖĞretmenlik zaten çok saçma bir sistem onu hiç bir durumda desteklemiyoruz. Atamayı Bekleeyen onbinlerce öğretmen varken, Ücretli Öğretmenlik tam bir safsata....Hükümetin Beyninde,ELinden gelse,Kadrolu Öğretmenleri dahi Sözleşmeye geçirme gibi bir fikir var ne yazık ki.. Ücretliyi Kimse desteklemiyor zaten..

Mahkemenin bu konuda tam tersi yönde karar vereceğini sanıyordum.Bu anlamda hayal kırıklığı yaşadım.Atanma sorunu yeterince yıpratıcı zaten.Bir de bu haberle iyice moral olarak bozuldum.Umarım ileride herşey olması gerektiği gibi düzenlenir.Her şeye rağmen birilerinin sağduyulu davranacağına inanmak geliyor içimden.Umut işte..

Nedenseartık hiç şaşırmıyorum

Mahkemenin bu konuda tam tersi yönde karar vereceğini sanıyordum.Bu anlamda hayal kırıklığı yaşadım.Atanma sorunu yeterince yıpratıcı zaten.Bir de bu haberle iyice moral olarak bozuldum.Umarım ileride herşey olması gerektiği gibi düzenlenir.Her şeye rağmen birilerinin sağduyulu davranacağına inanmak geliyor içimden.Umut işte..

Bizde Anayasa Mahkememesinden, Sözleşmeli ÖĞretmen alımlarının durdurulması konusunda bir karar almasını bekliyorduk ama onlarda bu şekilde bir karar almşlar ne yazık ki...

Eğitim-sen den taleb ediyorum; bizi özveriyle atamayan devlet hiç değilse özel sektördeki imkanlarımızı düzenlesin.Özel Eğitimde imza yetkimizi iade etsin en azından.Yada özel sektördeki çalışmalarımız devletteymiş gibi derecelendirilsin.Bu konuda bişeyler yapılmalı.Özel sektörde çalışan öğretmenlerin çalıştıkları okullardaki durumları değerlendirilirken, develetin sahip çıktığı öğretmenler olarak değer görmeleri sağlanmalıdır.

Bizde Anayasa Mahkememesinden, Sözleşmeli ÖĞretmen alımlarının durdurulması konusunda bir karar almasını bekliyorduk ama onlarda bu şekilde bir karar almşlar ne yazık ki...
kılavuz hocam bilgileriniz için çok tşk ederim.Ayrıca sizinle aynı yolda yürümek beni çok mutlu etti. Bende türk eğitim sen e üyeyim.Benim bir sorum olacak size? ben malum sözleşmeli öğretmenim. Elazığ Arıcak'ta görev yapıyorum. Ales'e hazırlanıyorum. Acaba sınavı kazanmam durumunda istediğim bir yer var Elazığ değil,başka bir yer burası tercih yapıp tayinim oraya çıkabilir mi? şimdiden çok tşk ederim. İyi ki varsın Okul Öncesi Forum ve Türk Eğitim Sen. İyi çalışmalar:emot68:

kılavuz hocam bilgileriniz için çok tşk ederim.Ayrıca sizinle aynı yolda yürümek beni çok mutlu etti. Bende türk eğitim sen e üyeyim.Benim bir sorum olacak size? ben malum sözleşmeli öğretmenim. Elazığ Arıcak'ta görev yapıyorum. Ales'e hazırlanıyorum. Acaba sınavı kazanmam durumunda istediğim bir yer var Elazığ değil,başka bir yer burası tercih yapıp tayinim oraya çıkabilir mi? şimdiden çok tşk ederim. İyi ki varsın Okul Öncesi Forum ve Türk Eğitim Sen. İyi çalışmalar:emot68:

Öcelikle Teşekkür ederim Sayın Hocam...Sözleşmeli Öğretmenlerimizin Ne yazık ki EĞitimle İLgli Özür Gurubu Tayini yok...:( Kadrolulara Özür Gurubu tayini var ama Sözleşmeli Öğretmen Kardeşlerimizin Eğitim ÖZründne Tayin Hakları yok Hocam...

Öcelikle Teşekkür ederim Sayın Hocam...Sözleşmeli Öğretmenlerimizin Ne yazık ki EĞitimle İLgli Özür Gurubu Tayini yok...:( Kadrolulara Özür Gurubu tayini var ama Sözleşmeli Öğretmen Kardeşlerimizin Eğitim ÖZründne Tayin Hakları yok Hocam...

bu sene sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmesi yapılmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum. ayrıca bu dava ücretlilerin kaldırılması için açılmış olsaydı kesinlikle dava bizim lehimize sonuçlanacaktı. ücretli denilen saçmalık devam ederken sözleşmeli alımın durdurulması zaten imkansız. önce ücretlinin durdurulmadı gerekir.

Eğitim-sen den taleb ediyorum; bizi özveriyle atamayan devlet hiç değilse özel sektördeki imkanlarımızı düzenlesin.Özel Eğitimde imza yetkimizi iade etsin en azından.Yada özel sektördeki çalışmalarımız devletteymiş gibi derecelendirilsin.Bu konuda bişeyler yapılmalı.Özel sektörde çalışan öğretmenlerin çalıştıkları okullardaki durumları değerlendirilirken, develetin sahip çıktığı öğretmenler olarak değer görmeleri sağlanmalıdır.

Hocam Dediklerinizde Haklısınız. TÜrk EĞitim-SEN olarak Sözleşmeli öğretmenlerimizle ilgili her türlü girişimi yapıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz ama bizde bir yere kadar... Sözleşmeli kardeşlerimiz ve sessiz Çoğunluk Ne yazık ki destek vermiyor.... BUnlar ANcak Birlik ve beraberlik içinde olur. Haklarımız ancak bu şekilde kazanılır... İlla ki Türk Eğitim SEN li olacak diye bir kaide yok. Kazanımlarımız Sadece Bizim Sendikamızdan olanları ilgilendirmiyor... Sizleri tenzih ederim hocam ama Yeterli Desteği de Arkamızda Görmek gerek Meydanlara İndiğimizde....

İnşallah Dediğiniz KOnularda Kİ haklarınız da bir an önce geri alınır Sayın Hocam....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri